Ratkaiseeko renkaat Bahrainissa – Ferrarin etu?

Formula 1 kausi on edennyt jo kauden neljänteen osakilpailuun, joka ajetaan Persianlahdella sijaitsevalla saarivaltiolla Bahrainissa. Bahrainin rata sijaitsee keskellä autiomaata. Lähi-Idässä ajetaan kauden aikana kahdesti, sillä toinen alueella ajettava kilpailu on Abu Dhabin GP Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Bahrain ajetaan iltakilpailuna eli on yksi niistä mittelöistä, mikä ajetaan iltavalaistuksessa. Lähi-Itä on tunnetusti aluetta, jossa on suhteellisen lämmin ilmasto, joka luo omat haasteensa kilpailulle ja myös renkaat ovat kovalla koetuksella lämpimässä ilmastossa. Renkaiden osalta suurin hyötyjä tulee todennäköisesti olemaan Ferrari, joka on kaikista hellin auto Pirellin renkaille.

Pystyykö Ferrari haastamaan Mercedeksen rengasedun turvin? (AOP)

Pystyykö Ferrari haastamaan Mercedeksen rengasedun turvin? (AOP)

Lähtöjärjestys Bahrainiin on sangen mielenkiintoinen, sillä eturivistä starttaavat Mercedes ja Ferrari. Mercedes kuluttaa renkaita huomattavasti enemmän kuin Ferrari, mikä antaa italialaistallille selvän edun kisaan nähden. Nopeudessa taas Mercedes on omaa luokkaansa, mutta ero ei ole enää niin selvä kuin aikaisemmin.

Sebastian Vettelillä on sauma iskeä heti lähdöstä ja päästä Lewis Hamiltonin ohitse. Kumpikaan kuljettaja ei ole tottunut antamaan periksi, joka omalta osaltaan lisää jännitystä starttiin. Kakkosrivistä lähteviä Nico Rosbergia ja Kimi Räikköstäkä ei voi myöskään jättää laskuista pois. Viikko sitten nähtiin Räikköseltä todella vahva lähtö, jossa parin ensimmäisen mutkan aikana taakse jäivät molemmat Williamsit.

Mahdotonta ei siis ole sekään, että ensimmäisen mutkan jälkeen johdossa olisi suomalaiskuljettaja, mutta kovinkaan todennäköistä ei se kuitenkaan ole. Räikkösellä on silti hyvät mahdollisuudet menestyä kilpailussa, sillä neljäs lähtöruutu on miehelle kauden paras tähän mennessä ja kilpailut ovat olleet hänen vahvinta aluetta. Hyvä suoritus jälleen tästä kilpailusta nostaisi myös Räikkösen osakkeita jatkosopimusneuvotteluissa. Miehen sopimuksessa on optio ensi kaudesta, mutta tallipäälikkö Arrivabene vaatii Kimiltä vielä parempia suorituksia.

Oman lusikkansa soppaan tunkevat myös Williamsit, jotka lähtevät kolmannesta rivistä. Valtteri Bottas tulee haastamaan kärkinelikkoa, kuten myös tallitoveri Felipe Massa. Ilman kärkinelikon ongelmia ei Williams tule kuitenkaan palkintopallille nousemaan kisassa ja voittotaistelu tullaan käymään Mercedeksen ja Ferrarin välillä. Suurin suosikki voittajaksi on Lewis Hamilton, mutta suomalaiskuski tullaan näkemään pitkästä aikaa palkintokorokkeella.

Kauden neljäs kilpailu alkaa kello 18.00. Kisa lähetetään suorana MTV Max-kanavalla ja Katsomossa.