Vetoyhtiö: Valtteri Bottas ei nouse palkintopallille Spassa

Kesätauolta palaava Formula 1 -sirkus tarjoaa tänä viikonloppuna myös suomalaisille vedonlyöjille lisäjännitystä, sillä Mr Green tarjoaa runsaasti kertoimia, joissa ovat mukana myös Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen.

Sinivalkoinen voitto Belgian Spassa on luonnollisesti suomalaisten formulafanien haaveissa, mutta se tuskin toteutuu ilman yllättäviä kisakäänteitä.

Kertoimenlaskijat eivät usko kummankaan suomalaisen voittoon, joten moisesta yllätyksestä tulisi vedonlyöjille kunnon jättipotti. Jos Bottas voittaisi Belgian GP:n, häntä veikanneet saisivat rahansa 26-kertaisesti, mutta jos Span peräti neljä kertaa aiemmin voittanut Kimi Räikkönen tekisi jättiyllätyksen, tiedossa olisi peräti 1001-kertainen voittopotti!

Suomalaisten lähtökohdat kisaan eivät ole kovin suotuisat. Räikkösen ohjastamalla Alfa Romeolla ei ole mahdollisuuksia voittaa kisoja ilman muiden suurta epäonnea. Bottas puolestaan ajaa seitsemänkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä ja on aiemmissa kisoissa ollut vakiosuosikki palkintopallille, mutta tämän viikonlopun voittoennusteissa hän on selvästi jopa Red Bullin kakkoskuskin Sergio Perezin takana, samalla viivalla McLarenin Lando Norriksen kanssa.

Bottaksen odotusarvon romahdus johtuu osittain edellisistä kisasuorituksista ja siitä, että Hamilton taistelee tasapäin maailmanmestaruudesta Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Bottaksen tilannetta Belgiassa ei myöskään auta se, että hänelle lätkäistään kisaan viiden lähtöruudun rangaistus juuri ennen kesätaukoa Unkarin GP:ssä aiheuttamansa joukkokolarin takia. Kolarointia odotetaan Belgiaankin, sillä Mr Green on lisännyt erikoiskertoimiin mm. turva-auton sekä maaliviivalle asti pääsevien kuljettajien lukumäärän. Erityisen karua kieltä Bottaksen tilanteesta kertoo se, että vetokertoimissa hänen uskotaan olevan todennäköisemmin kilpailun ensimmäinen keskeyttäjä kuin sen voittaja.

Bottas on kärvistellyt viime vuoden lopusta lähtien alati kiihtyvien varikkohuhujen keskiössä, joiden mukaan hänet korvattaisiin ensi vuonna George Russellilla. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ilmoittanut tallin tekevän päätöksen Hamiltonin tulevasta tallikaverista syyskuun aikana. Bottas ja Russell vihjailivat torstain lehdistötilaisuudessa, että tilanne olisi jo tiedossa, mutta molemmat myös painottivat, ettei asiasta ole vielä mitään uutisia kerrottavana.

Belgian GP:n kuskien välisissä vertailuvedoissa eli matchupeissa Bottaksen uskotaan häviävän matchupinsa niin Hamiltonille kuin Perezillekin. Räikkönen puolestaan on suosikki päihittämään kisassa tallikaverinsa Antonio Giovinazzin.

Kisan selkeät voittajasuosikit ovat Verstappen ja Hamilton. Bottaksen ei uskota yltävän edes palkintopallille.

Belgian GP:n kertoimet perustuvat normaaliolosuhteisiin ja Bottaksen lähtöruuturangaistukseen sekä siihen, ettei radalla tapahdu yllättäviä tilanteita. Formula 1:ssä kuitenkin mikä tahansa on mahdollista koska tahansa, kuten nähtiin viime kisassa Unkarissa, kun keskikastin Alpine-tallin Esteban Ocon kaahasi ensimmäiseen F1-voittoonsa joukkokolarin jälkimainingeissa.

Kertoimet: Belgian GP 2021 voittaja

Max Verstappen                         2.00

Lewis Hamilton                          2.10

Sergio Perez                                11.00

Valtteri Bottas                            26.00

Lando Norris                              26.00

Kaikki kertoimet: Mr Green