Saako Aston Villa Man Cityn hyökkäyksen kuriin?

Launtai-illan kamppailussa kohtaavat hieman alavireisesti hyvän alkukauden jälkeen pelannut kotijoukkue Aston Villa ja vierailija Manchester City. Villa on sarjassa sijalla kuusi ja City pisteen enemmän keränneenä sijalla kolme. Villan Cristian Benteke tekee paluun kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Aston Villa – Manchester City klo 19.30 (MTV SPORT 1)

Villa Parikin omat pojat ovat tehneet kuudessa kauden avausottelussaan vain neljä maalia, mutta ovat pystyneet puolustamaan voitot kolmessa ottelussa. City taas on tehnyt totuttuun tapaansa sarjassa kasan maaleja – 2 per ottelu keskiarvolla, joka jakaa Evertonin kanssa sarjassa toiseksi eniten maaleja tehneen joukkueen tittelin Chelsean (19) jälkeen.

Weimann – Agbonlahor

Aston Villan alkukauden liidon takuumiehinä ovat olleet hyökkäyspään viileät viimeistelijät Gabby Agbonlahor ja itävaltalainen Andreas Weimann. Nämä kaksi kaveria ovatkin tehneet joukkueen kaikki neljä maalia. Puolustus piti joukkuetta pystyssä alkukierroksilla, mutta kahdessa viime ottelussa se ei ole enää kestänyt samaan malliin, kun vastassa ovat olleet Arsenal ja Chelsea, jotka molemmat rökittivät taululle 3-0 lukemat. Vastustus ei lauantaina helpotu, kun vastaan asettuu jälleen yksi mestarisuosikki. Puolustuspelaamista on parannettava, jotta Cityn maalitykkiosasto ei pääsisi leikkimään omalla mukavuusalueella maalivahti Brad Guzanin nokan edessä.

Isokokoinen hyökkääjä on tekemässä paluuta Agbonlahorin ja Weimannin rinnalle. Kuva: Getty

Isokokoinen hyökkääjä on tekemässä paluuta Agbonlahorin ja Weimannin rinnalle. Kuva: Getty

Dzeko – Aguero

Myös Cityltä löytyy ihan mukiinmenevä hyökkäyskaksikko, kun loukkaantumisestaan toipunut Kun Aguero alkaa olla taas normaalilla pelipäällä loukkaantumisensa jälkeen ja Edin Dzeko on ollut tällä kaudella todella kliininen. Joukkue pelasi Mestarien liigassa kotikentällään tiistaina tasapelin Romaa vastaan 1-1, kun romalaisten legendaarinen Francesco Totti tylytti Cityä ja sen mediaosastoa. Edellisessä Valioliigaottelussaan taivaansiniset kävivät hakemassa tyylikkään 2-4 vierasvoiton Hullista, vaikka joukkueen uusi toppari Eliaquim Mangala härsikin kahdesti alakerrassa lahjoittaen käytännössä molemmat kotijoukkueen maalit. Dzeko ja Aguero päättivät kuitenkin ratkaista ottelun vieraille ja Chelsea-ikoni Frank Lampard viimeisteli jälleen tyylikkäästi Cityn loppulukemat. Englantilainen on osoittautunut Citylle tärkeäksi hankinnaksi ja nyt manchesterilaiset yrittävätkin pidentää miehen lainapestiä jopa koko loppukaudeksi.

Arvio:

10 edellistä kohtaamista: Aston Villa - Man City 2-1-7

City koki viime kaudella tappion Villa Parkilla lukemin 3-2. Nyt joukkue janoaa revanssia vuoden takaiselle tappiolle. Entinen Villa-pelaaja James Milner odottaa ottelua vesikielellä.

”I loved every minute of my time with Villa. The fans were great to me and we were unfortunate not to win a trophy and get into the Champions League. I can’t thank them enough for what they did for me.” James Milner www.mcfc.com

Aston Villan tulee löytää jälleen samanlainen balanssi alakerran pelaamiseen, mitä se oli alkukierroksilla, muuten City menee menojaan. Villa saa takaisin kokoonpanoonsa kuusi kuukautta loukkaantumisen takia sivussa olleen Cristian Benteken ja tämä lisää joukkueen vaarallisuutta hyökkäyspäässä ja etenkin erikoistilanteissa. Benteke pelasi viikolla 60 minuuttia Villan 21-joukkueessa ja manageri Paul Lambert oli tyytyväinen miehen esityksiin.

”He came through the U21s pretty good and trained for the rest of the week.” Paul Lambert www.avfc.co.uk/

Manchesterissa odotetaan kuumeisesti Yaya Touren heräämistä myös hyökkäyspäässä – mies ei ole osunut vielä kertaakaan tällä kaudella Valioliigassa, kun viime kaudella osumia syntyi peräti 20. Toisaalta mies puolustaa edelleen loistavasti ja rytmittää peliä keskikentällä miten tahtoo, joten kunhan hyökkääjät jatkavat maalivirettään, ei Touren tarvitse mässäillä maaleilla.

Jos Villa on ottanut opikseen kahdesta aikaisemmasta suuren kohtaamisesta, voi se pistää Cityn tiukoille. Uskon kuitenkin, että betoni-Vlaarin puuttuminen Villan puolustuksesta ja Cityn laadukkaampi materiaali takoo Citylle 0-2 vierasvoiton.

Valinta Fantasyyn: Aguero, City

Poissa:

Aston Villa: Kozak, Vlaar 25 %

Man City: Nasri, Fernando

Mahdolliset kokoonpanot:

villaCity