Barcelonan kulisseissa myrskyää

FC Barcelonan kulisseissa on käynnissä melkoinen myrsky. Seuran tähtipelaajan ja kolme kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valitun Lionel Messin huhutaan olevan tyytymätön päävalmentajan Luis Enriquen toimintatapoihin.

Taustalla Messin tyytymättömyys

Messi on katalonialaisen TV3-kanavan lähteiden mukaan tyytymätön sekä peluuttamisratkaisuihin että valmennuksellisiin toimintatapoihin.

Seuran kiistaton tähti on ollut ennenkin kyseenalaisissa otsikoissa muun muassa nuorempien joukkuekavereidensa kiusaamisesta sekä valmentajien, etenkin Tito Vilanovankanssa kaveraamisesta. Tästä – tosin erittäin kyseenalaisten lähteiden mukaan – sanansa sanoi myös Zlatan, joka pelasi seurassa Pep Guardiolan aikakaudella.

Valmennuksellisesti Barcelonassa piti alkaa uusi aikakausi ja seuran panostaa tulevaisuuteen kahden-kolmen vuoden rakennusprojektilla, mutta Messin väitetty tuittuilu uhkaa jälleen kerran Barcelonan tavoittelemaa nousua takaisin Espanjan ja Euroopan jalkapallon parhaimmaksi seuraksi.

Bartomeu ja Messi samassa veneessä?

Katalonialaisen TV3-kanavan mukaan seuran presidentti, vasta alle vuoden virassa ollut Josep Bartomeu on tavannut Messin kanssa torstaisen Barcelona-Elche -ottelun jälkeen (Barcelona voitti maalein 5-0). Tapaamisen aiheena on ollut lähteiden mukaan Messin rauhoittelu ja vakuuttaminen siitä, että uusi valmentaja on jo etsinnässä.

Yksi esille nostettu nimi vuosina 2003-2008 Barcelonaa valmentanut hollantilainen Frank Rijkaard. 

Messi vai Enrique ulos?

Mikäli katalonialaisen televisiokanavan väitteet pitävät paikkansa, vaikuttaa selvältä ettei tilanne voi perinteikkäässä seurassa jatkua pitkään näin räjähdysalttiina. Jomman kumman on lähdettävä.

Toivon todella, että Barcelona ymmärtää oman seuransa ja perinteiden arvon, ja harkitsee tarkkaan ennen kuin alistuu täysin nöyryyttävästi yhden pelaajan oikkuiluille – olipa kyseessä sitten maailman yksi parhaista pelaajista tai kuka tahansa.

Yksikään pelaaja ei koskaan saa olla seuraansa suurempi.