Bundesliigassa dramaattinen loppukausi: vain ääripäät selvillä, muut seurat taistelevat elämästään päätöskierrokselle asti

Tämän kauden Bundesliiga on kaartunut jo loppusuoralle. Sarjaa on jäljellä enää viisi kierrosta, ja lähes joka joukkueella on vielä paljon pelissä. Mestari ja yksi putoajista ovat jo sinettiä vaille varmoja, muista sijoista käydään vielä kiivas taisto.

FC Bayernille viides perättäinen mestaruus

Baijerin ylpeys Bayern München on käytännössä varma Bundesliiga-mestari myös tällä kaudella. Se tarvitsee viidestä viimeisestä pelistään enää seitsemän pistettä, varmistaakseen viidennen perättäisen mestaruutensa.

Joukkue kohtaa vielä toiseksi viimeisellä kierroksella sarjakakkosena tällä hetkellä olevan RB Leipzigin, mutta sarjan voitto lienee ratkennut jo siihen mennessä. FC Bayernin kolme seuraavaa ottelua ovat Bundesliigan häntäpään joukkueita vastaan, eikä Carlo Ancelottin suojatit tule kompastumaan enää niihin tässä vaiheessa kevättä.

Syksyllä jopa sarjakärjessä käväissyt RasenBallsport Leipzig on pienen notkahduksen jälkeen jälleen löytänyt hyvän vireen. Ruohopallourheilijoiden maaliskuu sujui voitoitta, mutta huhtikuu toi tullessaan neljän ottelun voittoputken.

Mestaruuteen hyvä vire silti tuskin enää kantaa, mutta Leipzigin debyyttikautta voi silti pitää sensaatiomaisena. Joukkue on varmistanut tähän mennessä jo vähintään Mestarien liigan karsintoihin pääsyn.

Mestarien liigan paikoista kova taistelu

Toinen erinomaista kautta pelaava seura on Hoffenheim. Vuosi sitten vain pisteen erolla putoamiskarsinnan välttänyt joukkue on tällä kaudella ylittänyt kaikki odotukset, ja se on juuri nyt sarjassa kolmantena. Joukkue ei ole hävinnyt kotonaan Rhein-Neckar Arenalla ainuttakaan Bundesliiga-peliä tällä kaudella, mikä on ollut yksi menestyksen salaisuuksista.

Dortmund on neljäntenä, Mestarien liigan karsintaan oikeuttavalla sijalla. Ero viidentenä olevaan Hertha Berliniin on jo kymmenen pistettä, joten taustapeiliin tuijottamisen sijaan ruhrilaiset voivat pitää fokuksen tiukasti Hoffenheimin kiinni saamisessa.

Hoffenheimin ja Dortmundin välinen taistelu tulee jatkumaan kiivaana. Kolmannen ja neljännen sijan välillä on vain yksi piste, mutta ero on ensi kautta ajatellen merkittävä. Kolmas kun pääsee suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen, neljännen joutuessa ponnistamaan karsintakierroksen kautta.

Todennäköisesti kolmannen sijan kohtalo ratkaistaan reilun kahden viikon päästä, kun Julian Nagelsmannin Hoffenheim matkustaa Signal Iduna Parkille Dortmundin vieraaksi. Toukokuun 6. päivä pelattavasta ottelusta ei tule panosta puuttumaan.

Kovia kokeneelle Dortmundille lisärasitetta tuo ensi viikolla pelattava Saksan Cupin välierä Bayern Münchenia vastaan.

Eurooppa-liigan paikoista kimurantti vääntö

Bayern Münchenin ja Dortmundin menestys cupissa tuo oman mausteensa taisteluun viimeisistä Eurooppa-liigan paikoista. Jommankumman jättiläisen cupin voitto avaisi mahdollisuuden Euroopan kentille myös Bundesliigan seitsemänneksi tulleelle joukkueelle, aivan kuten Hertha Berlinille kävi viime kaudella.

Tällä hetkellä Hertha on viidentenä ja viimeisessä Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikassa kiinni, mutta sen tämän hetken surkea vire tekee tilanteesta vähintäänkin mielenkiintoisen. Neljä tappiota viiteen edelliseen otteluun on  tuonut kilpakumppanit aivan pääkaupunkilaisten vanaveteen. Kolmen pisteen sisällä kuudentena ja seitsemäntenä vaanii viime kaudella vielä 2.Bundesliigassa pelannut Freiburg sekä menestystä janoava Köln.

Bundesliigan kovakuntoisin joukkue on tällä hetkellä ehdottomasti Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen. Se on pelannut nyt yhdeksän peliä ilman tappioita, ja noussut kuin varkain kevään aikana putoamiskurimuksesta jopa taisteluun Eurooppa-liigan paikoista.

Erinomaisen komea muodonmuutos.

Darmstadt putoaa, karsijan paikka vielä auki

Putoamistaistelu käydään tällä kaudella kuuden viimeisimmän joukkueen välillä. Darmstadt on käytännössä jo varma putoaja. Sitä ei pelasta enää mikään.

Vaikka Darmastadt kaatoi edellisessä pelissään kotonaan upeasti Schalken, se on silti edelleen kymmenen pistettä toiseksi viimeisenä olevaa Ingolstadtia perässä. Kaksi viimeisintä putoaa suoraan, ja putoamiskarsintaan on matkaa jo 14 pistettä.

Torsten Fringsin valmentaman Liljojen pitäisi voittaa kaikki loput pelinsä – mukaanlukien Bayern Allianz Arenalla – ja muiden häntäpään joukkueiden hävitä kaikki pelinsä.

Tämä on silkkaa haihattelua, ja sympaattisen pikkuseuran taival pääsarjatasolla tulee toistaiseksi päätökseen tämän kauden jälkeen.

Ingolstadt on todennäköisesti toinen 2.Bundesliigaan putoava seura. Ero edellä olevaan Augsburgiin on vain neljä pistettä, mutta loppuohjelma on hankala. Seuraavina vastustajina on kovavireinen Werder Bremen ja sarjan kärkipään RB Leipzig.

Kaksi voittoa antaisi varmasti lisäuskoa, mutta joukkue tarvinnee vähintään kolme. 37 pistettä riittäisi melko varmasti putoamiskarsintaan pääsemiseksi, koska Augsburgin ohjelma on myös kiharainen. Se kohtaa vielä muun muassa Dortmundin ja Hoffenheimin.

Tällä hetkellä Augsburg, HSV, Wolfsburg ja Mainz ovat kaikki yhden pisteen sisällä, joten joukkueiden vielä jäljellä olevat keskinäiset ottelut tulevat nousemaan ratkaiseviksi.

HSV iskee vielä yhteen Mainzin kanssa, ja viimeisellä kierroksella se kohtaa kotonaan Wolfsburgin. Nämä ovat hampurilaisten kannalta ne kriittisimmät ottelut. HSV:lle tilanne on tukala, mutta ei missään nimessä uusi. Niin monta kertaa seura on tasapainoillut putoamisviivalla, mutta aina selviytynyt lopulta.

Se on edelleen ainoa seura, joka ei ole ikinä pudonnut Bundesliigasta.

Kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä riittää jokaiselle edellä mainitulle neljälle joukkueelle. Mutta kuten niin monesti ennenkin panosten ollessa kovimmillaan, osa murtuu paineen alla.

Artikkelikuva: All Over Press