Erfan Zenelillä on haastavasta kaudesta huolimatta useita sopimustarjouksia: ”Syksy oli vaikeimpia aikoja, mitä minulla on jalkapalloilijana ollut”

Syksyksi Veikkausliigakentille palannut viisinkertainen Suomen mestari Erfan Zeneli etsii uutta seuraa FC Interissä vietetyn syyspätkän jälkeen. Sopimus Interin kanssa kattoi vain viime kauden lopun eikä Zeneli aio jatkaa seurassa, hän paljastaa Faneille.comin haastattelussa.

– Se kortti katsottiin. En usko, että siellä tulen enää pelaamaan. Syksy oli vaikeimpia aikoja, mitä minulla on jalkapalloilijana ollut. Taistelimme sarjapaikasta ja kellään ei ollut helppoa. Kaikki stressasivat liikaa. Meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan rennommin sijoituksestamme huolimatta. Onneksi kuitenkin saimme säilytettyä sarjapaikan Interille.

Zeneli on kuulunut viime vuosina Veikkausliigan eliittipelaajiin. Kuusi kertaa Huuhkajissakin esiintynyt laitahyökkääjä on tehnyt Veikkausliigassa 213 ottelussa yhteensä 38 maalia ja antanut messevät 60 maalisyöttöä. Turussa Zeneli jäi kuitenkin kauas tasostaan.

– Joukkueessa oli ehkä liikaa taitureita, jotka kaikki halusivat pallon saadessaan tehdä maalin. Joukkuepeli kärsi siitä, Zeneli toteaa.

Pöydällä nippu sopimustarjouksia

30-vuotias Zeneli on siinä mielessä onnellisessa tilanteessa moneen ikäiseensä futariin verrattaessa, että hänellä on varaa mistä valita tulevan joukkueensa suhteen. Sopimustarjouksia on miehen pöydälle tullut useampia.

– Kaikki on auki. En halua hätäillä vielä. Sopimustarjouksia on tullut Suomesta, Thaimaasta ja Turkista.

– Kokemuksena esimerkiksi Thaimaa olisi varmasti hieno, mutta olen ollut jo useamman kerran ulkomailla, joten pelkästään sen takia sinne ei ole pakko lähteä. Haluan että seuraava diilini on pidempi ja voin keskittyä vain jalkapalloon. En halua enää mitään puolen vuoden diilejä. Joukkueen valitsemisen suhteen minulla ei ole mitään stressiä. Joku hyvä vaihtoehto varmasti löytyy. Testille en lähde enää kolmikymppisenä.

Zenelin mukaan paluu HJK-paitaan ei ole poissuljettu.

– Olen valmis neuvottelemaan jos soitto tulee, Zeneli paljastaa.

Omatoimista harjoittelua Helsingissä

Mikäli Zenelin tie vie seuraan, jossa pelit ovat jo käynnissä, on hän valmis hyppäämään vaikka heti kentälle pelituntuman ja joukkuetreenien puutteesta huolimatta.

– Pystyisin pelaamaan, mutta en täyttä 90 minuuttia. Tai jos pelaisin, niin seuraavana päivänä paikkani olisivat aika kipeät, laitalinkki vitsailee.

– Olen ihan normaalissa kunnossani tähän aikaan vuodesta. Pidin pari kuukautta lomaa ja nyt olen treenaillut yksikseni ja kavereiden kanssa Talissa Helsingissä.

Turvaa Valioliiga-vetosi Unibetin lisäaikavakuutuksen turvin! 

Kansikuva: All Over press