Erikoisjakso: Mikä on Serie A:n suunta? – Milanon kärkijoukkue ylisuorittaa, Fiorentinan pelityyli ihastuttaa

Penkinlämmittäjät-podcast tarjoilee viimeisenä jaksona ennen joulutauolle jäämistä todellista erikoisjaksoa. Puolituntinen on nimittäin pyhitetty Italian Serie A:lle, ja sitä ruotimassa on toimittajakaksikon lisäksi ammattilaisvedonlyöjä Aapo Mutanen.

Serie A:n kuin omat taskunsa tunteva Mutanen käy yhdessä Anssi Karjalaisen ja Atte Ruuttilan kanssa läpi Italian pääsarjan menneisyyttä viimeisten vuosien ajalta.

Kolmikko pohtii, miksi Serie A:n yleisökeskiarvot ovat olleet kovassa laskussa viime vuosina ja miksi ennen viime kautta menestys Euroopan seurajoukkueturnauksissa oli niin heikkoa?

Roomassa asunut Mutanen osaa kertoa omasta kokemuksestaan, että esimerkiksi pääkaupungissa perheiden kynnys lähteä katsomaan jalkapalloa oli suuri, koska huligaaneja pelättiin.

– Esimerkiksi Rooman paikallisotteluita ei nähty sellaisiksi, että tavalliset perheet olisivat uskaltaneet lähteä sinne lastensa kanssa, Mutanen avaa.

Suurseura Juventus on viime vuosina pitänyt valtaa Italian pääsarjassa, ja viime vuonna se onnistui ottamaan yhden askeleen eteenpäin myös Euroopan kentillä. Seura nimittäin selvisi ensimmäisenä italialaisena Mestarien liigan välieriin sitten kevään 2010, jolloin Internazionale valloitti himoitun turnauksen.

Juventuksen alkukausi oli sanalla sanoen heikko, mutta samalla se on tarkoittanut sitä, että kärkijoukko on tällä hetkellä todella tasainen.

Toimitus pureutuu jaksossa tarkemmin sarjataulukon kärjessä oleviin Fiorentinaan ja Interiin, joiden pelitavat eroavat todella paljon toisistaan.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Aapo Mutanen (@aapmut)
Kansikuva: Getty