Euroopan vihatuin seurapomo hämmästyttää – ”Imbesilli, joka ei rakasta seuraansa”

Italian Serie A:ssa potkitaan runsaasti valmentajia ulos vuosittain. Yksi seura, tai oikeastaan omistaja, on tässä taiteenlajissa kuitenkin omaa luokkaansa. Palermon omistaja Maurizio Zamparini on nimittäin 14-vuotisen valtakautensa aikana ehtinyt antaa lähes 40 valmentajapotkut! Penkinlämmittäjät pureutuivat tällä viikolla ilmiön taustoihin.

Vaikka valmentajasekoilu on jatkunut jo vuosia, juuri nyt Palermon tilanne on kenties epävakain koskaan. Kuluvalla kaudella päävalmentaja on vaihtunut peräti kahdeksan kertaa. Hurjana esimerkkinä kauden penkin päässä aloittanut Giuseppe Iachini on ehtinyt saada saman sesongin aikana käsittämättömästi jo kahdet potkut.

Viimeisin kenkää saanut manageri Walter Novellino korvattiin Davide Ballardinilla tällä viikolla.

Toimituksen Atte Ruuttila kyseenalaistaa Zamparinin motiivit seurajohtamista kohtaan.

– Kyseessä pitäisi olla vahva rakkaussuhde omistamaansa seuraan. Mutta ei, Zamparini on imbesilli, joka ei ilmeisesti rakasta seuraansa.

Jakson toisena aiheena kolmikko ottaa käsittelyyn salaliittoteorian niin kutsutusta Uefalonasta. Suosiiko tuomarilinja FC Barcelonaa todella Mestarien liigan peleissä tarkoituksella?

Vaikka konkreettisia esimerkkejä Barcelonan hyväksi kyseenalaisesti vihelletyistä tuomioista löytyykin, toimitus pitää salaliittoteorioita hyvin epätodennäköisinä.

Keskiviikkoinen puolivälierä Atletico Madridin ja Barcelonan välillä ei ainakaan ollut omiaan vahvistamaan vuosien varrella sosiaalisessa mediassa lähes ilmiöksi nousseita epäilyksiä.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e08-mielipuolinen-zamparini-ja-ueafalona/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: Getty