Galiciassa on Espanjan syksyn hienoin jalkapallotarina – ”Pelityyli muistuttaa tiki-takaa”

Tämän viikon podcast-jaksossa käsitellään kahta eri kokoluokan jalkapalloseuraa – Manchester Unitedia ja Celta Vigoa. Louis van Gaalin luotsaaman Unitedin peliesitykset ovat herättäneet paljon närää kannattajien keskuudessa, eikä peli ole ollut niin tehokasta kuin aiemmin. Galisialaisseura Celta Vigo puolestaan hätyyttelee La Ligan kärkisijoja vastoin kaikkien odotuksia.

Van Gaalin joukkue on jumahtanut pallonhallintapeliin niin pahasti, että se on ajoittain näyttänyt tehottomalta ja riskittömältä. Joukkue pelasi taannoin muun muassa kolme peräkkäistä 0–0-ottelua.

Tehottomuus ei ole näkynyt pelkästään maalisarakkeissa, vaan myös maalintekoyritysten vähäisyydessä.

Penkinlämmittäjien toimittajat yrittävät kuitenkin pohtia myös kolikon kääntöpuolta: tulisiko Manchesterissa herätä 2010-luvulle, jolloin ManU:n peli ei ole enää samanlaista kuin 10 vuotta sitten.

La Ligassa tällä hetkellä neljäntenä oleva Celta Vigo hurmaa joka kierroksella ennakkoluulottomalla, hyökkäävällä pelityylillään. Se on ottanut pallonhallinnan itselleen melkein jokaisessa ottelussa ja pyrkii saamaan pelin painopisteen nopeasti vastustajan kenttäpuoliskolle. Noliton ja Iago Aspasin kaltaiset onnistujat ovat olleet luomassa yhtä syksyn kiinnostavimmista ilmiöisä.

– Pelityyli muistuttaa jopa futismaailman historian kirjat uusiksi laittaneita Espanjan tiki-takaa ja Hollannin ”total footballia”, toimittaja Atte Ruuttila analysoi.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)