Harry Kanen matka Tottenhamin ykköshyökkääjäksi oli pitkä ja raskas

Harry Kanea pidettiin läpimurron tekijänä Tottenham Hotspursissa jo pelkästään viime kauden perusteella. Tällä kaudella Pohjois-Lontoon Walthamstowssa syntynyt hyökkääjä on iskenyt kahdeksan maalia Englannin Valioliigassa ja kuuluu tällä hetkellä maan ehdottomaan hyökkääjäeliittiin – vasta 21-vuotiaana.

Ennen kuluvan valioliigakauden alkamista Harry Kane oli pelaaja muiden Tottenhamin yksilöiden joukossa. Viime kaudella kuudessa Valioliigan ottelussa Spursin paidassa pelannut nuorukainen onnistui kolmesti maalinteossa, mutta vastuuta hän halusi paljon enemmän

Kane tekikin tunnollisesti töitä koko harjoituskauden ajan kehittyäkseen paremmaksi pelaajaksi, ja lunastaakseen sen kautta paikkansa Spursin avausmiehistössä.

– Yleensä jään jatkamaan harjoitusten jälkeen. Silloin minulla on tapana panna tötteröitä rangaistusalueen kulmaan ja pyytää jotakuta syöttämään palloja minulle. Sitten teen erilaisia liikkeitä päästäkseni erilaisiin maalintekopaikkoihin. Yksi esimerkki on keskitys. Pyydän usein jotakuta, joka haluaa harjoitella keskityksiä ja ristipalloja heittämään niitä minulle. Kun kyseessä on ottelu, ei koskaan tiedä miten paikka aukeaa, Kane kertoi ennen alkanutta kautta jalkapallolehti Matchille.

Uran alku, lainasopimukset ja murtautuminen Spursin edustusjoukkueeseen

Kanen ura sai kunnolla vauhtia taakseen hänen ollessa vasta 16-vuotias. Hän teki Spursin alle 18-vuotiaiden joukkueessa 18 maalia 22 ottelussa ja vuotta myöhemmin hän siirtyi aikuisten sarjoihin. Pitkänhuiskea hyökkääjä lainattiin Leyton Orientin riveihin Englannin Ykkösliigaan. Siellä hän viimeisteli viisi maalia 18 ottelussa.

– Ne olivat ensikokemukseni jalkapallosta. Kaikki taistelivat uransa puolesta pystyäkseen elättämään itsensä jalkapallolla. Minä olin vasta 17-vuotias ja se oli minulle uusi kokemus.

Vuotta myöhemmin Kane pääsi debytoimaan Tottenhamin edustusjoukkueessa Euroopan liigassa. Hän pelasi kaikki lohkovaiheen ottelut ja Shamrock Roversia vastaan hän osui ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa riveissä. Joulun jälkeen hänet lainattiin Championshipissä pelaavaan Millwalliin.

Millwallissa Kane teki vaikutuksen ja iski yhdeksän maalia 27 ottelussa kevään 2012 aikana. Hän keräsi suosiota joukkueen pahamaineisten kannattajien keskuudessa ja kauden päätteeksi hänet nimettiin Vuoden nuoreksi pelaajaksi.

Tie kulki seuraavaksi uuden kauden alussa Norwichiin, jonka jälkeen noususta Valioliigaan taistellut Leicester City hankki kärkimiehen riveihinsä lainasopimuksella. Sen jälkeen Kane on pysynyt Tottenhamissa. Seuran kotistadionin, White Hart Lanen lähistöllä syntynyt pelaaja on pelannut Spursissa yli kymmenen vuoden ajan, jonka takia hänellä on rinnassaan pieni ylimääräinen palo seuraa kohtaan.

– Uskon ymmärtäväni miten tämä seura toimii. Kasvoin täällä ja tiedän mitä kannattajat odottavat seuralta. Siltä kannalta ajatellen minulla on jotain mikä muilta pelaajilta puuttuu.

”Haluan ottaa paikkani Valioliiga-hyökkääjänä”

Harry Kanella on ollut syytä tuuletuksille tällä kaudella. (Getty)

Harry Kanella on ollut syytä tuuletuksille tällä kaudella. (Getty)

Ennen alkanutta kautta Harry Kane nosti tavoitteensa korkealle, kuten kunnianhimoisen nuoren miehen kuuluukin.

– Lyhytaikainen tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani joukkueessa, päästä pelaamaan avauksessa niin monessa ottelussa kuin mahdollista ja tehdä maaleja. Haluan ottaa paikkani Valioliiga-hyökkääjänä ja jatkossa voittaa mestaruuksia seuralle. Haluan tehdä paljon maaleja ja katsoa mihin saakka se riittää, Kane sanoi, ja jatkoi:

– Täällä on pelannut useita suuria pelaajia ja jonain päivänä haluan itsekin olla osa seuran historiaa. Toivon, että pystymme voittamaan mestaruuksia.

Kane neuvoi Match-lehteä myös siinä, mistä löytää Lontoon parhaat jalkapallolahjakkuudet.

– Itä-Lontoossa on paljon lahjakkuuksia, siellä monet pojat ovat nälkäisiä. Siellä on joukkue nimeltä Senrab, josta sekä Rio Ferdinand että John Terry ovat lähtöisin.

Tällä hetkellä Kane on onnistunut loistavasti niissä tavoitteissa, mitkä hän asetti itselleen ennen valioliigakauden alkua. Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuemies on iskenyt kuudentena Valioliigassa majailevalle Tottenhamille kahdeksan maalia 18 pelaamassaan ottelussa, ja on jaetulla kahdeksannella sijalla maailman arvostetuimman jalkapallosarjan maalipörssissä.

Fakta

Nimi: Harry Kane
Syntynyt: 28.7.1993
Pelipaikka: Hyökkääjä
Pituus: 183 senttiä
Paino: 65 kiloa