Henri Toivomäki: “Mitalisijat ovat olleet FC Lahden tavoitteena koko ajan”

Veikkausliiga palasi perjantaina maajoukkuetauolta, kun Kups ja HJK päätyivät kuopiossa 2-2 tasapeliin. FC Lahden Henri Toivomäki kertoo, kuinka lyhyt loma sujui.

– Tämän viikon olemme harjoitelleet ihan normaalisti. Viime viikko oli vapaata ja se sujui ihan kivasti. Harjoittelin hieman fysiikkaa omatoimisesti, Toivomäki sanoo.

Hän ehti nauttia myös Huuhkajien koitoksesta Färsaarilla.

– Se oli ihan hyvä matsi. Vastustaja sai ensin helpon maalin, mutta sitä sattuu. Kaikin puolin Suomi pelasi hyvää futista. Peliä oli mukava kattoa.

Toivomäki mainitsee, että muutamat pelaajat ovat hieman sairastelleet viikon aikana, mutta suuria ongelmia ei joukkueelle ole ilmennyt.

– Pelaajia on ollut vähän kipeinä, mutta muuten olemme päässeet aika hyvin valmistautumaan. Ei mitään suuria ongelmia ole ollut.

FC Lahti kohtaa lauantaina vieraskentällä SJK:n. Tiukkaa vääntöä on varmasti luvassa. SJK on sarjassa toisena yhden pisteen edellä kolmantena olevaa Lahtea.

-Varmasti tunteet ovat mukana ja pelataan kovaa. Molemmat joukkueet tietää, että nyt taistellaan niistä samoista sijoista. Hyvä matsi varmasti tulossa.

Lahdessa kausi on sujunut täysin odotetusti.

-Meillä on ollut todella nälkäinen joukkue ihan sieltä pre-seasonista asti. Mitalisijat ovat olleet tavoitteenamme koko ajan. Olemme pitäneet vain päämme kylmänä ja edenneet peli kerrallaan. Emme ole kuitenkaan ottaneet liikaa paineita. Se on selvä asia, että jokainen joukkueessamme haluaa tietenkin voittaa ja siihen olemme pyrkineet.

FC Lahden yleisömäärä on ollut tällä kaudella sarjan toiseksi korkein. Toivomäki lähettää myös lahtelaisyleisölle terveisiä.

-Se on hienoa. Näin itsekin jonkun samanlaisen tilaston ja se on hienoa, että asia on näin. Toivottavasti porukkaa tulee jatkossakin katsomaan pelejä. Yleisö on ollut hienosti tällä kaudella meidän takanamme ja tukenut meitä. Mikäs sen hienompaa, kun että on hyvä yleisö.

Kuva: AOP