HJK hakee toista voittoaan Eurooppa-liigassa – ”Malmö-ottelu oli tärkeä”

HJK kohtaa torstaina Eurooppa-liigassa tanskalaisen FC Kööpenhaminan. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo joukkueensa valmistautuneen hyvin huomiseen koitokseen.

– Pelaajamme ovat olleet treeneissä hyvin keskittyneitä ja energisiä. Kaikki ovat hyvin latautuneita ja kyllä se kertoo siitä, että emme ajattele vielä kauden loppuneen. Meillä on kova halu pärjätä, Lehkosuo sanoo.

HJK pelasi noin viikko sitten harjoitusottelun Ruotsissa Malmöä vastaan. Lehkosuon mukaan ottelu oli erittäin tärkeä pelirytmin ylläpitämisen kannalta.

– Torino-pelistä on aikaa kolme viikkoa. Tässä olisi ollut liian pitkä tauko ilman tuota Malmö-peliä. Olisimme olleet ihan lirissä huomenna muuten. Vaikka tulos oli huono ja ajoittain pelasimmekin huonosti, se oli todella tärkeä peli meille. Saimme edes vähän kiinni pelirytmistä ja sitä fyysistä rasitusta, jota peli vaatii.

Hän muistuttaa, että Kööpenhaminan pelitaktiikka muistuttaa hyvin paljon Malmön pelityyliä.

– Molemmat pelaavat hyvin perinteistä 4-4-2 -pelijärjestelmää. Molemmilla joukkueilla on myös hyvin samanlaiset roolitukset siellä pelipaikkojen kohdalla. Taktisessa mielessä se ottelu oli erittäin tärkeä osa meidän valmistautumisemme kannalta tähän peliin.

– Jokaisessa pelityylissä on omat vahvuudet ja heikkoudet, joihin pitää sitten yrittää iskeä. Me olemme vain keskittyneet siihen, miten he ovat roolittaneet pelaajansa siihen 4-4-2 -pelitaktiikkaan. Me yritämme sitä roolitusta vasten tehdä meidän pelisuunnitelmamme.

HJK:lla on muutama pelaaja sairastuvalla ja Anthony Annanilla on pelikielto, mutta Lehkosuo muistuttaa, että myös ennen Torino-peliä oli samanlaisia ongelmia.

Veli Lampi on loppukauden sivussa. Annan on pelikiellossa ja Demba Savagella vaikeuksia alaraajojensa kanssa. Katsotaan vielä huomenna hänen tilanteensa. Pitää toivoa pikaista parantumista, Lehkosuo naurahti.

Tsekkaa lisää ennakkoa matsiin tästä.