HJK scoutannut eurovastustajansa Torinon: ”Tiedämme mistä löytyy tilaa”

HJK kohtaa torstaina Eurooppa-liigan kolmannessa lohkovaiheen ottelussaan Italian Serie A-seura Torino FC:n.

HJK lähti matkaan tiistaina. Alkuperäinen Lufthansan lento peruuntui lakon takia, mutta stadilaiset pääsivät matkaan korvaavalla lennolla. Torinoon matkasi iskukykyinen HJK.

– (Joevin) Jones oli ainoa, jolla oli jotain pikkuvaivoja, eikä hän treenannut maanantaina. Nikolai Alho on tullut takaisin ja Rasmus Schüllerkin veti maanantaina ensi kertaa futiskengät jalkaan pitkän loukkaantumisen jälkeen. Saimme maajoukkuemiehetkin takaisin, ja meillä on hyvä pelaajatilanne tällä hetkellä, Klubin Sebastian Sorsa iloitsee.

Torino on lohkon ennakkosuosikki ja aloittanut europelit väkevästi. Saldona on voitto ja tasapeli maalierolla 1-0. HJK:lla on luvassa iso haaste torinolaisten kovan alakerran murtamisessa.

– Aloimme käydä maanantaina vastustajaa läpi ja sitä käydään läpi pari päivää lisää. Tiedämme jonkin verran heidän ryhmityksestään puolustustilanteessa ja mistä voimme löytää tilaa, kun lähdetään hyökkäämään. Vastustaja käydään kyllä Italiassa parin päivän aikana perusteellisesti läpi, Sorsa kertoo.

Sorsa on pelannut tällä kaudella hieman normaalia vähemmän Veikkausliigassa, mutta Eurooppa-liigan otteluissa hän on ollut Mika Lehkosuon vakioaloittaja laitapakin tontilla.

– Olemme jakaneet Veikkausliigassa vastuuta Veli Lammen kanssa, mutta olen pelannut kaikki euromatsit. Tämä on minulle ihan ok, sillä on ollut hienoa pelata näitä matseja – vähättelemättä lainkaan Veikkausliigaa. Europelit ovat olleet hyvin opettavaisia ja nyt opin lisäksi lähdetään hakemaan Torinosta myös yllätystä ja tulosta, Sorsa päättää.

Torino FC:n ja HJK:n välinen Eurooppa-liigan ottelu alkaa torstaina kello 22.05 Suomen aikaa.