HJK:n euroseikkailu jatkuu vieraissa tunnelmissa

HJK:n eurotaival jatkuu tänään uudessa kohteessa, kun seura kohtaa ensimmäistä kertaa bulgarialaisen joukkueen. Helsinkiläisten on parannettava roimasti ensimmäiseltä karsintakierrokselta, mikäli joukkue mielii jatkaa kolmannelle kierrokselle.

HJK selätti liettualaisen Atlantaksen varsin rutiinilla. Avausosan vieraista hankittu 2-0 -voitto takasi joukkueelle erinomaiset asetelmat Sonera Stadiumin tekonurmelle, jossa Klubi on aina kova europeleissä. Toinen osaottelu olikin lähinnä muodollisuus. Klubi teki vain tarvittavan eikä yhtään enempää. Se on toisaalta rutinoituneen joukkueen merkki, mutta vakuuttavaa helsinkiläisten peli ei kuitenkaan ollut.

Yksi iso tekijä onkin otteluruuhka ja Atlantasta vastaan jalkeilla olikin osittain kakkosmiehistö. HJK pelaa kahden ottelun viikkotahdilla, joten Mika Lehkosuo on kierrättänyt pelaajia paljon. Jälkimmäisessä ottelussa Atlantasta vastaan avanneista pelaajista vain viisi oli avauksessa sunnuntain Veikkausliigan ottelussa Kemiä vastaan. Sunnuntaina Sonera Stadiumilla nähtiinkin melkeinpä kauden parasta HJK:ta. Kemiläisillä ei ollut ottelussa mitään saumaa, vaan Klubi vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä vieraiden päätyyn ja astetta paremmalla viimeistelyllä numerot olisivat olleet huomattavasti suuremmat kuin tulostaululla komeillut 2-0. Klubin kannalta erityisen positiivinen asia oli Anthony Annanin paluu tositoimiin sitkeän loukkaantumisen jäljiltä. Ghanalainen vaihdettiin kentälle toisen puoliajalla ja Annan otti välittömästi rautaisella otteella paikkansa keskikentän pohjalta.

Beroe Stara Zagora sijoittui viime kaudella Bulgarian pääsarjassa kolmanneksi ja lunasti paikkansa Eurooppa liigan karsinnoista. Avauskierroksella joukkue tiputti bosnia & hertsegovinalaisen Radnik Bijeljinan yhteismaalein 2-0. Beroen sankariksi nousi vieraskentällä joukkueensa molemmat maalit viimeistellyt Erik Pochanski. Bulgarian sarjakausi tuli päätökseen toukokuun lopussa ja Beroe menetti kolme viime kauden parasta maalintekijäänsä, joten aivan parhaassa iskussa joukkue ei voi olla. Uusi sarjakausi käynnistyy heinäkuun lopulla. Beroe on tekemässä uutta nousua huipulle 1970-80 -lukujen menestysvuosien jälkeen ja joukkue osallistuu Eurooppa liigan karsintoihin neljättä kertaa 2010-luvulla. Toistaiseksi kohokohtana on kolmannelle karsintakierrokselle selviytyminen kaudella 2010-11.

Klubi lähtee ottelupariin hienoisena ennakkosuosikkina, vaikkakin Beroe kukisti viime kaudella juuri Atlantaksen yhteismaalein 5-1. Vierasottelusta on turha odottaa mitään erityisempää näytöstä, vaikka Lehkosuo puhuikin lehdistötilaisuudessa vierasmaalin merkityksestä. Klubi lähtee todennäköisesti jälleen ensisijaisesti pitämään omaa maalia puhtaana ja petaamaan hyviä asemia viikon päästä pelattavaan jälkimmäiseen osaotteluun. Beroeta ei pidä kuitenkaan missään nimessä aliarvioida, sillä joukkue tippui viime kaudella toisella karsintakierroksella tanskalaiselle Bröndbylle täpärästi maalein 0-1.

Beroe Stara Zagora-HJK alkaa kello 20.30. Toinen osaottelu pelataan viikon kuluttua Helsingissä.