Huippukauden pelannut Mehmet Hetemaj jäi yllättäen ilman kutsua Huuhkajiin: ”Voi olla, että pelit maajoukkueessa on nyt pelattu”

Huuhkajien tuore päävalmentaja Markku Kanerva valitsi jo kohta perinteiselle Abu Dhabin leirille 22 Suomessa ja muissa Pohjoismaissa pelaavaa pelaajaa. Valinnoissa ei ollut suomalaista jalkapalloa seuraaville ihmisille montaakaan yllätystä. Yksi poissaolo kuitenkin kummastutti monia futisihmisiä. SJK:n keskikentän tähtipelaaja Mehmet Hetemaj’n nimi loisti poissaolollaan.

Kolmesti Huuhkaja-paidassa esiintyneen 29-vuotiaan Hetemaj’n poissaolo ei johdu seurajoukkuekuvioista tai loukkaantumisista.

– Olin kunnossa nyt toisin kuin viime vuonna. Silloin menin leirille seitsemän kiloa ylikunnossa pitkän palauttavan loman vuoksi. Nyt olin lenkkeillyt ja käynyt salilla paljon, joten olin valmis, Hetemaj kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Olin pettynyt, kun en nyt tullut valituksi. Oletin, että olen joukkueessa mukana ja halusin sitä. Marokon jengissä olisi ollut pari tuttua ja heidätkin olisi ollut mukava kohdata, keskikenttäpelaaja harmittelee.

Maajoukkueura katkolla?

– Voi olla, että pelit maajoukkueessa on nyt pelattu. En selvästi ole valmentajan suunnitelmissa. Talvimaajoukkue koostuu lähinnä Veikkausliigapelaajista ja nyt en mahtunut siihenkään mukaan. Se on kuitenkin täysin hyväksyttävää, sillä valmentaja tekee päätökset, Hetemaj sanoo rehdisti ilman katkeraa äänensävyä.

Siirtyminen Kosovon maajoukkueeseen ei tunnu keskikentän raatajan mukaan realistiselta vaihtoehdolta.

– Ei sieltä ketään ole ollut yhteyksissä. Kosovolla on nuori ja taitava jengi. Minusta on ihan oikein, että nuorille annetaan siellä kokemusta. Molemmat maajoukkueet ovat näillä näkymin pois suljettuja valmentajien toimesta. Keskitän kaiken energiani SJK:hon.

Takataskussa tuore jatkosopimus

Hetemaj pidensi vastikään sopimustaan seinäjokilaisten kanssa kauteen 2019, jota voidaan Veikkausliigan mittakaavassa pitää jo pitkänä. Täten pitkän uran Italian pelikentillä tehnyt Hetemaj ei juuri nyt haikaile takaisin isompiin ympyröihin, vaikka kansainvälinen siirtoikkuna käy kuumana.

– Ajatukset ovat Seinäjoella, jonka vuoksi tein pitkän diilin. Motivaationi on korkea seuraa kohtaan. Jos kiinnostusta tulee muualta, seuran pitää olla mielenkiitoinen ja siirron SJK:lle hyväksi.

Hetemaj on tyytyväinen joukkueensa tämänhetkiseen tilanteeseen ja aikeissa onkin hankkia mestaruuspatsas takaisin Seinäjoelle yhden välivuoden jälkeen.

– Meillä alkaa olemaan puolustus ja keskikenttä jo hyvässä iskussa. Hyökkäyksestä löytyy myös paljon taitoa. ”Totti” (Aristote Mboma) on ollut tosi hyvä. Hän on mukava, fiksu ja paljon töitä tekevä kaveri.

– Meillä on paljon parempi tilanne joukkueen suhteen kuin vuosi sitten samaan aikaan. Lisää pelaajia varmasti vielä tulee ja seuran tyylin aina hankitaan entistä parempia pelaajia lähteneiden tilalle, Hetemaj myhäilee.

Kansikuva: All Over Press