PS Kemi on valmiina yllätykseen – ”Veikkausliigan ja Ykkösen ero ei ole ylitsepääsemätön”

Veikkausliigan nousijajoukkue PS Kemi lähtee alkavaan kauteen haastajan roolissa sensaatiomaisen viime kauden jälkeen. Joukkue on pysynyt viime kaudesta todella hyvin kasassa ja miehistöä on vahvistettu muutamalla täsmähankinnalla. Pääsarjatasolla pelaajisto on kuitenkin vielä varsin kokematon ja vain aika näyttää sen, riittääkö taso kilpailukykyiseen suorittamiseen sarjassa. Joukkueen päävalmentaja Jari Åhmanin mukaan se riittää ja seura hakeekin heti mallikasta sijoitusta, mies kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Mä uskon että se riittää. Runko on ollut kasassa kauan ja pelitapa on pelaajille tuttu. Meillä on kymmenisen äijää ollut Kakkosesta asti mukana. HIFK ja SJK ovat kulkeneet saman polun ja he ovat näyttäneet sen, että Veikkausliigan ja Ykkösen ero ei ole ylitsepääsemätön.

Kemiläiset osoittivat ainakin Liigacupissa virettään sijoituttuaan lohkossaan toiseksi. Valmentaja oli myös tyytyväinen näkemäänsä.

– Aika lailla olemme nyt valmiita. On ollut tosi hyvä treenikausi kahta loukkaantumista lukuunottamatta.

Kemissä onkin ollut havaittavissa positiivista pöhinää joukkueen ympärillä näin kauden kynnyksellä.

– Tämä on todellinen jalkapallokaupunki. Vähän joka nurkalla on joku pysäyttämässä ja kysymässä kuulumisia.

Kemin pohjoinen sijainti aiheuttanut päänvaivaa

Vaikka Åhman toteaakin Kemin jalkapallokaupungiksi, sai hän todeta, että ihan joka pelaajaa ei paikkakunnalle saa houkuteltua.

– Se on pakko myöntää, että välillä oli haastavaa saada tänne niitä pelaajia, joita halusi. Kemiin ei ole näillä Veikkausliigan maksukyvyillä helpoin saada pelaajia ja muutama pelaaja antoikin meille pakit.

Yksi iso kala kuitenkin verkkoihin tarrautui, kun viime vuonna Suomen mestaruuden SJK:n paidassa saavuttanut puolustaja Zeljko Savic solmi sopimuksen seuran kanssa. Savic tahkosi mestarijoukkueen pelaajista kauden aikana isoimmat minuutit. Åhman ei peitellyt tyytyväisyyttään värväyksestä.

– Se oli tärkeä kiinnitys. Hän tuo isoa profiilia joukkueeseen ja vaihtoehtoja puolustukseemme. Harvoin markkinoilla on vapaana tuollaista pelaajaa. Etsimme koko talven juuri hänenlaistaan.

Valmentaja luottaa kokemattomaan maalivahtikaksikkoonsa

Moni odotti, että Kemi olisi vahvistanut myös maalivahtiosastoaan isolla nimellä, viime kaudella ykkösmaalivahdiksi nousseen Daniel Kollarin lähdön myötä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan joukkue lähtee sarjaan kokemattomilla Juhani Pennasella ja Jusa Impiöllä.

– Me lähdemme heillä sarjaan. Se on sitten ajan kysymys tarvitseeko jotenkin reagoida. Luotan heihin kuitenkin täysin. Taitoa heiltä löytyy, mutta nähtäväksi jää kuitenkin kestääkö hermo. Se on avainasia. Ensimmäiset pelit sen näyttävät, miten homma lähtee sujumaan. Haluaisin, että meiltä löytyisi selkeä ykkösvahti.

Joukkueen hyökkäyskalusto ei sen sijaan jätä kysymysmerkkejä. Kemiläisten kärjestä löytyy muun muassa Billy Ions, joka paukutti viime kaudella Ykkosessä 17 maalia, jonka myötä hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi. Hyvää tulitukea hän saa Sasa Jovoviciltä, joka paukutti komeat 13 maalia.

– Moni tulee yllättymään kesällä Billystä. Hän on vasta 21-vuotias ja kehittyy koko ajan. Häneltä löytyy juuri tarvittava ahkeruus harjoitteluun ja pelaajana hän on todella ahnas ja nopealiikkeinen.

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press