Huuhkajat Omanin auringosta kohti unelmalohkoa

Mixun tavoitteena on aina ollut 2016 EM-kisat

Mixun tavoitteena on aina ollut 2016 EM-kisat

Perjantaina pelattu A-maaottelu Omania vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Pelistä ei jäänyt tällä kertaa mitään kerrottavaa jälkipolville. Onnistujat olivat vähissä ja kentällä nähtiin poikkeuksellisen vähän hyviä suorituksia.

Teemu Tainio totesi pelin jälkeen Huuhkajien Twitterissä: ”Tekosyitä ei ole, heikko peli. Olimme kaukana tasostamme.” Syitä tai tekosyitä, mutta mikään suuri yllätys ei heikko peliesitys ollut.

Suomen avauskokoonpanosta lähes kaikki pelaajat ovat pelanneet viimeksi useampi kuukausi sitten tosipelejä. Jokainen joka jalkapallosta jotain ymmärtää, tietää sen, että pitkän tauon jälkeen pelaaminen on aina vaikeaa – on harjoitellut kuinka hyvin tahansa. Vaikka pää toimisi, kroppa ei toimi tarpeeksi hyvin.

Kenttä oli perjantain pelissä todella huonossa kunnossa. Syöttöpeli oli lähes mahdotonta maata pitkin. Tämä vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista, mutta varsinkaan Huuhkajien pelityyliin tämä ei sopinut.

Nämä voivat olla syitä, tekosyitä tai jotain muuta, mutta edellä mainittujen asioiden takia heikko esitys ei lopulta ollut yllätys. Omanin tasoa ei voi myöskään aliarvioida. Viime vuonna Oman pelasi 17 A-maaottelua ja päästi vain yhdeksän maalia. Viime vuoden kuusi viimeistä peliä se piti oman maalinsa puhtaana. Näin ollen 0-0-tuloksen veikkaaminen ennen peliä olisi ollut varsin loogista.

Suomen onnistujat pelissä olivat maalivahti Henri Sillanpää, laitapakki Jere Uronen ja hyökkäyspään Nikolai Alho. Myös topparipari Joona Toivio-Markus Halsti selvisi lähes puhtain paperein. Muilla jäi kosolti parannettavaa. Positiivisena asiana oli Alhon, Sebastian Strandvallin sekä Pekka Sihvolan debyytit A-maajoukkuetasolla.

Oman-pelin voi unohtaa nopeasti. Tärkeämpi anti oli varmasti peliä edeltävä viikko harjoituskentällä, jossa Mixu pääsi tutustumaan uusiin pelaajiin lähietäisyydeltä.

Perjantain peli jäi lopulta sivuseikaksi kotimaisen futiksen saralla, jos ajatellaan tulevaisuutta. UEFA nimittäin vahvisti perjantaina syksyllä alkavan EM-karsinnan arvontakorit. Suomi lähtee arvontoihin neljännestä korista. Seuraavat karsinnat ovat olleet koko Mixu Paatelaisen Huuhkaja-pestin ajan ”The karsinnat”. Eli hommia on tehty koko ajan tähtäimenä vuoden 2016 EM-kisat.

Suomi on samassa korissa yhdessä Montenegron, Armenian, Skotlannin, Latvian, Walesin, Bulgarian, Viron ja Valko-Venäjän kanssa. Eli näitä maita vastaan Suomi ei ainakaan joudu lohkovaiheessa taistelemaan kisapaikasta.

Karsintalohkot arvotaan helmikuun 23. päivä. Se on iso päivä suomalaiselle jalkapallolle. Lohkoja tulee olemaan yhdeksän ja jokaisesta kaksi parasta pääsee EM-kisoihin. Kisoihin pääsee myös paras kolmonen. Muut kolmoset pääsevät vielä mukaan jatkokarsintaan. Nyt olisi siis Suomen paikka yltää vihdoin arvokisoihin, sillä mukaan pääsee isäntämaa Ranskan lisäksi 23 maata.

Kävisikö kerrankin hyvä tuuri arvonnassa ja Suomelle tulisi esimerkiksi tämä lohko:
1. Bosnia ja Hertsegovina
2. Unkari
3. Slovenia
4. Suomi
5. Kypros
6. San Marino

Vai näyttääkö Rouva Fortuna taas keskisormea Huuhkajille?
1. Espanja
2. Belgia
3. Turkki
4. Suomi
5. Islanti
6. Kazakstan