Huuhkajilla edessä pakkovoittojen sarja – ”Kaikki jätettävä kentälle”

Penkinlämmittäjien tämän viikon jakso on pyhitetty Suomen jalkapallomaajoukkueelle. Anssi Karjalainen ja Atte Ruuttila käsittelevät niin alle 21-vuotiaiden nuorten ryhmää kuin myös pakkovoiton edessä olevaa A-maajoukkuetta.

Pikkuhuuhkajien arpaonni ei ollut lähellekään yhtä hyvä kuin miesten maajoukkueella. Suomi kohtaa nimittäin Saksan, Venäjän, Itävallan, Azerbaidzanin ja Färsaaret.

Karsintalohko on äärimmäisen kova neljän kärkijoukkueen osalta. Suomella on käsissään avaimet ottaa jopa yksittäisiä yllätysvoittoja, mutta silti haasteesta saattaa muodostua ylivoimainen.

Nuorten maajoukkueen vahvimmat lenkit löytyvät puolustuksesta ja keskikentältä. Tukholman AIK:n avauskokoonpanoonkin murtautunut keskuspuolustaja Sauli Väisänen on joukkueen ehdottomia tähtiä ja kantavia voimia koko EM-projektin ajan.

Myöskin Ruotsissa pelaava Simon Skrabb saa harteilleen ison viitan keskikentällä, ja hän onkin mahdollisesti joukkueen parhaita pelaajia taidollisesti.

Päävalmentaja Tommi Kautonen puolestaan herättää Penkinlämmittäjien epäilykset. Toimittajat ottavat myös kantaa siihen, ketkä Suomen viimeisimmästä joukkueesta ovat vahviten ehdolla tulevaisuudessa miesten maajoukkueeseen.

Pikkuhuuhkajat kohtaa Ruotsin harjoitusmaaottelussa tulevana lauantaina, ja kyseessä on Töölön Pallokentän 100-vuotisjuhlaottelu.

Isot Huuhkajat puolestaan pelaavat lauantai-iltana oman EM-kisaprojektinsa tärkeimmän ottelun. Lohkon kolmossijalla oleva Unkari saapuu Olympiastadionille otteluun, joka Suomen on pakko voittaa säilyttääkseen haaveet Ranskan EM-kisoihin selviämisestä.

Suomen peli on ollut pahasti sekaisin niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin osalta jo pitkään. Siksi parivaljakko studiossa pohtii, mitä Suomelta vaaditaan pelin sisällä, jotta se pystyy nappaamaan täydet pisteet Unkarilta.

Päävalmentaja Mixu Paatelaisen on pakko pystyä luopumaan tietyistä taktisista elementeistä, jotka eivät toistaiseksi ole auttaneet Suomea millään tavalla näissä karsinnoissa.

Penkinlämmittäjät näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa koko lauantaipäivän, ja maaottelun ympärillä tapahtuvia edesottamuksia voikin seurata Twitteristä käyttäjältä @Penkinlam.

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)