Valioliigakierroksen topit ja flopit: Bravo, Lukaku ja Watford

Maajoukkuetauolta takaisin ruutuihin palannut Valioliigakierros tarjoili jälleen viihdyttäviä otteluita. Kierroksen puhutuin kamppailu oli luonnollisesti Manchesterin Derby, joka tarjosi suuria tunteita. Faneille.com listasi tuttuun tapaan viikonlopun topit ja flopit, joiden taso oli tällä kertaa äärimmäisen kova.

Flopit:

3. Claudio Bravo

Pep Guardiolan koirankopista ulostetun Joe Hartin tilalle hommattu chileläinen debytoi Cityn luukulla viikonlopun kiimaisessa derbyssä. Ruusuilla tanssimista kokeneen Bravon debyytti ei derbyvoitosta huolimatta ollut. Ensimmäisen puoliajan loppuun torjuja tarjosi täysin köysissä olleelle Unitedille uuden elämän pudottamalla pallon suoraan Zlatanin tarjottimelle. Toisella puoliajalla Bravo haparoi käännöstensä kanssa ja liukui kovalla voimalla Wayne Rooneyn kanssa pallontavoittelutilanteeseen. Jotkut olivat jopa sitä mieltä, että City-veskari olisi ansainnut tilanteesta suoran punaisen kortin. Haparoivan ja sähellyksen täyteisen avauksen jälkeen 33-vuotiaan Bravon suunta ei voi olla kuin ylöspäin, vaikka Guardiola kehuikin suojattinsa esitystä.

2. West Ham

Hammersin muutto Olympiastadionille ei ole sujunut kivuttomasti. Lauantaina Hammers näytti jo kaasuttelevan helppoon voittoon Watfordista, tilanteen ollessa jo 2–0 reilun puolen tunnin pelin jälkeen.  Sitten tapahtui jotain ja loppuvihellyksen soidessa taululla komeilivat loppulukemat 2–4. Viime kaudella tiiviisti puolustaneesta Hammers-miehistöstä oli vain kaunis muisto jäljellä, kun häntäpäähän povattu Watford puhkoi isäntien alakertaa. Herhiläisten tapaiset selvästi heikommat joukkueen West Hamin pitäisi kyetä ainakin kotikentällään peittoamaan, mikäli seura haluaa tosissaan kiusata isompia poikia.

1. Man United & Mourinho

Kuten jo edellä todettiin oli United täysin köysissä, ennen kuin Bravo lahjoitti 1–2-kavennusmaalin. Vaikka kotiyleisön edessä pelannut ManU paransi toiselle puoliajalle, oli se hyvin pitkälti Cityn talutusnuorassa koko pelin. United-manageri Jose Mourinho sysäsi mourinhomaiseen tyyliin tappion pelaajien piikkiin, vaikka portugalaisella olisi peiliin katsomisen paikka. Mourinhon päätökset nostaa Jesse Lingard ja Henrikh Mkhitaryan ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen epäonnistuivat pahan päiväisesti. United oli muutenkin todella hampaaton, Paul Pogba ja Maroune Fellaini olivat ainoat United-pelaajat, jotka syöttivät enemmän kuin Cityn maalia vartioinut Bravo.

Topit:

3. Watford

Avausvoittoaan vielä ennen viikonloppua metsästänyt Watford oli kierroksen positiivisin yllättäjä, kun se haki komean 2–4-vierasvoiton Lontoon Olympiastadionilta. Herhiläisten kannalta huojentavaa oli viime syksyn ilmiliekeissä olleen Odion Ighalon pääseminen maalin makuun. Todella nuhaisen kevään pelannut nigerialainen niittasi vieraiden alkutahdit komealla yksilösuorituksella. Hattu täytyy nostaa myös Etienne Capouelle, joka iski Hammersin vieraana jo kauden kolmannen maalinsa. Tuo on komea maalimäärä puolustavalle keskikenttäpelaajalle, joka osui kolmen aiemman Valioliigakauden aikana vain kertaalleen.

2. Romelu Lukaku

Maanantai-ottelun ykköstähteä ei tarvitse kauaa arpoa. Heikkotasoisen ensimmäisen jakson jälkeen Everton otti pelin haltuunsa, jättäen kotijoukkue Sunderlandin täydelliseksi vastaantulijaksi. Toffeesin tahtipuikkoa heilutti vähemmän yllättäen Romelu Lukaku, joka paukutti Valioliigakauden ensimmäisen hattutempun. Kaksi puskemalla ja yhden läpiajosta viimeistellyt belgialainen iski maalinsa vain 11 minuutin sisään ja homma Stadium of Lightilla oli sitä myöten taputeltu. Erityisesti Sunderlandin kesähankinta Papy Djilobodji oli Lukakun kanssa sellaisessa pyörityksessä, että senegalilaistoppari tarvitsi todennäköisesti apua stadionilta poistumisessa.

Lukaku avasi kauden maalitilinsä iskemällä hatullisen Sunderlandin verkkoon. Kuva: Getty

1. Man City

Manchesterin derby osoitti Pep Guardiolan suuruuden. Rohkeasti 4–1–4–1-ryhmityksellä pelannut City hallitsi etenkin ensimmäistä puoliaikaa mielenmäärin. Huippuyksilöiden varassa oleva United-hyökkäys meinasi Zlatanin kavennuksen jälkeen saada hieman otetta pelistä, mutta rehellisyyden nimissä Cityllä ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Erityisesti Kevin De Bruyne oli fantastisella pelipäällä ja ottelun avausmaalin iskenyt viimeistellyt belgialainen oli alati vaarallinen läpi koko ottelun. Paljon kohuttu Mourinho vs Guardiola -taisto meni tällä kertaa 100–0 katalaanille.

Papukaijamerkit:

Dimitri Payet ja Rabona

Vaikka Hammers konttasi kotonaan, ei pelin tyylikkäimmästä yksilösuorituksesta ollut epäilystäkään. Tuttuun tapaansa vasemmalla häärännyt ranskalaistaituri tarjoilu millintarkan keskityksen Michael Antonion 2–0-maaliin komealla Rabona-keskityksellä.

Callum Wilson ja takavasara

Viikonlopun toinen papukaijamerkki menee Bournemouthin Callum Wilsonille, jonka maalilla Bournemouth avasi kauden voittotilinsä. Ottelun ainokainen nähtiin toisella jaksolla, kun Wilson ohjasi uskomattoman kaunilla takavasara-jatkolla pallon boxin rajalta takanurkkaan.

Kansikuva: Getty

Seuraa Valioliigaa Viasatin kanavilta tai ViaPlay-palvelusta.