Huuhkajilta surkea esitys – Tässä pelaajakohtaiset arvosanat!

Perparim Hetemajn tsemppi ei riittänyt Huuhkajien peli-ilmeen nostoon (Alloverpress)

Perparim Hetemajn tsemppi ei riittänyt Huuhkajien peli-ilmeen nostoon (Alloverpress)

Huuhkajat kärsi torstaina Baltic Cupin ottelussa tappion Liettualle maalein 0-1. Huuhkajat pelaa tappion myötä turnauksen pronssiottelussa lauantaina Viroa vastaan.

Huuhkajien esitys torstain ottelussa oli lähes kauttaaltaan surkea. Pallonhallinta oli selkeästi Suomella, mutta murtautuminen maalipaikkoihin oli vaikeaa. Liian moni hyökkäys katkesi tyhmään harhasyöttöön tai muuten vaan väärään ratkaisuun. Suomen oikeastaan ainoa kunnollinen maalipaikka syntyi pelin yliajalla, mutta Joel Pohjanpalon veto painui ohi.

Suomen hallintaa voi pitää jopa näennäisenä, sillä Liettua pystyi hyvin kontrolloimaan peliä. Liettua loi ottelussa 4-5 todella hyvää maalipaikkaa, joten loppulukemat olivat varsin oikeutetut.

Motivaatio kadoksissa?

Huuhkajien ilme pelissä oli kaukana hyvästä. Varsinkin luottopelaajat olivat jopa surkeita. Esimerkiksi Teemu Pukki, Roman Eremenko, Perparim Hetemaj ja Niklas Moisander esiintyivät kaikki poikkeuksellisen vaisusti. Ainostaan maalivahti Niki Mäenpäälle voi antaa pelistä kiitettävän arvosanan.

Positiivinen asia oli myös Eero Markkasen debyytti A-maajoukkueessa. Avauskokoonpanoon on vielä matkaa, mutta isokokoinen hyökkääjä näytti, että hänelle on käyttöä pelaavassa kokoonpanossa.

Toivotaan, että surkea esitys myös herätti Huuhkaja-ryhmän. Pieneenkään asennevammaan ei ole varaa. Tämä herätys oli hyvä ottaa vastaan nyt, eikä karsintojen avauspelissä Färsaaria vastaan. Mixu Paatelaisen huuto kuului Suomeen asti.

Huuhkaja-arvio mies mieheltä

Niki Mäenpää 9
Torjui muutaman todella vaarallisen tilanteen ja avasi peliä hyvin. Maalille ei voinut mitään.

Tero Mäntylä 6
Varovaista, mutta virheetöntä pelaamista. Nyt olisi ollut hyvä sauma näyttää osaamisensa tulevia karsintoja varten. Juhani Ojala on ja pysyy vielä edellä nokkimisjärjestyksessä.

Niklas Moisander 6
Polvivammasta kärsinyt kippari pelasi reilun tunnin, mutta jäi kauas parhaastaan. Varsinkin puolustussuuntaan teki pahoja arviointivirheitä.

Jukka Raitala 6
Yritti olla aktiivinen, mutta tulos jäi aika vaisuksi. Pelaamisessa näkyi pelaamattomuus.

Jarkko Hurme 6
Taklasi kovaa ja hoiteli perushommat ok-tasolla. Pallon ja vauhdin kanssa oli kuitenkin vaikeuksissa.

Tim Sparv 6
Pelasi keskikentän pohjalla tärkeässä roolissa molempiin suuntiin. Vaipui kuitenkin aikamoiseen pimentoon ja samalla Suomen peli kärsi. Seurajoukkueen iso pettymys saattoi painaa jaloissa ja päässä.

Perparim Hetemaj 6
Yritystä oli normaalia vähemmän ja tyytyi taas hautomaan palloa liikaa.

Alex Ring 5
Tuntui olevan pimennossa koko matsin ajan ja harhasyöttöjen määrä oli suuri.

Riku Riski 5
Norjan hyvät otteet eivät ole tarttuneet maajoukkuepeleihin. Näkymätön ja vaarallisuus kaukana otteista.

Roman Eremenko 5
Ajatukset taisivat olla jo kesän siirrossa? Yleensä Eremenko on ollut heikommallakin pelillä Suomen eliittiä, mutta nyt taisi tulla pohjanoteeraus A-maajoukkuepelien suhteen.

Teemu Pukki 5
Pari puolittaista yritystä. Ei mitään muuta. Vaihtoon tauolla Eremenkon tavoin.

Eero Markkanen 7
Yritti ja voitti palloja. Pieni huolimattomuus kostautui monessa tilanteessa.

Petteri Forsell 6
Nyt olisi ollut sauma näyttää Mixulle, mutta esitys jäi vaisuksi. Erikoistilanteissa vastuuta huonoin tuloksin.

Muut kentälle käyneet pelaajat: Joel Pohjanpalo, Mika Väyrynen, Juhani Ojala.