Ennakko: Hyödyntääkö Barcelona saumansa?

La Ligassa suurin mielenkiinto kohdistuu sunnuntaina San Mamésille, kun isäntäjoukkue Athletic Bilbao saa vieraakseen Barcelonan.

Espanjan mestaruustaiston kannalta käytiin lauantaina merkittävä kamppailu, kun Madridin joukkueet mittelivät paremmuudestaan. Atletico ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan voitti ottelun peräti 4-0. Voiton myötä La Ligan mestaruustaistelu tiivistyy.

Nouseeko Blaugrana Realin kantaan?

Barcelonalla on sunnuntaina mahdollisuus kivuta jo pisteen päähän Realista. Vahvassa myötätuulessa oleva katalonialaisseura haluaakin varmasti hyödyntää saumansa. Tällöin mestaruus olisi Barcan omissa käsissä, sillä joukkue kohtaa Real Madridin vielä maaliskuun lopussa.

Vakuuttavalla tavalla voitosta voittoon viime aikoina kulkenut Barcelona oli edellisessä ottelussaan vielä toisen puoliajan alussa tappiolla Villarealille, mutta onnistui kuitenkin kääntämään taistelun 3-2 voitoksi. Voittomaalin viimeisteli vähemmän yllättäen Lionel Messi, joka on tammikuussa palannut jälleen totutulle tasolleen ja jälki on ollut tuhoisaa. Kuluvalla kaudella argentiinalainen on tehnyt poikkeuksellisen vähän maaleja vasemmalla jalallaan. Entuudestaan monipuoliseen pelityyliinsä Messi on tuonut uuden ulottuvuuden viimeistelemällä enemmän osumia sekä heikommalla jalallaan eli oikealla että päällä.

Vaikka Barcan hyökkäyspeli onkin sujunut viime peleissä kuin tanssi, niin joukkueen puolustus on pelannut erinomaisella tasolla läpi kauden. Katalonialaiset ovat päästäneet La Ligassa melkein puolet vähemmän maaleja kuin toiseksi vähiten päästänyt joukkue. Barcelonan verkkoon on tehty 21 ottelussa vain 11 täysosumaa. Erityisen suuri kiitos kuuluu jokaisessa La Liga-ottelussa joukkueen maalia vartioineelle Claudio Bravolle, joka on pelannut loistavan debyyttikauden Blaugranan riveissä.

Bilbaossa valoa tunnelin päässä

Aduriz on vireessä ja on uhka blaugranan puolustukselle (Getty)

Vahvassa vireessä oleva Aduriz on uhka blaugranan puolustukselle (Getty)

Ernesto Valverden miehistölle kausi on ollut hankala ja pahimmillaan Athletic oli jopa putoamisviivan alapuolella. Ennen sunnuntain kamppailua joukkue majailee sarjataulukon sijalla 13. Putoamisviivan alle on matkaa neljä pistettä, joten Baskimaan faneilla on tiedossa hikinen kevät. Iloa kauteen tuo kuitenkin menestyminen Copa del Reyssä sekä otteluiden jatkuminen Eurooppa-liigassa.

Athletic on paininut La Ligassa erityisesti tehottomuuden kanssa. Joukkue ei ole saanut käännettyä vähämaalisia kamppailuja edukseen. Joukkueen paras maalintekijä on seitsemällä osumalla Aritz Aduriz, joka on ollut tosin viime aikoina varsin hyvässä iskussa. Vahva pääpelaaja on tehnyt kahdessa viime pelissä kolme maalia.

Heikon alkuvuoden jälkeen bilbaolaiset ovat saaneet vähän ryhtiä otteisiinsa. Joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen neljään otteluun, vaan saldona on kaksi voittoa ja yhtä monta tasuria. Näissä otteluissa Athleticin verkkoon tehtiin yhteensä vain yksi maali.

Athleticin ja Barcelonan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Barca oli kotonaan parempi maalein 2-0. San Mamésilla sen sijaan on ollut huomattavasti tasaisempaa, sillä viidestä edellisestä kohtaamisesta Bilbaossa molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen ja kolmesti pelattu tasan.

Athleticin ja Barcelonan välienselvittelyä voi seurata Viasat Sport Xtralta tai Viaplaysta klo 22.00

Kierroksen muut ottelut:

13.00 Cordoba – Almeria, Viaplay

18.00 Getafe – Sevilla, Viaplay

20.00 Espanyol – Valencia, Viaplay