IFK Mariehamn odottanut kauden alkua – ”Periaatteessa avaus ollut pitkään selvillä”

IFK Mariehamnin joukkue on hieman poikkeuksellisesti pysynyt erittäin hyvin koossa viime kauden jälkeen. Muutokset ovat olleet pieniä ja joukkue on ollut koossa käytännössä jo alkuvuodesta saakka.

Päävalmentaja Pekka Lyyski myöntää, että ehjän harjoituskauden jälkeen Veikkausliigan avausta on ehditty jo odottaa.

– Sarjan alku on ollut jo jonkin aikaa mielessä ja ollaan joukkueen kanssa toivottu, että se jo alkaisi. Paljon positiivista energiaa joukkueessa ainakin on, Lyyski kertoi.

– Takana on aika lailla aiempaa helpompi talvi nyt. Olemme voineet keskittyä pikkuasioihinkin ja tehneet niihin tarvittavia muutoksia. Olemme pyrkineet vaikuttamaan niihin asioihin, joihin omilla toimillamme todella pystymme vaikuttamaan.

Lyyskin mukaan joukkueen niin sanottu ihanneavauskokoonpano on hioutunut kevään mittaan jo aika selkeään kuosiin.

– Sellainen ihanneavaus on ollut selvillä oikeastaan jo maaliskuun Turkin leiriltä lähtien. Haastajat tietävät oman tilanteensa ja myös mahdollisuutensa, sillä meillä kuitenkin aika pieni rinki. FC Ålandin kanssa on toki sitten farmisopimus, joten ihan pelaajapulaan emme joudu.

”Grönvitt” on Suomen Cupissa ehtinyt pudottaa TamU-K:n murskaavasti ja EsPankin selkein numeroin. Lyyski näkee cupin pelitkin kuitenkin tärkeinä valmistautumisen kannalta.

– Cupissa arpa on mikä on, mutta vastustajista riippumatta olemme pyrkineet kehittämään omaa tekemistämme ja myös onnistuneet siinä. Tähän saakka kaikki on mennyt suorastaan hyvin, Lyyski totesi.

Veikkausliigan avauskierros pelataan sunnuntaina 12.4..