Ikä ei paina Veikkausliigan konkarivahdin harteilla: ”Toivottavasti pelaisin täällä myös vuonna 2016”

Vaasan Palloseuran ykkösmaalivahti Henri Sillanpää on iästään huolimatta erittäin motivoitunut kehittämään itseään jatkossakin.

Kaudeksi 2013 VPS:n joukkueeseen Ruotsin Allsvenskanin GAIS Göteborgista palannut Sillanpää on kuulunut parin viime kauden ajan Veikkausliigan maalivahtieliittiin. Suomen A-maajoukkueen pelaajarinkiinkin uransa aikana kuulunut konkari on edustanut Vepsua yhteensä kolmena eri ajanjaksona, ja vuosien saatossa hänestä on muodostunut seurassa kulttipelaaja.

Vaikka Sillanpäällä onkin vuosia ikämittarissa jo 35 vuoden verran, vahti painottaa, että hänellä on edelleen palava halu kehittyä ja harjoitella.

– Aina on ollut hirveä halu treenata kovaa ja kehittyä. Se on ollut se juttu pienestä asti. Sitten kun se häviää, siirryn kentän laidalle. Jos ei ole semmoista halua mennä kentän laidalle, salille tai minne vaan tekemään joka päivä kovasti töitä, niin kyllä se (ura) sitten loppuu, Sillanpää sanoo, ja jatkaa:

– En tule ikinä menemään sinne (harjoituskentälle) puolilla valoilla. Jos semmoinen päivä tulee, niin pitää oikeasti siirtyä sivuun. Jotenkin sitä toivoisi, etä alkaisi pikkuhiljaa tulemaan noita nuoria, jotka sanoisivat, että alahan siirtyä sivuun, me haluamme tuon paikan. Kyllä minä ainakin pyrin sen paikan pitämään.

Tällä hetkellä VPS on solminut Sillanpään lisäksi vain yhden sopimuksen maalivahtiosastolleen tulevaksi kaudeksi. Nuori Karl-Filip Eriksson on toiminut ”Henkan” tuuraajana tarvittaessa.

Sillanpää kuitenkin linjaa, ettei hän tarvitse vierelleen kilpailijaa pitääkseen itsensä huippukuntoisena. Kaikki on omasta päästä kiinni.

– Minulla on oma pääkoppa kirittäjänä ollut aina. Ei se ole siitä kiinni, onko yksin vai ei. Motivaatiota on aina ollut kehittyä ja aina välillä sitä miettii liikaakin, miten voisi kehittyä entisestään, Sillanpää kertoo.

Vaasaan on määrä rakentaa kuluvan vuoden aikana uusi jalkapallostadion. Vuonna 1936 rakennetun ja vuonna 1995 korjatun Hietalahden stadionin tilalle on tarkoitus rakentaa uusi jalkapallopyhättö, joka toimisi niin ikään VPS:n kotikenttänä jatkossakin. Uusi stadion tulisi siis nykyisen paikalle, mutta vanhasta stadionista on tarkoitus säilyttää pääkatsomo.

Myös stadionin kapasiteetti kasvaisi 4500 katsojasta 6000 silmäpariin.

Sillanpään sopimus loppuu kauteen 2015. Hänen tavoitteenaan on kuitenkin edustaa Vepsua myös ensi vuonna uudenkarhealla stadionilla.

– Sitähän ei tiedä, sillä sopimukseni loppuu tähän (kauteen). Olen kyllä sanonut, että toivottavasti saisin pelata VPS:ssa siellä. Kyllä ainakin vielä motivaatiota on pelata ensi vuonna. Katsotaan sitten miten seura ajattelee, ottaako käyttöön, Sillanpää pohtii.