Ilveksen huippuvire Liigacupissa ei kerro kaikkea – ”Tulokset ehkä vähän kaunistelevat totuutta”

Veikkausliigaan alkavaksi kaudeksi noussut Tampereen Ilves on tehnyt kovaa jälkeä jalkapallon Liigacupissa.

Ilves on pelannut Liigacupissa neljä alkulohkovaiheen ottelua menestyksekkäästi. Se on voittanut peleistä peräti kolme ja pelannut kerran tasapelin.

Hyvien tulosten myötä MTV Sportin jalkapallostudion asiantuntijan Keith ”Keke” Armstrongin käskyttämä Ilves jatkaa kilpailun puolivälieriin B-lohkon ykkösenä jättäen taakseen lohkokakkosen FC Lahden ja ilman jatkopaikkaa jääneen KuPSin. Seuraavaksi kissapaidat kohtaavat turkulaisen FC Interin kilpailun puolivälierässä 8. maaliskuuta Tampereella Pirkkahallissa.

Ilveksen vahva vire Liigacupissa on yllättänyt myös joukkueen pelaajia. Esimerkiksi joukkueen viime kauden paras maalintekijä Jonne Hjelm on ihmetellyt muiden liigaseurojen vaisuja otteita Ilveksen vieraillessa muilla paikkakunnilla.

– Täydellinen suoritus tuloksellisesti. Kotona olemme pystyneet pelaamaan ihan hyvää futista, mutta esimerkiksi Lahdessa olimme aika pahasti viennissä. Saimme kuitenkin hyvän tuloksen (1-0-voitto), Hjelm sanoo ja jatkaa:

– Tulokset ehkä vähän kaunistelevat totuutta. Olemme kovasti taisteleva joukkue, joten en siinä mielessä ole yllättynyt. Vieraspelit ovat menneet kyllä paremmin kuin osasin edes kuvitella.

Ilveksen joukkue ei ole vielä lyönyt pöytään sen lopullista tavoitetta ensi kauden Veikkausliigassa. Myöskään hyvästä maalivainustaan tunnettu Hjelm, 26, ei ole asettanut itselleen henkilökohtaista tavoitetta ensi kauden maalimäärästä. Pääasia on, että joukkue pärjää sarjassa.

– Totta kai sitä yrittää aina auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta ja tehdä mahdollisimman paljon maaleja, tai miten sitten auttaakin joukkuetta. Yritetään ainakin nauttia siitä pelaamisesta, se on hyvää vastapainoa arkeen, rakennusmiehen hommia leipätyökseen tekevä Hjelm kertoo.

Viime vuonna Ilves oli yksi ennakkosuosikeista Ykkösen voittajaksi, sen verran kova pelaajamateriaali tamperelaisilla oli kasassa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Keltapaidat jäivät kuitenkin sarjassa kolmanneksi Veikkausliigaan suoraan nousseen Helsingin IFK:n ja kotkalaisen FC KTP:n taakse ja näytti siltä, että kaudeksi 2015 sarjataso ei muutu.

Ilves sai kun saikin lopulta paikan Veikkausliigasta ensi kaudelle, kun Palloliiton liigalisenssikomitea julkisti tammikuun alussa päätöksensä siitä, että MYPA joutuu luopumaan paikastaan pääsarjassa. MYPA ei pystynyt vakuuttamaan komiteaa sen taloudellisesta edellytyksistä ensi kaudelle. Lisenssikomitea päätti myöntää Ilvekselle paikan Veikkausliigaan ensi kaudelle, sillä se täytti lisenssimääräysten edellytykset.

Ilveksen myötä koko Ykkösen viime kauden kärkikolmikko pelaa Veikkausliigaa ensi kaudella. Ykkösen viime kauden kakkonen FC KTP sai paikan pääsarjassa ennen tamperelaisia, kun viime kaudella ailahtelevia otteita esittäneelle espoolaisseuralle FC Hongalle ei myönnetty liigalisenssiä sen kehnon taloustilanteen vuoksi.

Kuva: Leo Hynninen