Vuoden lupaava pelaaja povaa HIFK:lle menestystä: ”Tulemme pärjäämään kesällä”

Viime kauden päätteeksi Vuoden lupaavaksi pelaajaksi valittu Fredrik Lassas, 18, on viihtynyt hyvin uudessa joukkueessaan HIFK:ssa.

Lassas siirtyi HIFK:hon HJK:sta täksi kaudeksi. Porvoolaislähtöinen keskikenttäpelaaja on pelannut tähtirintojen paidassa toistaiseksi vain kahdessa virallisessa ottelussa, joista molemmat päättyivät punapaitojen voittoon. Ensin kaatui IFK Mariehamn vieraskentällä lukemin 3-1, sitten FC Inter murskaavasti 6-0.

Lassas uskoo, että Liigacupin puolivälieriin jatkavan HIFK:n vire jatkuu myös kevättä kohti ja joukkue saalistaa paljon pisteitä ensi kauden Veikkausliigassa.

– Kyllähän nämä matsit ovat näyttäneet, että tulemme pärjäämään kesällä. Kaksi hyvää peliä on pelattu, totta kai se antaa luottoa siihen, että ensi kaudella pärjätään sekä yksilönä että joukkueena, Lassas sanoo.

Lassaksen HIFK-siirron taustalla oli pitkälti se, että Suomen huippulupauksiin lukeutuva pelaaja halusi aiempaa suuremman roolin joukkueessaan. Mika Lehkosuon valmentamassa HJK:ssa vastuuta ei tullut halutunlaisesti, jonka takia nuorukainen päätti kokeilla siipiään paikalliskilpailijan HIFK:n joukkueessa.

– Viime kauteen verrattuna odotan ensinnäkin sitä, että olen johtava pelaaja joukkueessa ja pystyn vetämään sen yli 30 matsia kaudessa ja olla selkeästi se keskikentän johtaja. Odotan myös enemmän tehoja, maaleja ja maaliin johtavia syöttöjä, Lassas linjaa.

Lassas valittiin viime kaudella Vuoden lupaavaksi pelaajaksi. Hän myöntää, että titteli tuo hitusen paineita tulevaisuuden suhteen. Tavoitteena on kuitenkin täyttää häneen kohdistuvat odotukset.

– Kun ensin kuulin siitä, en edes ajatellut mikä se on. Mutta kun rupesin vähän miettimään, että Suomen lupaavin pelaaja.. se tarkoittaa, että kymmenen vuoden päästä ruvetaan katsomaan, että mitä silloin lupaavaksi pelaajaksi valitusta pelaajasta tuli, Lassas sanoo, ja jatkaa:

– Se pakottaa itseäni lunastamaan ne odotukset. Totta kai se antaa itseluottamusta.

Vuonna 1996 syntynyt Fredrik Lassas on porvoolaisen FC Futuran kasvatti. Hän on urallaan edustanut HJK:n ja HIFK:n lisäksi myös Hongan vanhempia juniori-ikäluokkia. Lassas debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa kauden 2013 viimeisessä kotiottelussa Kuopion Palloseuraa. Hän tuli ottelun toisella jaksolla kentälle Sakari Mattilan tilalle.

Lassas kuuluu tällä hetkellä myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Hän on edustanut kaikkia poikamaajoukkueita, ja toiminut Pikkuhuuhkajia lukuun ottamatta U17-ikäluokasta lähtien joukkueiden kapteenina.