Ilves ennakkosuosikkina kauden tärkeimpään peliin

Tammelassa taistellaan sunnuntaina jälleen tärkeistä pisteistä, kun Ilves isännöi FC KTP:tä. Kotijoukkueella on mahdollisuus kasvattaa turvallinen ero putoamispaikkaan.

KTP majailee sarjataulukon 11. sijalla, kun 20 ottelusta on kertynyt 16 pistettä. Ilves on pykälää ylempänä ottelun vähemmän pelanneena. Eroa kotkalaisiin on kaksi pistettä, joten voitolla Ilves saisi varsin turvallisen välimatkan putoamiskamppailuun.

Molempien nousijoiden kausi on ollut odotetun hankala ja joukkueet löytyvätkin kuntopuntarin häntäpäästä. Ilves on voittanut edellisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden, kun taas KTP on napannut täyden pistepotin vain kertaalleen viimeisestä kymmenestä pelistään. Varsinkin maalinteon kanssa on ollut suuria ongelmia, sillä KTP sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue. Kotkalaiset ovat onnistuneet maalinteossa vain kertaalleen viidessä viimeisessä ottelussa, joista tosin kolme on päättynyt maalittomaan tasapeliin. Hurraamista ei ole tamperelaisillakaan, sillä Ilves on sarjan toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue.

Keith Armstrongin valmentava Ilves saattaa saada sunnuntaina kaivattua vahvistusta kokoonpanoon, mikäli senegalilaisen Mamadou Dioufin paperiaasiat on saatu kuntoon. Kookas hyökkääjä pelasi viime kaudella MLS-sarjassa Vancouver Whitecapsin riveissä ja Diouf toisikin uuden ulottuvuuden tamperelaisten hyökkäyskalustoon. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa polvivammaansa kuntouttava hyökkääjä Henry Chiodozie Ugwunna sekä puolustaja Antti Koskinen.

Lähtökohtaisesti varsin vähämaalisessa kamppailussa maalivahtien rooli korostuu entisestään. Tässä etu on Ilveksellä, sillä joukkueen maalivahti Mika Hilander on hyvässä iskussa. 31-vuotias  Hilander valittiin Veikkausliigan heinäkuun kuukauden pelaajaksi, kun hän torjui heinäkuun neljässä ottelussa peräti kolme nollapeliä. Parannus on huomattava, sillä Ilves on pitänyt maalinsa puhtaana näiden kolmen ottelun lisäksi vain kahdesti. Näistä toinen tuli juuri Ilveksen ja KTP:n edellisessä kohtaamisessa huhtikuussa, kun joukkueet jäivät maalittomaan tasapeliin.

Kaikki ottelut KTP:n maalilla torjunut Jere Pyhäranta sai edellisessä ottelussa punaisen kortin ja on sivussa sunnuntain ottelusta. Kentälle vaihdettu 18-vuotias Sauli Kilpeläinen nappasi kuitenkin Juho Mäkelän pilkun kiinni ja torjui muutenkin erinomaisesti. Kotkalaisten maalia vartioinee kuitenkin kuluvalla viikolla joukkueen testiin saapunut Safet Jahic. Kookas, maansa nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut slovenialainen hakee Suomesta uutta nostetta uralleen.

Yleensä runsaslukuisen yleisön edessä kotikentällään Tammelassa pelaava Ilves on ollut kova kotijoukkue. Kahdeksasta kotiottelustaan joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden eikä tamperelaisten verkkoon ole tehty kuin neljä maalia. Ero on melkoinen, sillä vastaavasti vieraskentillä Ilves on päästänyt 11 ottelussa peräti 27 maalia ja voittanut vain kertaalleen. Myös KTP on voittanut 11 vierasottelustaan ainoastaan yhden ja onnistunut maalinteossa vain kuudesti.

Ottelu alkaa kello 16.00. Mikäli et pääse paikan päälle, niin voit seurata kaikkia Veikkausliigan otteluita tuttuun tapaan IS Extran kautta. YLE TV2 näyttää ottelun KuPS – HIFK, mutta Futiskierroksella seurataan muidenkin otteluiden tapahtumia.

Sunnuntain muut ottelut

16.00 FF Jaro – SJK

16.00 KuPS – HIFK

16.00 RoPS – FC Lahti

16.00 VPS – IFK Mariehamn