Kommentti: Vain yksi pelaaja on pitänyt HJK:n mestaruustaistelussa mukana

Tunnelmat HJK-leirissä ovat viime aikoina vaihdelleet laidasta laitaan. Interille ja Lahdelle kärsittyjen tappioiden jälkeen helsinkiläiset onnistuivat kukistamaan RoPS:n, ja Klubi on jälleen mestarisuosikki numero yksi. HJK:n kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja viime vuoden pronssin sekä kesän takaiskujen jälkeen Veikkausliigan mestaruus maistuisikin varmasti todella makealta. Klubin on kiittäminen yhtä pelaajaa, että joukkue on ylipäätänsä mestaruustaistelussa edelleen mukana.

Tämä pelaaja on kolumbialainen Alfredo Morelos. Alkuvuodesta hankittu 20-vuotias hyökkääjä tiedettiin potentiaaliseksi, mutta Klubin kannattajat eivät varmaan villeimmissäkään unelmissaan osanneet kuvitella kuinka paljon iloa nuorukaisesta tulee olemaan.

Tämän kauden HJK kulminoituu pitkälti kolmeen pelaajaan: Alfredo Morelokseen, Taye Taiwoon sekä Atomu Tanakaan. Kolmikon avulla Klubi pystyi raapimaan kesällä voittoja tasaiseen tahtiin, vaikka peli ei silmiä hivellytkään. Trion yksilötaito on Veikkausliigaan yksinkertaisesti niin kova, että he pystyivät kääntämään ottelut HJK:n eduksi. Morelos, Taiwo ja Tanaka ovat tehneet yhteensä 26 maalia Veikkausliigassa, kun taas kaikki muut Klubin pelajaat ovat osuneet yhteensä 21 kertaa.

HJK:n suurimmat ongelmat alkoivat loppukesästä, kun sekä Taiwo että Tanaka loukkaantuivat. Sinivalkoisten peli sekosi, kun avauskokoonpanon tärkeimmät lenkit tippuivat pois ja todellisuus iski vasten kasvoja. Joukkueella ei ollut selkeää pelitapaa, vaan peli pyöri pitkälti Tanakan ja Taiwon yksilötaidon ympärillä.

Tanakan ja Taiwon loukkaannuttua Morales astui entistä suuremmin parrasvaloihin. Elokuun alusta lähtien kolumbialainen on pelannut Veikkausliigassa yhdeksän ottelua ja viimeistellyt näissä kahdeksan täysosumaa, mikä on yli puolet hyökkääjän koko kauden maalimäärästä. Klubin peli ei ole edelleenkään ollut erityisen kaunista, vaan Morelos on vain pystynyt käyttämään paikkansa tehokkaasti ja viimeistelemään kovalla prosentilla.

Kolumbialainen on pitänyt käytännössä yksin HJK:n mestaruudessa kiinni. HJK:n muut pelaajat ovat tehneet elokuun kymmenessä ottelussa yhteensä kuusi osumaa, joista kolme syntyi rangaistuspotkuista. Pelitilannemaaleja on syntynyt muiden pelaajien toimesta vain kolme, kun taas Morelos on osunut kahdeksan kertaa. Morelos ei myöskään pelannut ennakkoon helpossa ottelussa PK-35 Vantaata vastaan, kun Klubi osui maalipuiden väliin kahdesti.

Moreloksen dominointi ei toki ole rajoittunut vain Veikkausliigaan. Hyökkääjä on ollut siivittämässä Klubia Suomen Cupin finaaliin viimeistelemällä kuusi maalia kolmessa Cupin ottelussa. Kolumbialainen osui myös Eurooppa liigan karsintojen jokaisessa vieraspelissä.

HJK:lla onkin tiedossa erittäin mielenkiintoinen loppukausi. Joukkue johtaa Veikkausliigaa, mutta IFK Mariehamn hengittää niskaan kolmen pisteen päässä, mutta saarelaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. HJK:lla on Veikkausliigassa jäljellä vielä neljä ottelua eikä juuri mielenkiintoisempia kohtaamisia voisi ollakaan: Klubi kohtaa ensin HIFK:n Stadin derbyssä, jonka jälkeen sinivalkoiset kohtaavat sarjataulukossa sijoilla 2-4 majailevat IFK Mariehamnin, Ilveksen sekä SJK:n. Veikkausliiga saa siis tälläkin kaudella arvoisensa huipennuksen. Myös Moreloksen otteista kannattaa nauttia vielä kun siihen on mahdollisuus, sillä loistavat otteet HJK:n paidassa ovat varmasti herättäneet kiinnostusta ympäri jalkapalloilevaa maailmaa.

Voit seurata Veikkausliigan kaikki ottelut kätevästi Ruutu+ -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press