Italia – Uruguay, klo 19.00

Jos B-lohkon Englannin ja Costa Rican välisessä kamppailussa panosta ei enää ole, samaa ei voida sanoa lohkon kahden muun joukkueen, Italian ja Uruguayn kohtaamisesta. Kello 19.00 alkavassa kamppailussa ratkaistaan lohkon toinen jatkaja Costa Rican kaveriksi pudotuspelikierroksille. Lähtötilanne on selvä: Uruguayn on pakko voittaa ottelu, Italialle riittää paremman maalieron vuoksi tasapelikin jatkopaikan varmistamiselle.

Asetelma

Italia voitti ensimmäisessä ottelussaan Englannin 2-1, mutta hävisi lohkovaiheen toisen kamppailun Costa Ricalle sensaatiomaisesti 1-0. Uruguay otti niinikään tukkaan kisojen yllätysjoukkue Costa Ricalta, mutta onnistui voittamaan toisessa ottelussaan Englannin kokoonpanoon palanneen Luis Suarezin kahdella maalilla. Joukkueet ovat lohkossa tasapisteissä toisena ja kolmantena, Italia paremmin sijoittuneena paremman maalieron vuoksi. Uruguay tarvitsee jatkopaikkaan ehdottomasti voiton, kaikki muut tulokset tarkoittavat viime MM-kisojen nelosen kotimatkan alkamista. Pelissä on Englanti – Costa Rica -ottelun tuloksesta riippuen myös lohkovoitto, mutta kumpikin joukkue varmasti keskittyy lähinnä tämän ottelun voittamiseen lohkon toisen kamppailun tarkkailun sijasta.

Italia

Cesare Prandellin valmentama Italia aloitti kisat tuloksellisesti erinomaisesti kaatamalla lohkon avauskamppailussa Englannin Claudio Marchision ja Mario Balotellin maaleilla. Englanti pelasi kuitenkin mainiosti ja osoitti Italian orastavat heikkoudet puolustuspäässä. Costa Ricaa vastaan Italia oli ylimielinen ja laiska ja tuloksena olikin nolo 1-0 tappio. Jotain Italian hyökkäyspelaamisesta kertoo se, että Italialla oli peräti 13 paitsiota yhden ottelun aikana. Prandelli on pyörittänyt laajaa rinkiä ja tehnyt isojakin muutoksia niin pelaajavalinnoissa kuin taktiikassa. Nyt vahvojen huhujen mukaan Italia on palaamassa monen mielestä sille parhaiten sopivaan pelitapaan, jolloin joukkue ryhmittyisi kentälle 3-5-2 muodostelmaan.

Ensimmäisessä ottelussa loukkaantuneena ollut Gianluigi Buffon jatkanee kapteenin ominaisuudessa maalilla Costa Rica ottelun tapaan. Puolustuspään täydentää Juventuksesta tuttu topparikolmikko Chiellini-Bonucci-Barzagli. Torinon Matteo Darmian on ollut Italian suurin yksittäinen yllättäjä näissä kisoissa ja hän ottaneekin paikkansa Ignacio Abatelta oikean wing-backin rooliin. Vasemmalle avaukseen nousee vihdoin loukkaantumisista toipunut Mattia De Sciglio, jonka paluun vuoksi heikosti vasempana pakkina pelannut Chiellini siirtyy takaisin omimmalle pelipaikalleen vasemmaksi toppariksi. Italian keskikentällä Daniele De Rossi on todennäköisesti poissa jalkavamman vuoksi ja hänen puuttumisensa on Italialle kaksiteräinen miekka. De Rossi on varsinkin puolustuspäähän Italian ylivoimaisesti tärkein keskikenttäpelaaja, mutta Prandelli on peluuttanut häntä toistaiseksi todella alhaalla pelaavana pelinrakentajana, eli registana. Kyseinen paikka on maestro Pirlon paras pelipaikka, joten Jumala palannee operoimaan  tähän otteluun omalle tutulle paikalleen keskikentän pohjalle. Italian Keskikentän täydentävät Marco Verratti ja Englantia vastaan upean maalin iskenyt Claudio Marchisio. Uruguayn keskikenttä on todella fyysinen, joten onkin mielenkiintoista nähdä miten Italian mikkihiiri-kolmikko pysyy vastustajan mukana. Italia on treenannut viimeistelyharjoituksissa kahdella eri kärkiparilla, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että Serie A:n maalikuningas ja ensi kaudeksi Dortmundiin siirtyvä Ciro Immobile nousee Antonio Cassanon ohi Mario Balotellin kaveriksi avaukseen.

italia 24.6.Uruguay

Uruguay aloitti kisat katastrofaalisella tavalla häviämällä etukäteiskaavailuissa lohkon heikoimpana maana pidetylle Costa Ricalle. Englantia vastaan Luis Suarez teki kuitenkin paluun avauskokoonpanoon ja hänen kahdella maalillaan Uruguay onnistui voittamaan kyseisen ottelun ja pitämään omat jatkohaaveensa vielä elossa. Uruguay on ollut kaukana viime MM-kisojen vakuuttavuudesta, ja esimerkiksi Englantia vastaan lähinnä Luis Suarezin huikeus ja henkilökohtainen taito riittivät kolmen pisteen saamiseen.

Päävalmentaja Óscar Tabárezilla on pienoisia huolia kokoonpanonsa suhteen. Maalissa Fernando Muslera on itseoikeutettu avaaja. Puolustuksessa Diego Lugano on hyvin todennäköisesti poissa jalkavaivojen vuoksi ja hänen tilalleen avaukseen noussee Jose Gimenez. Lugano on kokenut kettu, mutta viime aikoina hänen pelistään on alkanut paistaa vanhuus, joten hänen poissaolonsa voi koitua jopa Uruguayn onneksi. Vasemman laidan Álvaro Pereira sai aivotärähdyksen Englantia vastaan, mutta pelasi monen kummastukseksi silti ottelun loppuun. Hänen pelikuntonsa on vielä ottelun alla pienoinen kysymysmerkki, mutta hän on todennäköisesti pelikuntoinen ja Uruguayn avauksessa. Uruguay jatkanee 4-3-1-2 muodostelmalla ja keskikentällä avannee totutusti kolmikko Cristian Rodriquez-Egidio Rios-Alvaro Gonzalez. Kärjen alapuolella pelaa entinen superlupaus Nicolas Lodeiro ja kärjessä avaa superkaksikko Edison Cavani-Luis Suarez.

uru 24.6.Pelin kulku

Ottelun lähtökohdat ovat siis ne, että Italialle riittää tasapeli, kun taas Uruguayn on pakko voittaa ottelu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mitä pidemmälle ottelu etenee maalittomana, sitä enemmän Uruguayn on haettava maalia jopa riskien avulla. Joukkueiden pelityylit eroavat toisistaan kuin yö ja päivä, Italia perustaa pelinsä vahvasti pallon hallintaan ja hitaisiin hyökkäyksiin, kun taas Uruguay pyrkii toimittamaan pallon nopeasti hyökkäyspäähän joko Suarezille tai Cavanille. Italia ottanee selkeän pallon hallinnan ja pyrkii kontrolloimaan ottelua varsinkin keskikentällä. Joukkue on hallinnut toistaiseksi turnauksessa palloa 59% ajan ja joukkueen syöttöprosentti on suorastaan käsittämättömän kova 91%. Vertailun vuoksi vastustaja Uruguay on tässä turnauksessa onnistunut vain 72% syötöistään. Uruguay prässännee kovaa ja ottelun mielenkiintoisimmat taistot tullaan näkemään keskikentällä, jossa Italian taitoniekat kohtaavat Uruguayn terrierimäiset juoksukoneet.

Tämä on todellinen kuoleman ottelu. Jos Italialle riittää tasapeli jatkoon, niin kyllä Italia silloin on suosikki. Jos ja kun Suarez pelaa, niin heillä on mahdollisuuksia, mutta kyllä veikkaisin Italiaa. He ovat olleet ehkä aavistuksen parempia, vaikka Uruguay pelasikin hyvin Englantia vastaan. – Lukas Hradecky, Huuhkajat

Vedonlyönti

Nolosta Costa Rica tappiosta huolimatta Italia on omissa papereissamme ottelun selkeä ennakkosuosikki. Jos joku maailman maa osaa hakea tulokset tarpeen vaatiessa, on se nimenomaan Italia. Luis Suarez osoitti olevansa edelleen tulikuumassa vireessä, joten ottelussa tullaan näkemään maaleja, vaikka Italiaa ei minään hyökkäysvoittoisen futiksen apostolina pidetäkään. Tasurin riski on ilmeinen, mutta tämä on sellainen matsi, jossa Uruguayn pakko hyökätä -mentaliteetti avaa ovet Italian vastahyökkäyksille ja sen viimeistelijöille: Mario Balotellille ja Ciro Immobilelle. Samaan aikaan Suazes ja Cavani tuskin jäävät maaleitta, joten olisiko 2-1, 2-2 tai 1-2 tulos mahdollinen? Pelisuosituksena yli 2.5 maalia, kerroin 2.01. Jätämme myös tämän vedonlyöjän painajaisen välistä ja keskitymme illan myöhempiin otteluihin.

 Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.