Japani – Kolumbia, klo 23.00

C-lohkon toisessa kamppailussa Arena Pantanalilla, Cuiabassa, kohtaavat Japani ja Kolumbia.

Asetelma

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät. Japani tarvitsee joka tapauksessa voiton ottelusta, eikä sekään riitä mikäli samaan aikaan Norsunluurannikko kaataa Kreikan. Japanin on tehtävä lisäksi vähintään kaksi maalia, jotta sillä olisi tasapisteissä mahdollisuus Norsunluurannikkoa vastaan. Kolumbialle ottelussa on panoksena lohkovoitto, jonka se voi vielä menettää Didier Drogban Norsunluurannikolle maalieron perusteella. Jos viedään spekulointi riittävän pitkälle, lohkovoittaja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti Italian tai Uruguayn, lohkokakkonen puolestaan todennäköisesti Costa Rican, joten pahimmat salaliittoteoreetikot voisivat nostaa esille kysymyksen, haluaako Kolumbia edes voittaa tätä ottelua?

Japani

Suurista maalintekovaikeuksista turnauksen kahdessa edellisessä ottelussa kärsinyt Japani lähtee hakemaan ihmettä ottelusta. Ensimmäisessä ottelussa Nousevan auringon maa menetti 1-0 johtonsa Norsunluurannikolle ja toisessa ottelussa sen ei onnistunut murtaa Kreikan puolustusta edes pelatessaan miltei tunnin miesylivoimalla. 4-2-3-1 miehitys tuskin vaihtuu, eikä avauskokoonpanoonkaan ole hirveästi tyrkyllä uutta verta. Nopean syöttötyöskentelyn kautta etenevän hyökkäyspelin nimeen vannovan Japanin pienikokoiset pelaajat ovat olleet helisemässä fyysisten puolustuslinjojen kanssa. Ennakkoon asiaan on luvassa pientä helpotusta, sillä Kolumbian puolustajat eivät ole aivan niin järkälemäisiä. Jotain uutta Japanin on kuitenkin keksittävä, sillä hyville paikoille ei olla päästy ja Kolumbialla tuskin liiemmin on haluja lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään, joten helppoja ylivoimahyökkäyksiä Japani tuskin tulee saamaan.

japani196Kolumbia

Lohkovoiton jo lähes käytännössä varmistanut Kolumbia on ennakkosuosikki myös tähän otteluun. Jose Pekermanin miehistö on pelannut viihdyttävää ja vauhdikasta jalkapalloa, jossa kymppipaikalla Rodriguez ja laidalla Cuadrado ovat pelanneet todella loistavan turnauksen. Kurinalaisesti puolustava, isolla sydämellä taisteleva Kolumbia iskee paikan tullen todella nopeasti vastaan ja on ollut tappavan tehokas viimeistelyssään: 23 laukaukauksesta 16 on suuntautunut maalia kohti ja viisi on mennyt sisään. Illan ottelussa Pekerman lepuuttaa Cuadradoa, laitapakki Armeroa ja toppari Yepestä, mutta lepuutuksista huolimatta avaus on todella vahva. Lisäksi joukkueen pelitapa on joukkuetasolla niin selkeä, ettei se nojaa vain ja ainoastaan muutamaan yksilöön.

kolumbia 24.6.Pelin kulku

Japanin on lähdettävä hakemaan useampaa maalia, mikä tarkoittaa sitä että joukkueen on nostettava linjojaan huomattavasti ylemmäs. Kovalla tempolla ottelun alussa maalia hakevan Japanin linjojen väleihin jää vääjäämättä tilaa, mistä seuraa vääjäämättä vaarallisia vastahyökkäyksiä los Cafeterosille. Vauhtia ei ottelusta tule puuttumaan ja ensimmäisen maalin merkitys on iso. Mikäli sen tekee Japani, saa se entistä enemmän lisää virtaa peliinsä ja Kolumbian on lähdettävä hakemaan puolestaan maalia. Mikäli sen tekee Kolumbia, vastaavasti Japanin olisi tehtävä mielellään kolme maalia. Näistä lähtökohdista uskomme näkevämme maalirikkaan ottelun, jossa Kolumbia tulee kuittaamaan lopulta selkeänkin voiton.

Kolumbia on vaikuttanut aika hyvältä. Kolumbian syttyminen verrattuna Japaniin, joka tarvitsee pisteitä, ratkaisee. Avainasemassa on se, lepuuttaako Kolumbia joitain pelaajia seuraavia kierrosta katsellen. Riittääkö Kolumbialla nälkää hoitaa vielä tämäkin peli? – Veli Lampi, Huuhkajat

Vedonlyönti

Kolumbia tulee rokottamaan Japania vastahyökkäyksistä, mutta Samuraidenkaan maali ei ole mahdoton. Japanin vaikeat lähtökohdat otteluun saavat meidät kallistumaan Kolumbian kannalle, asetelma on hyvin sama kuin eilisessä Kroatia – Meksiko -ottelussa. Lopussa voi revetä rumastikin vieraille, joten laitetaan lapulle Kolumbian voitto ja ottelun kokonaismaalimääräksi yli 1.5 todella maistuvalla kertoimella 2.95.

japanikolumbia

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.