Juha Malinen: ”Halusin todistaa, että olen ammattimies”

Veikkausliigakauden ehdoton sensaatiojoukkue Rovaniemen Palloseura luottaa jatkossakin Juha Maliseen. Seura on sopinut tällä viikolla Malisen kanssa vuoden jatkopestistä RoPSin peräsimessä.

– Ilmoitin asiasta juuri pelaajille ja sain yllättäen jonkinlaiset aploditkin, Malinen veisteli humoristiseen tyyliinsä.

– Juha on näyttänyt tänä vuonna kyntensä, eikä meillä ole tällä hetkellä mitään syytä vaihtaa valmentajaa, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen tiistaina seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Syksyllä päättyvässä kaksivuotisessa sopimuksessa oli optio ensi kaudesta, joten Malisen jatkaminen ei tullut suurena yllätyksenä.

– Tärkeintähän on, että molemmat osapuolet olivat kiinnostuneita jatkosta. Kokonaisuus itseni ja perheeni kannalta on paras mahdollinen, Malinen totesi.

– Kyllä tämä on tietynlainen unelmapaikka valmentajalle Suomessa.

Kokenut valmentaja on erityisen tyytyväinen työympäristöön ja kaupungin harjoitusolosuhteisiin. Vuodesta 1994 lähtien Veikkausliigassa valmentanut Malinen ei halua rehvastella vanhoilla meriiteillään.

– Halusin todistaa, että olen ammattimies. Vaikka tämä on minulle jo seitsemäs Veikkausliigaseura, joutuu sen todistamaan joka paikassa aina uudelleen, Malinen pohti.

”Kaikista suurin asia on se, että olen pystynyt poistamaan RoPSin maineen hissijoukkueena”

1

Myös rovaniemeläinen jalkapalloyleisö ja -kulttuuri ovat oululaislähtöisen Malisen mieleen.

– Yleisö odottaa pelien jälkeen seisaallaan pelaajien hyvästelyä kentältä. Tällaista jalkapallokulttuuria en ole vielä Suomessa ennen nähnyt. Myös siksi haluan olla tässä edelleen mukana.

Heinäkuussa 57 vuotta täyttänyt Malinen ilmoitti aiemmin hakevansa Huuhkajien päävalmentajan paikkaa, mutta on asian suhteen nyt varsin vaitonainen.

– Olemme sopineet, että sitä ei kommentoida.

Intohimoinen jalkapallomies ei ole pelkästään edustusjoukkueen päävalmentaja, vaan näkee oman roolinsa paljon laajemmin.

– Suhtaudun asioihin kokonaisvaltaisesti ja haluan kehittää myös seuraa. Ei riitä, että tyydytetään omat tarpeet, sillä ympäristön tarpeet kasvavat koko ajan.

Pohjoisen ylpeys on kärsinyt loukkaantumisista varsinkin maalivahtiosastolla. Tolppien välissä on kauden aikana ollut peräti neljä eri miestä. Täyttyneet varoitustilit ovat myös tuoneet omat haasteensa suhteellisen kapeaan pelaajarinkiin. Siirtoikkunan avautumisen myötä joukkueeseen liittyikin amerikkalaishyökkääjä Will John.

– Jos jenkkien kokoisessa maassa pääset A-maajoukkuetta edeltävään maajoukkueeseen ja teet siellä 10 maalia, niin kyllä se ainakin minun mielenkiinnon herättää, Malinen innostui.

Syksyn mittaan saattaa tapahtua liikettä myös toiseen suuntaan. Toppari Faith Friday Obilor on huomattu Suomen rajojen ulkopuolellakin.

– En olisi ihan varma siitä, että pelaako Obilor meillä koko loppukautta. Häntä tullaan katsomaan jo SJK-peliin, Malinen tiesi.

Obilor

RoPS aloitti kauden vaisusti. Kolmen kierroksen jälkeen kurssi kääntyi totaalisesti. Joukkue on hengittänyt liigan kakkosena HJK:n niskaan jo kesäkuun alkupuolelta saakka. Sarjan piikkipaikka on sillä vielä kuitenkin kokematta.

Keskiviikkona RoPSin vieraaksi saapuu niin ikään kaksi edellistä peliään hävinnyt sarjakolmonen SJK. Ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä taisteltaessa mitaleista ja ensi kauden europaikoista.

RoPS – SJK 12. elokuuta kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä.
ISTV näyttää ottelun suorana nettilähetyksenä.

Kuvat: All Over Press

@HeikkiKiiskinen