Huuhkajien Jere Uronen odottaa Ruotsin haastamista Abu Dhabissa

Jalkapalloilija Jere Uronen on ehtinyt harjoitella ruotsalaisen seurajoukkueensa kanssa vasta vajaan viikon talvitauon jälkeen, mutta lähtee ensi viikolla mielellään edustamaan Suomen maajoukkuetta Abu Dhabiin.

20-vuotiaalla Urosella alkaa nuoresta iästään huolimatta jo neljäs kausi Ruotsin pääsarjassa Helsingborgs IF:n riveissä. Joukkue palasi harjoituksiin keskiviikkona.

– Harjoittelin joulukuussa kaksi, kolme viikkoa Turussa TPS:n kanssa. Sen jälkeen lepäsin hieman ja nyt tuntuu hyvältä aloittaa taas harjoittelu joukkueen kanssa, Jere Uronen kertoo

HIF:ssa puhaltavat uudet tuulet, sillä päävalmentajana aloitti menestyksekkään pelaajauran tehnyt Henrik Larsson. Uronen on ainakin ensimmäisiin päiviin uudessa komennossa tyytyväinen.

– Hän ilmoitti heti alussa, että vaatimustaso tulee olemaan kovempi kuin mihin olemme aiemmin tottuneet. Se on vain hyvä asia. Kaikilla tuntuu olevan kovat näytönhalut ja taklaukset menevät harjoituksissa vielä vähän pitkiksi, mutta hyvä tästä tulee

Suomen joukkue kohtaa Abu Dhabin leirillä Ruotsin ja Sudanin

– Reissu on ehdottomasti kiva piristys talven keskelle. Toki meillä on uusi valmentaja ja siinä mielessä harmi lähteä nyt, mutta en missään nimessä valita. Maajoukkue tuo aina ekstraa omaa tekemiseen ja varsinkin kun pelaamme Ruotsia vastaan.

Uronen onkin jo aloittanut valmistautumisen Ruotsi-kamppailuun. Vastaan asettuu nimittäin suomalaisen kaksi seurakaveria Helsingborgista, eli Emil Krafth ja Johan Mårtensson.

– Emil on yksi parhaimmista kavereistani täällä. Olemme aina pelireissuilla huonetovereita. Hän on jo vähän uhitellut, mutta todella kivaa siitä tulee.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa, vaikka kaikki Pohjoismaissakaan pelaavat eivät päässeet mukaan. Mukana on minulle tuttuja ja uusia kasvoja. Ruotsilla on kasassa kova Allsvenskan-joukkue, Uronen päättää.