Jussi Aalto hirmuiskussa Ykkösessä

Jussi Aalto alkaa olemaan samassa vireessä kuin 2013 pokattuaan Ykkösen maalikuninkuuden (Alloverpress)

Jussi Aalto alkaa olemaan samassa vireessä kuin 2013 pokattuaan Ykkösen maalikuninkuuden (Alloverpress)

FC KTP on tehnyt jalkapallon Ykkösessä vakuuttavaa jälkeä tällä kaudella. Kotkalaisjoukkue johtaa sarjaa 17 pisteellään, kun kierroksia on takana seitsemän.

Sami Ristilän luotsaaman joukkueen talismaani on ollut lainapelaaja Jussi Aalto.

– Tämä on ollut kyllä aivan loistava alku meiltä. Olisi vain pitänyt voittaa ne kaksi peliäkin, jotka päättyivät tasan. Toista johdimme jo kahdella maalilla ja toista yhdellä ja molemmissa oli monta paikkaa ratkaista ottelu kokonaan meille, Aalto toteaa.

– Joukkueemme vahvuus on erinomainen henki ja se, että kaikilla on sellaiset roolit, jotka heille sopivat. Kaikki tietävät kentällä sen mitä heidän pitää tehdä. ”Risu” on hyvä valmentaja saamaan pelaajista heidän paras osaamisensa irti, Aalto muistuttaa.

Aalto on iskenyt alkukauden aikana jo kymmenen osumaa.

– Itse olen saanut pelata sellaisessa roolissa, jossa tykkään eniten pelata. Eli olen aika selkeä hyökkääjä ja saan keskittyä siihen, Aalto tuumaa.

Loppukesästä 31 vuotta täyttävä Aalto on saanut hyvää taustatukea viisi vuotta nuoremmalta Samuli Kaivonurmelta, joka on onnistunut viimeistelyssä viidesti.

– Samulin kanssa on helppo pelata. Hän on hieman erityyppinen pelaaja kuin minä, mutta osaamme kyllä luoda paikkoja toisillemme ja muille, Aalto painottaa.

Aalto tuli Kotkaan sarjakauden kynnyksellä liigajoukkue SJK:sta. Huhtikuussa puhuttiin neljän kuukauden lainasta.

– Loppukausi taitaa olla KTP:n päätettävissä. OIen kyllä valmistautunut pelaamaan kauden loppuun Ykkösessä, Aalto kertoo.

Viime kaudella Aalto voitti Ykkösen maalikuninkuuden FC Hakan paidassa tehtyään 15 täysosumaa. Nuo lukemat avasivat liigaportit Seinäjoella, mutta talvella kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaisesti.

– Talven harjoittelimme todella kovaa ja olin aivan jumissa silloin kun olisi pitänyt näyttöjä antaa, Aalto harmittelee.

Liigakokemusta Aallolla on HJK:sta, Jarosta ja VPS:sta yhteensä 157 ottelun verran. Maaleja kausien 2005-2012 aikana syntyi pääsarjatasolla 28.

– Jossain vaiheessa olisi vielä kiva antaa näyttöjä liigassa tai miksei jossain muussakin sarjassa. Toisaalta taso Ykkösessäkin on tällä hetkellä todella kova, Aalto pohtii.

Mutta tällä hetkellä Aalto siis keskittyy KTP:n otteluihin. Yleisö on löytänyt tiensä Arto Tolsa areenalle, jossa Ykkösen pelien keskiarvo on reippaasti yli kahden tuhannen. Sille lukemalle on moni liigaseurakin kateellinen.

– Kyllä meillä on hieno kotiyleisö ja kotiotteluissa on ollut erinomainen tunnelma, Aalto kiittelee.

KTP matkaa seuraavaksi sunnuntaina Poriin FC Jazzin vieraaksi. Ottelu mukana myös perjantaibetseissä.