Siirtokielto on Real Madridin onni

Real Madridin faneja on koeteltu viimeisen vuoden aikana. Verivihollinen Barcelona kuittasi kaikki palkinnot viime kauden päätteeksi ja kuluva sesonki on ollut pelkkää painajaista Los Blancosin kannattajille.

Lumipallo lähti vyörymään viime vuoden toukokuussa, kun Carlo Ancelotti sai yllättäen potkut. Vaikka kaudesta ei tullut palkintokaappiin täytettä kuin UEFA Super Cupin ja Fifa Club World Cupin voittojen verran, niin Ancelottiin oli suuri luotto pelaajien toimesta ja hänellä oli takanaan fanien täysi tuki. Se ei kuitenkaan riittänyt seuran presidentille Florentino Perezille, joka antoi kokeneelle italialaiselle potkut ja palkkasi tilalle Rafael Benitezin. Miehen, joka aiheutti välittömästi ristiriitaisia tunteita fanien keskuudessa.

Ennen kuin kausi ehti edes kunnolla alkaa, niin Real Madrid hämmensi jalkapallomaailmaa siirtosaagalla liittyen David de Geaan. Tähtimaalivahdin siirtoa pidettiin varmana, mutta siirtoikkunan rajamailla sopimusta ei kuitenkaan syntynyt. Saagan epäonnistumisesta liikkuu paljon huhuja, mutta lopullisen totuuden tietänevät vain Real Madrid ja Manchester United.

Real Madridin kausi alkoi varsin mainiosti. Monista tähtipelaajien loukkaantumiset haittasivat alkukautta eikä joukkueen peli häikäissyt. Silti Real napsi voittoja hyvään tahtiin ja oma maali pysyi puhtaana. Valkoiselle taivaalle alkoi ilmestyä tummia pilviä lokakuussa, kun Real Madrid hävisi ensin Sevillalle ja seuraavalla kierroksella Barcelona antoi El Clasicossa oppitunnin maalein 0-4. Osa faneista alkoi jo vaatia Benitezin päätä pölkylle.

Joulukuun alussa Real hölmöili itsensä ulos Copa del Reystä peluuttamalla neljännen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa Denis Cheryseviä, jolla oli edellisen kauden cupista pelikieltoa kärsimättä. Kuun puolivälissä joukkue hävisi Villarrealille ja viimeistenkin fanien mitta alkoi olla täynnä.

Perez antoi lopulta potkut Benitezille tammikuun neljäs päivä. Real oli edellisenä päivänä pelannut tasan Valenciaa vastaan, mutta tuloksesta huolimatta peli näytti pitkästä aikaa mallikkaalta. Benitezin tilalle nostettiin Zinedine Zidane ja tilanteen odotettiin rauhoittuvan. FIFA kuitenkin langetti Realille yllättäen vuoden siirtokiellon ja fanien turhautuminen jatkui.

Zidanen päävalmentajapesti alkoi komealla 5-0 -voitolla Deportivosta. Kuva: Getty

Zidanen päävalmentajapesti alkoi komealla 5-0 -voitolla Deportivosta. Kuva: Getty

Siirtokielto voi kuitenkin kääntyä Real Madridin omaksi parhaaksi. Jättiseura on ollut viime vuosina itsensä pahin vihollinen. Lähes jokaisessa siirtoikkunassa joukkueelta odotetaan jotain isoa hankintaa ja yleensä sellainen myös saadaan. Vaikka joukkueessa ei olisi varsinaisia heikkouksia, niin Perez on tehnyt silti tehnyt jättihankintoja, jotka ovat sekoittaneet joukkueen sisäisiä voimasuhteita ja joukkuehenki ei olekaan ollut aina paras mahdollinen.

Real Madrid ei nyt yksinkertaisesti edes tarvitsisi uusia pelaajia. David de Geaa huhuiltiin saapuvan Madridiin jälleen tulevana kesänä, mutta Keylor Navas on osoittanut olevansa tasonsa ykkösvahtina. Myös puolustus on rautaisa ja ainoastaan vasemman pakin tontille voisi kaivata Marcelon stunttia. Tämä vaje on kuitenkin helppo hoitaa tammikuussa, mikäli tarvetta hankinnalle nähdään.

Keskikentälle ja hyökkäykseenkin löytyy laatua ja ikärakenne hipoo täydellisyyttä. Hyökkäyspään vanhimpia pelaajia ovat vuonna 1985 syntyneet Cristiano Ronaldo ja Luka Modric. Siirtokiellon myötä esimerkiksi paljon muihin seuroihin huhuttu Isco ei ole vaihtamassa maisemaa. Karim Benzema on Realin selkeä ykköskärki ja ranskalainen on kärsinyt varsin paljon loukkaantumisista. Laadukas kakkoskärki ei olisi pahitteeksi, mutta tämäkin on hoidettavissa tarvittaessa tammikuun aikana.

Monet Real Madridin faneista ovat haaveilleet Alvaro Moratan paluusta valkoisiin. Morata siirtyi Juventukseen kesällä 2014, mutta Real Madridilla on optio ostaa hyökkääjä takaisin. Siirtokiellon myötä Real voisi hankkia kasvattinsa takaisin aikaisintaan kesällä 2017, joten monian muidenkin suurseurojen kiikarissa oleva hyökkääjä saattaa hyvinkin ehtiä vaihtaa maisemaa ennen sitä.

Siirtokielto antaa myös Zidanelle paremman työrauhan. Tuoreen päävalmentajan työtä helpottaa varmasti, kun kesällä ei ole tiedossa draamaa. Toki Zidanellakin olisi varmasti mielessään joitain pelaajia, ketä haluaisi tuoda joukkueeseen. Ranskalaisella on kuitenkin käytettävissä maailman parhaimmistoon kuuluva materiaali ja tulosta pitäisi pystyä saamaan aikaan.

Kaikkiaan siirtokielto voi olla todellinen napakymppi Real Madridille. Joukkue ei tarvitse isoja tähtihankintoja seuraavan vuoden sisään, joten rauhallinen ilmapiiri voi hyvinkin poikia lisää täytettä muhkeaan palkintokaappiin. Sitä seuran fanit haluavatkin enemmän kuin tähtihankintoja.

Kansikuva: All Over Press