Kalmar FF ilman seuraikoneitaan – mikä boogie?

Kalmar haki avauskierroksella voiton Brommapojkarnasta (Alloverpress)

Kalmar haki avauskierroksella voiton Brommapojkarnasta (Alloverpress)

Allsvenskanin kolmas kierros pelataan päätökseen Maanantaina 14.4., juuri kolme vuotta täyttäneellä Guldfågeln Arenalla. 12 000 katsojaa imevään pyhättöön saapuu Kalmarin vieraaksi IF Elfsborg. Kauteen lähdettäessä kummankin joukkueen odoteltiin taistelevan sijoista terävimmän kärjen takana, joten suoranaisia mestaruuspaineita ei tarvitse hartioilla kanniskella. Varsinkin vierailijalle tämä on uusi tilanne verrattuna viime vuosiin. Kun syksyn sateisina iltoina pokaalijahti käy kovilla kierroksilla, on ”Ellos” yleensä ollut tapahtumapaikalla.

Kahden aikakauden loppu

Kalmarissa kausi 2014 alkoi ilman kahta hahmoa, joihin seura on vahvasti ruumiillistunut vuosikaudet. Punanuttua käsittämättömät 20 vuotta kantanut keskikentän rakastettu ja vihattu ”agitaattori” Henrik Rydström paketoi uransa viime kauden päätteeksi – saldona 551 ottelua, 23 maalia, lukemattomia ”lanattuja” vastustajia ja loputonta höpinää niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelipaitaa # 8 kantanut kapteeni ei hevin unohdu joukkueen kannattajilta. Myös valmennuspuolella koettiin suuri muutos, kun joukkuetta 10 vuotta luotsannut Nanne Bergstrand lähti nuuhkimaan uusia tuulia pääkaupungin valoihin. Hammarby IF yrittää kurkottaa takaisin pääsarjaan tämän kyvykkään luotsin johdolla. Kalmarin peräsimeen tarttui Falkenbergsin viime kauden päätteeksi Allsvenskaniin nostanut Hasse Eklund. Kahden kierroksen jälkeen saldona on mukavat neljä pistettä ja neljä tehtyä maalia. Kaikista tämän kauden maaleista on vastannut hirmuliekillä hehkuva Måns Söderqvist. Taskukokoinen hyökkäävä keskikenttäpeluri osui hyvin jo harjoituskaudella, mutta tosipelien alettua hän on alkanut tulittaa täysillä sylintereillä. Puolustuspää on pienimuotoinen kysymysmerkki. Paulus Arajuuren lähtöä on paikattu Utrechtista saapuneella kivitalon kokoisella Marcus Nilssonilla.

Elfsborgilla vaikeaa vieraskentillä

”Boråsin ylpeys” tunnetaan kovana kotijoukkueena, joka esiintyy yleensä miehekkäästi tutulla tekonurmellaan. Oikealla nurmella pelattavat vierasottelut ovat olleet joukkueelle tervanjuontia, eikä viime kausikaan ollut poikkeus. Nähtäväksi jää keksiikö viime talvena päävalmentajaksi nimetty Klas Ingesson lääkkeet vieraspeleihin. Mies on hiljattain selättänyt vakavan sairauden ja uhkuu intoa valmennuspuuhissa. Kauden alku on ollut odotettu: tappio vieraissa Åtvidabergille, jota seurasi maukas kotivoitto Häckenistä. Kaiken nähnyt 38-vuotias Anders Svensson yrittää auttaa kokemuksellaan ympärillään vipeltäviä nuorempia pelimiehiä. Vaikka keskikentällä on kyvykkäitä luovia pelimiehiä Niklas Hultin johdolla, ei Stefan Ishizakin puuttuminen voi olla näkymättä. Tyylikäs ja tehokas laituri lähti LA Galaxyyn Robbie Keanen joukkuekaveriksi. Kärjessä kokeneelta Lasse Nilssonilta odotetaan maaleja. Oikean pakin paikalla dominoi hanakasti nouseva Johan Larsson, joka omaa huikean muulinpotkun.

Vedonlyönti

Kummankin joukkueen avauspeleissä on maaliverkko heilunut molemmissa päissä kenttää. Maaleja lienee odotettavissa tälläkin kertaa, koska kumpikaan joukkue ei nojaa erityisen vahvasti puolustuspeliin. Vaihtoehto jossa molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa saattaisi olla paikallaan. Over 2,5 ja 3,5 vetoja kannattaa myös harkita.