Katsaus tulevaan La Liga -kauteen – ”Atlético nousee Barcelonan ohi”

Espanjan pääsarja La Liga käynnistyy tulevana viikonloppuna, ja Penkinlämmittäjät katsasti alkavan kauden ajankohtaisiin teemoihin ja mielenkiintoisimpiin joukkueisiin. Kykeneekö FC Barcelona uusimaan mestaruutensa, ja löytyykö kärkikaksikolle vihdoin varteenotettava haastaja mestaruustaisteluun?

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta -sanonta ei toimittajien mielestä päde tällä kertaa Real Madridin ja FC Barcelonan kohdalla. Kesän aikana molemmat seurat nähneet ja kokeneet useita myllerryksiä. Atte Ruuttila ja Anssi Karjalainen uskovatkin, että muut liigan kärkijoukkueet ovat hyötyneet asemasta.

Muun muassa Sergio Ramosin ja Iker Casillaksen siirtohuhut pistivät koko madridilaismedian sekaisin alkukesästä. Rafael Benitezin nimittäminen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi ei myöskään herättänyt suuria riemun kiljahduksia.

Myös FC Barcelonan pelaamisessa on ollut nähtävissä sekavuutta kuluneen harjoituskauden aikana, ja Karjalaisella onkin heittää kova veikkaus.

– Alkukauden ohjelma on äärimmäisen haastava Barcelonalle, ja mikäli peli ei lähde kulkemaan, sen kausi voi kaatua jo ensimmäisillä metreillä. Uskonkin, että Atlético nousee Barcelonan ohi tällä kaudella, ja mestaruus ratkaistaan madridilaisten välillä, toimittaja ennakoi.

Jaksossa käsitellään suurseurojen lisäksi myös tämän kauden nousijajoukkueita, jotka ovat entuudestaan tuttuja ja perinteikkäitä vierailijoita Espanjan ylimmällä sarjatasolla.

Koska aivan jokaista mielenkiintoistakaan joukkuetta ei jaksossa ehditty käsitellä, niin alle on listattuna vielä muutama nosto seuroista, joita kannattaa seurata erityisen tarkasti alkavalla kaudella.

Athletic Bilbao: Tuore Super cup -mestari ei nöyristellyt suuren Barcelonan edessä. Baskiseura päätyi viime kaudella yhdeksänneksi liigassa, mutta haastaa tällä kaudella eurosijoista taistelevat joukkueet huomattavasti vahvemmin. Toisensa tunteva, hyvin yhtenäinen joukkue, jonka akatemiasta nousee myös uusia pelaajia. Pelitavallisesti tehokkus on ennen kaikkea avainasemassa – pallonhallinnasta voidaan karsia, jos viimeistely on kunnossa. Ernesto Valverden valementama Atheltic parantaa sijoitustaan ainakin pykälällä alkavalla kaudella.

Celta Vigo: Eduardo Berizzo teki hyvää työtä ensimmäisellä kaudellaan Celtan peräsimessä. Luis Enriquen saappaiden täyttäminen ei ollut helppoa, mutta tulokset puhuivat puolestaan. Alkavalle kaudelle joukkue heikentynyt. Michael Krohn-Dehlin, Santi Minan ja Joaquin Larriveyn lähdöt kirpaisevat armotta galisialaisryhmää. Puolustuspää on kunnossa, ja myös ruotsalaishyökkääjä John Guidetti vaikuttaa hyvältä kaappaukselta La Liga -tasolle. Keskikentälle ei ole tullut kaivattuja vahvistuksia, mikä tulee näkymään erityisesti alkukauden tuloksissa. Celta Vigo jatkaa rakentelua rauhallisesti ja varmistaa sarjapaikkansa hyvissä ajoin sijoittuen kymmenenneksi.

Real Sociedad: La Realin viime kausi lähti liikkeelle todella mollivoittoisesti, ja David Moyes palkattiin viime kaudella kääntämään baskiseuran suunta. Alkavalle sesongille on odotettavissa todellista fiaskoa tai sitten viimein kukkaansa puhjennutta potentiaalia. Avauskokoonpanoltaankin Sociedad kuuluu jo ryhmään, jonka pitäisi taistella eurosijoista joka ikisellä kaudella. Iñigo Martinezin, Ruben Pardon ja Carlos Velan täytyy johtaa esimerkillään joukkuetta. Elchestä saapuneeseen Jonathasiin ladataan valtavat odotukset, ja näyttäisi siltä, että La Realilla on viimein ykköhyökkääjän saappaat täyttävä pelaaja. Penkinlämmittäjillä on vahva luotto siihen, että San Sebastianin ylpeys nousee jälleen sarjataulukossa lopulta seitsemänneksi.

Vamos!