Tässä on kesän kovimmat vapaat pelaajat

Kesä on jo ovella ja se tarkoittaa vilkasta aikaa jalkapallomaailman siirtojen suhteen. Listasimme kovimmat pelaajat, joiden sopimus päättyy heinäkuussa ja ovat näin ollen vapaita tekemään sopimuksen minne tahansa.

10. Ron Vlaar, Aston Villa

30-vuotias Ron Vlaar on kärsinyt pienistä vammoista varsinkin alkukaudesta. Kokenut ja varmaotteinen hollantilaistoppari olisi helppo valinta monelle isommalle seuralle, sillä laadukkaita puolustajia ei ole markkinoilla liikaa. Vlaar kertoi kauden lopussa, että myös jatkaminen Aston Villassa on mahdollista, mutta hän saa varmasti tarjouksia kesän mittaan. Ainakin Manchester United on kiinnostunut miehen palveluksista. Unitedin manageri Louis van Gaal tuntee miehen Hollannin maajoukkueen ajoiltaan.

9. Nigel de Jong, AC Milan

Niin ikään 30-vuotiaan hollantilaisen Nigel de Jongin päättynyt kausi ei ollut varsinainen menestystarina, kuten ei koko Milanin joukkueenkaan. Taisteleva keskikenttämies osoitti kuitenkin esimerkiksi viime vuoden MM-kisoissa, että pystyy pelaamaan vielä hyvällä tasolla. Manchester Citysssä vuonna 2012 Valioliigan mestaruuden voitttanut puolustava keskikenttäpeluri sopii pelityyliltään todella hyvin Englannin kentille. De Jong on Van Gaalille tuttu maajoukkuekuvioista ja luotsi onkin kertonut kiinnostuksestaan myös häntä kohtaan.

8. Andrea Ranocchia, Inter Milan

Isokokoinen Andrea Ranocchia on ristiriitainen pelaaja. Italialainen pelaa suurimman osan ajasta todella hyvin, mutta on ajoittain hieman riskialtis ja tekee pahoja hasardeja. Uutta nousua huipulle yrittävä Inter koittanee pitää kapteenin riveissään, mutta ottajia riittäisi muuallakin. Muun muassa Javier Zanetti on kehunut 27-vuotiaan Ranocchian johtajuutta ja karismaa.

7. Tom Cleverley, Manchester United

Lainoja lukuun ottamatta 25-vuotias Tom Cleverley on kuulunut koko 2000-luvun Manchester Unitedin organisaatioon. Van Gaal ei nähnyt päättyneellä kaudella miehelle kuitenkaan käyttöä, vaan keskikenttämiehen kausi sujui kokonaan Aston Villassa lainalla. Sopimus päättyy kesällä, joten lähtö Manchesterista on erittäin lähellä. Villassa peliaikaa irtosi hyvin ja jatkaminen siellä ei olisi luultavasti mahdottomuus, mutta voittamaan tottunut Cleverley tähynnee kuitenkin pokaaleista taistelevaan joukkueeseen.

6. André Ayew, Marseille

Ghanalainen André Ayew on kertonut avoimesti halustaan siirtyä Valioliigaan ja on tunnustautunut Liverpoolin kannattajaksi. Vasenjalkainen laituri viimeisteli päättyneellä kaudella kymmenen maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä Ranskan liigassa. Viime kesän MM-kisoissa kaksi maalia viimeistellyt 25-vuotias Ayew onkin herättänyt kiinnostusta Valioliigaseuroissa, muun muassa tehottomuudesta kärsineessä Liverpoolissa.

5. Danny Ings, Burnley FC

Danny Ings viimeisteli päättyneellä kaudella Burnleyn tekemästä 28 maalista peräti 11. Championshipiin tippunut seura haluaisi tietysti solmia jatkosopimuksen 22-vuotiaan hyökkääjän kanssa, mutta isommat Valioliigaseurat ovat osoittaneet kiinnostusta Ingsiä kohtaan. Onkin erittäin todennäköistä, että mies jatkaa seuraavallakin kaudella Valioliigassa.

4. Evgen Konoplyanka, FK Dnipro Dnipropetrovsk

Dniprolle taitaa jäädä nyt luu käteen Evgen Konoplyankan tapauksessa. Muun muassa West Ham ja Liverpool yrittivät hankkia ukrainalaisen jo aiempien siirtoikkunoiden aikana, mutta seura ei kaupannut taitavaa laituria. Päättyneellä kaudella 25-vuotias Konoplyanka teki Ukrainan liigassa reilussa 20 ottelussa seitsemän maalia. Siirto Valioliigaseuraan kesällä on todennäköinen.

3. James Milner, Manchester City

Työteliäs James Milner olisi halukas jatkamaan Manchester Cityssä, mutta hän vaatii vakituista paikkaa avauskokoonpanoon, jota hänelle ei ole kuitenkaan luvattu. Fanien suosikki on yrittänyt solmia jatkosopimusta jo pitkään, mutta näyttää siltä, että keskikenttämies vaihtaa maisemaa kesällä. Perinteiselle englantilaiselle keskikentän taistelijalle riittää ottajia Valioliigassa. Muun mussa Liverpool on kiinnostunut miehen palveluksista.

2. Dani Alves, FC Barcelona

Kokenut Dani Alves kuuluu edelleen pelipaikkansa eliittiin maailmassa ja erityisesti pallollisena brasililainen on elementissään. Lähes 400 ottelua Barcelonan riveissä pelannut Alves ei päässyt seuran kanssa jatkosopimuksesta sopuun ja maisema vaihtuu kesällä. Manchester United on vähemmän yllättäen tarjonnut maukasta sopimusta, mutta myös Yhdysvaltojen MLS-liiga on vaihtoehto.

1. Sami Khedira, Real Madrid

Real Madrid olisi halunnut Sami Khediran jatkavan seurassa, mutta saksalainen ei pistänyt nimeään jatkosopimuspaperiin. Ahkera keskikenttämies on edustanut Real Madridia vajaan viiden vuoden ajan. Puolustavassa roolissa viihtyvä Khedira osaa myös käynistää ja rytmittää hyökkäyksiä erinomaisesti. 28-vuotias saksalainen on kärsinyt viime aikoina paljon loukkaantumisista, mutta monet suurseurat ovat silti kiinnostuneita maailmanmestarista. Khediran on huhuttu olevan todella lähellä sopimusta Juventukseen, mutta myös Arsenal ja Schalke ovat osoittaneet kiinnostusta.