Kommentti: Puheet Ronaldon puolikuntoisuudesta voidaan lopettaa

EM-kisojen ensimmäinen pelikierros saatiin päätökseensä, kun F-lohko käynnistyi tiistai-illalla. Unkari kaatoi Itävallan luvuin 2-0 ja Portugali pelasi Islannin kanssa tasan 1-1. Ennen kisoja lohkoon liittyi yksi kuuma kysymys: missä kunnossa Portugalin Cristiano Ronaldo on? Vastaus kysymykseen on helppo. Supertähti on iskussa ja puheet puolikuntoisuudesta voidaan lopettaa. Ei merkkiäkään vammoista.

Paperilla alkujaan hyökkääjän paikalla operoinut Ronaldo oli vartin alkukankeuden jälkeen pelissä hyvin mukana ja näytti pirteältä. Joukkueensa kapteeni tuli hakemaan palloa usein alhaalta ja halusi sitä kautta päästä peliin mukaan, ja pääsikin. Miehen pelihuumori oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kohdillaan, kun hän esitti muutaman kerran letkeitä askelharhautuksiaan ja yhden näyttävän look away -syötön. Portugalilainen oli paljon aktiivisempi, kuin esimerkiksi Mestarien liigan finaalissa.

Ronaldo esiintyi hyvin roolissa ”tuhlaajapoika”

Ronaldo pystyi luomaan hyökkääjäpari Nanille pari paikkaa ja oli myös itse maalipaikoissa. Tällä kertaa hänen roolinsa niissä oli kuitenkin tuhlaajapoika. Ensimmäisellä puoliskolla hän missasi varman maalipaikan juostuaan pystyyn Pepen loistavaan kaaripalloon. Mies potkaisi ohi selän takaa tulleesta pallosta. Tuo missaus ei ollut kuitenkaan Ronaldon räikein. Räikein hassi nähtiin ottelun 85. minuutilla, jolloin Portugali haki vimmatusti voittomaalia. Ronaldo pääsi puskemaan avopaikasta reilusta viidestä metristä, mutta voimaton pusku pysähtyi maalivahtiin. Moni varmasti ihmettelee, miten ennen niin kliininen Ronaldo ei saanut tuosta sisään? Ihmettely sallittakoon, mutta huolestua ei kannata. Kaikilla ihmisillä on huonoja päiviä töissä.

Ronaldo pelasi muuten kelpo ottelun ja näytti välillä jopa joukkuepelaajalta. Nanin 1-0 osumaa Ronaldo oli riemuitsemassa muiden mukana ja heitti yläfemmoja. Monestihan näin ei ole ollut. Supertähti ei edes turhautunut läheskään niin paljon, mitä olisi voinut olettaa tuollaisessa ottelussa. Vain pari kertaa hän viittoi kiivaasti ohjeita pelikavereilleen. Portugalin kannalta tärkeää oli kuitenkin huomata se, kuinka paljon Ronaldo janosi maaleja ja miten syötöt napsuivat jalkaan. Mies teki paljon töitä maalipaikkojen eteen. Hän haki ottelun lopussa edelleen palloja alhaalta ja vain hetken päästä olikin jo joukon ylimpänä odottamassa keskityksiä hyvällä liikkeellä.

Varokaa ketsuppipullon aukeamista

Portugalilla ei ole hätää siis ykköspyssynsä suhteen. Maalihanat tulevat aukeamaan, mikäli Ronaldo pelaa jatkossakin samalla tavalla. Portugali on vastahyökkäysjoukkue, jonka peli ei päässyt oikeuksiinsa alhaalla ja tiiviinä nippuna maannutta Islantia vastaan. Silti Ronaldo olisi voinut tehdä kolme maalia. Joku voisi sanoa, että neljä, jos mies treenaisi vapaapotkunsa kuntoon. Tällä hetkellä ne jäävät toistuvasti liian mataliksi. Portugali esitti kelpo peliä, joten ei olisi ihme, mikäli Ronaldo nousisi vielä alkulohkon aikana maalipörssin kärkeen muutamalla osumalla. Kyse on vain kliinisyydestä. Ronaldon tuntien mies ei seuraavassa pelissä vastaavia paikkoja hukkaa.

Kansikuva: Getty