Mestarien Liigan lohkot arvottu

Tulevan kauden Mestarien Liigan lohkot arvottiin eilen torstaina Monacossa. Etukäteisspekulaatioissa Lohko E näyttää ylivoimaisesti kovimmalta, kun taas Lohko H näyttää selkeästi helpoimmalta. Suomalaispelaajia lohkovaiheessa nähdään neljä, Ajaxin kapteeni Niklas Moisander, Malmössä dominoiva Markus”Halstinho” Halsti, Bulgarian Ludogoretsissa ainakin vielä vaikuttava Tero Mäntylä sekä vastikään Venäjän suurseura CSKA Moskovaan siirtynyt Roman Eremenko.

Lohko A

Lohkossa A viime kauden finaalin hävinnyt Atletico Madrid sai seurakseen ylivoimaisesti Italian mestaruuden voittaneen Juventuksen, viime vuonna Manchester Unitedin tiukoille pistäneen Olympiakoksen sekä Markus Halstin Malmön. Lohko on etukäteen arvioituna varsin selvä, Atletico ja Juventus kamppailevat kovasti lohkovoitosta ja Olympiakoksen tehtäväksi jää Eurooppa Liigaan oikeuttavan kolmospaikan varmistaminen. Ensimmäistä kertaa lohkovaiheessa pelaava Malmö tuskin tulee menemään lohkostaan jatkoon, mutta Olympiakos on täysin mahdollista kaataa ainakin kotikentällä.

Lohko B

B-lohkon kaksi suurinta ennakkosuosikkia ovat viime kauden mestaruutta puolustava Real Madrid, sekä muutaman vuoden tauon jälkeen parrasvaloihin paluun tekevä Liverpool. Lohkon muut joukkueet ovat viime vuosina monia suurseuroja kiusannut FC Basel, sekä Suomen maajoukkuetoppari Tero Mäntylän Ludogorets, joka eteni seurahistorian ensimmäistä kertaa Mestarien Liigan lohkovaiheeseen. Real Madrid tulee voittamaan tämän lohkon suvereenisti. Basel on viime vuosina näyttänyt, ettei sitä tule aliarvioida, mutta Liverpoolin putoaminen jatkokierroksilta olisi silti melkoinen pommi.

Lohko C

Lohko C on yksi arvonnan kimurantimmeista lohkoista. Mikään lohkon neljästä seurasta ei ole varsinainen eurooppalainen suurseura, mutta jokaisella jengillä on realistiset mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon. Portugalin ylpeys Benfica on kävi häviämässä viime vuoden Eurooppa Liigan finaalin ja tähtää tänä vuonna varmasti Mestarien Liigan jatkokierroksille.  Zenit on pistänyt rahaa palamaan ja päävalmentaja André Villas-Boasin olisi tarkoitus lopettaa seuran alavireiset euro-otteet. Bayer Leverkusen on aloittanut Bundesliigan vahvasti ja vaikuttaa monella tapaa viime vuotta kovemmalta joukkueelta. Kovasti viimeisenä parina vuotena satsannut AS Monaco on tänä kesänä keskittynyt lähinnä myymään tähtipelaajiaan muihin seuroihin, mutta siirtoikkunan viime hetkillä voi tapahtua vaikka mitä ja joukkue vahvistunee useammalla pelaajalla ennen syyskuun ensimmäistä päivää. Zenit, Benfica ja Leverkusen ovat näin etukäteen melko tasaväkisiä porukoita ja mikä tahansa tämän kolmikon joukkueista voi voittaa koko lohkon. Monaco on suurin kysymysmerkki, mutta seuralla on rahaa hankkia 3-4 laadukasta korvaajaa kesällä myydyille pelaajille.

Lohko D

Lohkossa D Arsenal ja Dortmund arvottiin samaan lohkoon kolmatta vuotta putkeen. Lohkon muut joukkueet ovat viime vuonna 16 joukkoon edennyt Galatasaray sekä Belgian ylpeys Anderlecht. Arsenal ja Dortmund ovat lohkon suuria ennakkosuosikkeja, mutta Galatasarayta ei tule aliarvioida. Arsenal joutui jo viimeisellä karsintakierroksella vaikeuksiin Besiktasin kanssa ja lohkovaiheessa vastaan asettuu yhtä luokkaa kovempi turkkilaisjengi. Dortmund on jälleen menettänyt tähtipelaajiaan, mutta on hyvin valmennettuna joukkueena ehdoton kakkossuosikki etenemään lohkosta jatkoon. Viime vuonna Dortmund voitti lohkon ja Arsenal sijoittui toiseksi, tänä vuonna sijoitukset tulevat muuttumaan ja Arsene Wenger johdattaa joukkonsa pudotuspelikierrokselle lohkovoittajana. Wenger johdatti joukkonsa jo 17. kertaa putkeen Mestarien Liigan lohkovaiheeseen.

Lohko E

 

Lohko E on tämän vuoden Mestareiden Liigan epävirallinen kuolemanlohko. Bayern Munchen nöyrtyi viime vuoden Mestarien Liigassa kovista satsauksista huolimatta, ja haluaa varmasti tänä vuonna pestä kasvonsa ja edetä toissavuoden tapaan aina finaaliin saakka. Manchester City ei ole vielä onnistunut vakuuttamaan Mestarien Liigassa, mutta Manuel Pellegrinin toisella kaudella joukkue on varmasti yhtenäisempi ja valmiimpi ottamaan isoja päänahkoja myös eurokentillä. Lohkossa Roman kohtaa myös Roman, sillä Roman Eremenkon edustama CSKA Moskova arvottiin samaan lohkoon muutaman vuoden tauon jälkeen UCL:än edenneen AS Roman kanssa. Roomalaisseuraa ei tule aliarvioida ja kovasti kesällä vahvistunut italoseura tulee varmasti pistämään Bayernin ja Manchester Cityn koville.

Lohko F

 

Lohkossa F Zlatan Ibrahimovic pääsee vierailemaan tutuille stadioneille, sillä Zlatan kohtaa lohkossa vanhat seuransa Barcelonan sekä Ajaxin. Lohkon neljänneksi joukkueeksi arvottiin HJK:n niukasti pudottanut Kyproksen ylpeys Apoel. Ennakkoon näyttää vahvasti siltä, että PSG ja Barcelona käyvät oman kamppailunsa lohkovoitosta ja Ajax ja Apoel kamppailevat Eurooppa Liigaan oikeuttavasta kolmospaikasta. Barcelona on kansainvälisissä peleissä pienoinen kysymysmerkki noviisivalmentaja Luis Enriquen johdolla, mutta top-2 ulkopuolelle putoaminen olisi yksi jalkapallohistorian suurimmista pommeista. Ajax on materiaaliltaan Apoelia parempi joukkue, mutta joukkueiden keskenäisistä otteluista tulee varmasti kovia ja tiukkoja vääntöjä.

Lohko G

Lohkossa G Chelsea sai toista vuotta putkeen melko helpon alkulohkon. Vastaan asettuu viime vuodelta tuttu Schalke, joka vuosi sitten nöyrtyi Jose Mourinhon valmentamalle suurseuralle kahteen otteeseen tylysti 3-0. Schalke on silti ehdoton kakkossuosikki etenemään lohkosta jatkoon, joskin monen vuoden tauon jälkeen Mestareiden Liigaan palaava Sporting Lissabon varmasti haastaa saksalaisjoukkueen parhaansa mukaan. Yllättäen Teemu Pukin Celticin pudottanut Maribor debytoi Mestarien Liigassa, mutta mikään muu kuin lohkon jumbopaikka olisi suuremman luokan pommi.

Lohko H

Lohko H on ensireaktion jälkeen tämän vuoden hajuttomin, mauttomin ja värittömin alkulohko. Lohkovoitosta tullaan silti käymään erittäin kova kamppailu kahden mielenkiintoisen ja yllätysvalmiin joukkueen välillä. Portugalin ylpeys Porto on panostanut jälleen kerran kovasti tähän kauteen ja tarkoituksena olisi mennä Mestarien Liigassa viime vuosia pidemmälle. Porton kovin haastaja on naapurimaan Athletic Bilbao, joka pudotti kypsän esityksen jälkeen Italian suurseura Napolin Mestarien Liigan viimeisellä karsintakierroksella. Normaaliolosuhteissa Ukrainan kestomenestyjä Shakhtar haastaisi jo mainitun kaksikon jatkopaikoista, mutta poliittisen tilanteen vuoksi ukrainalaisseura on tänä vuonna melkoinen kysymysmerkki. Lohkon neljäs joukkue on Valko-Venäjän Bate Borisov, joka tulee kamppailemaan Shaktarin kanssa lohkon kolmossijasta.

Mestareiden Liigan lohkot kaudelle 2014-2015:

Lohko A: Atletico, Juventus, Olympiakos, Malmö
Lohko B: Real Madrid, Basen, Liverpool, Ludogorets
Lohko C: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco
Lohko D: Arsenal, Dortmund, Galatasaray, Anderlecht
Lohko E: Bayern, Man. City, CSKA Moskova, AS Roma
Lohko F: Barcelona, PSG, Ajax, Apoel
Lohko G: Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor
Lohko H: Porto, Shakhtar, Athletic, Bate Borisov