Kuntopuntarin ykkönen haastaa siipirikkoisen Klubin

Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona viisi kamppailua. Helsingissä kohtaavaat hyökkäyspään poissaoloista kärsivä HJK sekä kovassa tikissä oleva FC Lahti. Varsinkin kotijoukkueen osalta ilmassa on monia kysymysmerkkejä.

Kautensa varsin vaisusti aloittanut Lahti on nostanut osakkeitaan huomattavasti viime aikoina. Joukkue on voittanut viimeisestä viidelstä ottelustaan peräti neljä ja pelannut kerran tasan. Parannus on melkoinen, sillä Lahti voitti näitä edeltävistä 14 ottelustaan vain kolme. Kuhnurit onkin noussut sarjataulukossa kierros kierrokselta ja majailee nyt kuudenella sijalla, kun 20 ottelusta on kertynyt 29 pistettä. Toni Korkeakunnaksen suojatit ovat ilmoittautuneet mukaan mitalikamppailuun, sillä tiivistyneen pelaamisen myötä joukkue on pystynyt kääntämään tiukat kamppailut kovalla prosentilla edukseen.

HJK astelee keskiviikkona pelikentillä ensimmäistä kertaa dramaattisen eurotappion jälkeen. Viikko sitten Klubi näytti jo varmistavan paikkansa lohkovaiheessa, kun tilanne oli varsinaisen peliajan päättyessä 3-3. Mike Havenaarin ylärimalaukauksen jälkeen Astana sai kuitenkin vielä viimeisen tilaisuutensa ja hyödynsi sen tunnetuin seurauksin.

Miten Klubi käsittelee Astana-tappion? Nähdäänkö keskiviikkona kentällä joukkueellinen maansa myyneitä pelaajia vai tappiosta sisuuntuneita taistelijoita? Nämä ovat avainkysymyksiä kotijoukkueen osalta.

Kysymysmerkkejä riittää sinivalkoisten osalta muutenkin. Vaisusti illasta toiseen esiintynyt Havenaar kaupattiin Hollannin pääsarjaan. Pienen kohun saattelemana keväällä Klubiin saapunut japanilainen esiintyi illasta toiseen haluttomasti ja näyttikin enemmän olevansa vain pitämässä kuntoaan yllä kuin pelaamaan täydellä sydämellä logolle. Havenaarin korvaajaksi jo aikaisemmin hankittu ja viime kaudellakin Klubin faneja ihastuttanut Mac Kandji loukkaantui maanantain harjoituksissa eikä pysty pelaamaan keskiviikkona. Kandjin lisäksi sinivalkoisilta ovat sivussa Nikolai Alho sekä takareisivammasta toipuva Demba Savage. Ousman Jallow’lla sekä Formose Mendyllä on keskiviikkona suuri vastuu kotijoukkueen maalinteon suhteen.

Mainion kauden pelannut Daniel Örlund haparoi pahasti Astanassa. Kokenut ruotsalaisveskari teki pahoja virheitä ja pari maalia olisi ollut otettavissa kiinni. Toki otteluun mahtui myös hienoja pelastuksia, mutta ne jäävät aina virheiden varjoon. Jäikö Örlundin itseluottamus sirpaleiksi Astana Arenan pukukoppiin vai kääntääkö kokenut veskari epäonnistumisen voimavaraksi? Todella suuri kysymys HJK:n koko loppu kauden kannalta. Klubi tiedotti maanantaina hankkineensa riveihinsä saksalaisen 21-vuotiaan Thomas Dähnen. Onkin mielenkiintoista nähdä, asteleeko kotijoukkueen tolppien väliin vain pari päivää joukkueessa ollut Dähne vai Örlund.

Klubilla alkaa keskiviikosta lähtien melkoinen otteluruuhka. Joukkueella on 15 päivän sisään viisi peliä, joista kaksi on Eurooppa-liigan pelejä FC Krasnodaria. Ensimmäinen kohtaaminen on ensi viikon torstaina, jota ennen helsinkiläiset pelaavat vielä kaksi ottelua. Klubin varsin laajan materiaalin myötä joukkue kierrättäneekin jonkin verran pelaajiaan. Tosin hyökkäyspään pelaajille on tiedossa paljon minuutteja, sillä vaihtoehtoja avaukseen ei juurikaan ole.

HJK:n kilpakumppanien viimeaikaisten heikkojen otteiden myötä sinivalkoisilla on varsin tukeva asema sarjan piikkipaikalla. Eroa hopeasijalla majaileviin rovaniemeläisiin on kaksi pistettä, mutta Klubilla on ottelu vähemmän pelattuna.

Klubi ja Lahti ovat pelanneet viime aikoina tasaisia vääntöjä. Viidestä viimeisestä kohtaamisesta Veikkausliigassa kolme on päättynyt tasapeliin molempien joukkueiden juhliessa voittoa kertaalleen. FC Lahti ei tosin ole ollut parhaimmillaan Sonera Stadiumilla, sillä edellinen voitto vieraskentältä on lähes seitsemän vuoden takaa. Varsin vaihtelevin ottein kuluvalla kaudella Veikkausliigassa esiintynyt Klubi on kuitenkin ollut kotikentällään rautainen, sillä 12 ottelun jälkeen tappiosarake näyttää edelleen nollaa.

HJK – FC Lahti alkaa kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Mikäli et pääse paikan päälle, niin voit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut tuttuun tapaan IS Extran kautta.

Keskiviikon muut ottelut

18.30 FC Inter – Ilves

18.30 IFK Mariehamn – FC KTP

18.30 RoPS – SJK

18.30 VPS – KuPS