Timo Furuholm kertoo, miksi FC Interin ja Job Dragtsman unelmaliitto mureni: ”Hän oli kyllästynyt muuttumaan”

FC Interin ja Job Dragtsman vajaa kymmenen kautta kestänyt liitto mureni viime keväänä, kun hollantilaisvalmentaja päätti erota heikkojen tulosten vuoksi. Dragtsman pitkäaikainen apuvalmentaja Jami Wallenius piipahti päävalmentajana kesän ajan, kunnes syksyllä seuran omistaja Stefan Håkans päätti palkata Suomen entisen maajoukkuepelaajan Shefki Kuqin joukkueen peräsimeen. Kuqi säilytti Interin Veikkausliigassa, ja nyt mies on päässyt rakentamaan haluamansa joukkueen puhtaalta pöydältä.

Yksi Interin tämän kauden kovimmista kiinnityksistä on paluumuuttaja Timo Furuholm, joka valittiin saman tien joukkueen uudeksi kapteeniksi. Furuholmilla ei ollut saapuessaan ennakkoluuloja Kuqia kohtaan, vaikka valmentaja on ollut viime vuosina otskoissa ja toimitsijakielloissa räiskyvän luonteensa takia. Hyökkääjän mukaan ne, jotka eivät ole olleet Interin pukukopissa, eivät tunne todellista Shefki Kuqia, Furuholm kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Tässä on tullut kaikenlaisten tyyppien kanssa toimittua uran aikana ja tiedän miten se homma toimii. Aina kirjoitetaan siitä ”kenttäminästä”, josta ihmiset sitten muodostavat mielikuvia. Shefki käy kuumana peleissä, mutta ei hän tee sitä huvin vuoksi. Hän haluaa vain voittaa hinnalla millä hyvänsä. Arvasin, että minun pitään nähdä hänet, ennen kuin alan ketään tuomitsemaan. Hän on ihan rauhallinen kaveri ja kaikki on mennyt hyvin tähän mennessä. Shefki on luonut hyvän hengen meidän joukkueeseen.

Inter on palkannut Kuqin avuksi vahvan taustatiimin, joka on tuonut Furuholmin mukaan piristystä jokapäiväiseen tekemiseen.

– Jobin dynastia on nyt poissa. Siellä on nyt ihan eri toimintatavat ja ihmisiä on paljon, joka helpottaa kaikkia käytännön juttuja esimerkiksi treeneissä. Shefkillä on ihmisiä, joille hän voi antaa hommia ja jakaa vastuuta. Pidän sitä hyvänä juttuna ja FC Inter on varmasti yksi Suomen parhaimpia työnantajia. Aina on joku ihminen joka osaa auttaa, oli sitten kyseessä verot tai pohkeen jumi.

Furuholm tunsi entisen valmentajan Dragtsman todella hyvin yhteisten kokemusten kautta, ja kertoo näkemyksensä, miksi Inter ei päässyt enää lentoon hollantilaisen viimeisten kausien aikana.

– Jobin turmioksi tuli se, että hän oli kyllästynyt muuttumaan ja seuraamaan jalkapallon muutosta. Job toi Interiin menestyksen, vahvoja juttuja ja uuden vaatimustason, mutta vuosi vuodelta se kuoli pois. Nyt on uudet sällit ruorissa kiinni ja sanon, että vaatimustaso on tietyllä tapaa korkeammalla kuin lähtiessäni. Jobilla on kuitenkin mitaleita kaapissa, eikä häntä pysty mistään soimaamaan. Hän myös lopulta itse erosi, joka oli kunnianosoitus Stefania (Håkansia) kohtaan, Furuholm sanoo kunnioittavalla äänensävyllä.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio