KuPS-kapteeni toivottaa Freddy Adun tervetulleeksi Savoon: ”Erikoinen juttu”

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja ja kapteeni Miikka Ilo odottaa alkavaa Veikkausliigakautta kuin pieni poika. Ilon mukaan kuopiolaisilla on kasassa hyvä ryhmä, jolla voidaan lähteä taistelemaan europaikoista.

– Joukkue näyttää hyvältä ja valmiimmalta kuin viime vuonna. Meillä on tiiviimpi ja pikkuisen parempi joukkue laadultaan aikaisempaan verrattuna, vaikka rinki ei olekaan kovin laaja.

Viimeisin vahvistus kuopiolaisten rosteriin on amerikkalainen ex-junioritähti Freddy Adu. Hankinta sai ainakin kapteenin suun leveään hymyyn.

– Kaikki ovat kuulleet hänen tarinansa tai nähneet jonkin klipin, niin on se aika erikoinen juttu, että hän tulee Kuopioon. Minusta se on siistiä. Futiksessa kaikki on mahdollista. Toivottavasti hän on pelimies. Aika näyttää sen.

KuPS:n riveissä on nähty vuosien saatossa monenmoista pelaajaa eri puolilta maailmaa, joka on Ilon mielestä vain mukavaa. Tämänhetkisessä miehistössä KuPS:lla on pelaajia seitsemästä eri maasta.

– Se on rikkaus. Paljon puhutaan, että Suomessa on liikaa ulkomaalaisia, mutta minusta heitä tarvitaan. Niin kauan kun he ovat hyviä tyyppejä ja futareita, heitä pitää olla. Meillä kaikki ulkomaalaiset ovat tällä kaudella hyviä tyyppejä ja kaikki ovat vahvistuksia. Ei meillä ole siellä mitään ylimääräisiä äijiä pyörimässä, vaan kaikki ovat kovia pelaajia. He tuovat koppiin hauskoja tilanteita ja vähän elämää sinne, Ilo kertoo.

Ilo on tunnettu näyttävistä vapaapotkuistaan, jotka löytävät aika ajoin maaliverkon perukoille. Vasenjalkainen laituri kertoo erikoistilanteiden harjoittelun olleen aktiivista viime viikkoina.

– On niitä tullut treenailtua nyt kun pääsimme ulos harjoittelemaan. Petteri Pennasen kanssa niitä on tullut ammuttua ja hyvältä näyttää, joten toivottavasti tulee paljon vapareita. Petelle joudun vähän antamaan niitä. Hänellä on hyvä oikea jalka ja lauomme eri paikoista täten. Saamme nyt vaarallisia palloja kummaltakin puolelta, kapteeni sanoo.

KuPS kohtaa Veikkausliigan avauskierroksella 12.4 Tampereen Tammelassa Ilveksen klo 18.30.