KuPS:n Pennanen hakee nappikautta: ”Tavoite on lähteä lentokoneella Kuopiosta”

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa päättyi viime vuonna pettymykseen joukkueen jäätyä sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Kausi oli joukkueen keskikenttäpelaaja Petteri Pennaselle kuitenkin vieläkin karvaampi. Pennanen palasi kotiseuraansa viime kaudeksi suurin odotuksin oltuaan sivussa lähes koko vuoden 2014 polvivamman vuoksi.

25-vuotias peluri kertoi tullessaan, että mikäli pysyy ehjänä, niin miehen selkeä tavoite on ulkomaat. Kausi 2015 sai kuitenkin jälleen murheellisen alun, kun Pennasen saman polven eturistiside hajosi jälleen toukokuussa ja kausi oli ohi.

Jalkapallofanien iloksi Pennanen on selättänyt nyt loukkaantumiset ja on valmis johdattamaan KuPS:n paremille sijoituksille. Miehellä on kaksi rankkaa vuotta takana, mutta tavoitteet eivät ole kadonneet mihinkään. Pennanen ei aio viettää vuotta 2017 enää Veikkausliigassa, hän kertoo Faneille.comille.

– Samalla tavalla ajattelen vieläkin. Se ei ole muuttunut mihinkään. Jos vain ehjänä pysyn, niin kyllä tavoite on lähteä lentokoneella Kuopiosta.

Polvi ei enää hidasta tekemistä

– Täydessä kunnossa ollaan, kun pelit alkavat 9. päivä huhtikuuta. Totta kai välillä tulee kipuja, mutta niitä on mahdoton estää. Ne ovat sellaisia rasituskipuja. Ne eivät kuitenkaan estä täysipainoista harjoittelua tai pelaamista.

Miehen edellinen kunnollinen kausi on vuodelta 2013, joten intoa löytyy kauden kynnyksellä kuin pikkupojalla lelukaupassa.

– Totta kai se on siisti fiilis päästä taas pelaamaan. Siitä pyrkiikin nyt eri tavalla nauttimaan. Kolmatta samanlaista vammaa ei oikein enää kestä.

Keskikentän taituri ei kuitenkaan elä joka päiväisessä pelossa asian kanssa.

– En sanoisi sitä peloksi, mutta kyllä se asia välillä päässä pyörii. Se ei vaikuta kuitenkaan pelaamiseeni millään tavalla, Pennanen vakuuttaa.

Savolainen ei ole asettanut mitään tiettyä maali- tai syöttötavotteita, mutta pelin juoni ei jää kellekään epäselväksi.

– Niitä pitää tulla paljon. Se on selkeä juttu. Luotan, että parannamme sijoitusta reilusti viime kaudesta.

Joukkue valmis peleihin huonosta preseasonista huolimatta

Kuopiolaisten kauteen valmistautumista ei ole auttanut se, että joukkueella oli suuria vaikeuksia monen ulkomaalaispelaajan työlupien kanssa. Joukkue joutui käyttämään paljon kakkosjoukkueensa pelaajia apuna, jotta pelit ja harjoitukset saatiin kunnialla vedettyä läpi. Liigacup oli joukkueen osalta mollivoittoinen, mutta Pennasen mukaan odotukset ovat siltikin positiiviset.

– Ei se nyt ihan höntsää ollut. Ei se kuitenkaan meitä paljoa palvellut, kun puolet pelaajistamme puuttui. Fysiikan kannalta niistä peleistä oli totta kai hyötyä.

– Olemme päässeet vasta nyt hiomaan taktisia asioita, kun kaikki pelaajat on saatu paikalle. Uskon, että saamme laitettua homman vielä ennen pelejä ihan hyvään kuntoon ja voimme voittaa pelejä alusta asti.

EDIT klo 16.13 – Korjattu haastattelun toimittajaksi Jesse Happonen 

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press