La Ligassa ei muutoksia, katseet kääntyvät lauantai-iltaan

Jatkuuko Alexis Sanchezin juhlinta lauantaina Atlético Madridia vastaan? (David Ramos/Getty Images)

Espanjan La Ligan viikko 18 ei muuttanut tilannetta sarjataulukossa kärjen osalta. Sekä Barcelona että Real Madrid ottivat hallitut voitot omista otteluistaan Blaugranan voitettua Elchen kotonaan 4-0 ja Realin kukistettua Celta de Vigon 3-0.

Camp Noulla Barcelona osoitti voivansa olla tehokas ilman Messiä tai Neymariakin.  Kaksi maalia 16 minuuttiin ja peli oli käytännössä ohitse. Ottelun ehdoton hahmo oli hattutempun taiteillut chileläiskärki Alexis Sánchez. Chileläinen jakaa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkisijan 11. osumalla kerran ottelussa osuneen Pedron kanssa.

Madridissa Realin koneisto käynnistyi huomattavasti hitaammin. Puoliajan jälkeen 0-0 lukemissa ollut ottelu repsahti vasta toisen puoliajan lopulla. Benzema aloitti maalinteon 67. minuutilla, Ronaldo ratkaisi ottelun 82. minuutilla ja kaunisteli lukemat toisella osumallaan lisäajan lopussa. Vaikka ottelu päättyi näennäisen selkeään lopputulokseen, Realin pitkin kautta jatkunut ailahteleva suorittaminen ja osittain liiallinen yksilösuorituksiin nojaava hyökkäyksen rakentelu olivat läsnä myös tässä ottelussa. Celtalla oli paikkansa ja ainostaan epätarkka viimeistely pelasti Realin joutumasta takaa-ajoasemaan ennen Benzeman maalia.

Viime päivien ajan mediassa vellonut spekulointi keskikenttäpelaaja Ángel Di Marían tulevaisuudesta seurassa on omiaan kääntämään katseet pois joukkueen pelillisistä ongelmista. María itse valmentaja Ancelottin tavoin on kieltänyt kaikki huhut liittyen mahdolliseen siirtoon pois seurasta. Sillä, kouriko María haarojaan vastatakseen fanien buuaukseen Celtaa vastaan ei ole Realin kannalta mitään merkitystä. Huolestuttampaa on se, ettei Ancelotti ole vieläkään löytänyt täysin tasapainoista ja yhteenpelaavaa aloitusmiehitystä. Jatkuvat kokeilut eri pelipaikoilla ja etenkin selkeän, kollektiivisen ja selkärangasta tulevan pelitavan ja muodostelman löytäminen syövät joukkueen huikeaa potentiaalia. Toistaiseksi vain maailman tämän hetken paras yksilö Ronaldo on pitänyt unelmat joukkueen triplasta hengissä. Sanokaa minun sanoneen, mutta Los Blancos ei voita tänä vuonna yhtään kilpailua.

Realin tuskaillessa itsensä kanssa katseet kääntyvätkin jo lauantai-iltaan kun klo 21 Suomen aikaa Atlético Madrid kohtaa Blaugranan Vicente Calderonilla. Odotettavissa on jalkapallon juhlaa kun Espanjan kaksi tämän hetken dominoivinta seuraa kohtaavat. Odotan Atléticon antavan Blaugranan hallita palloa haluamallaan tavalla ja luottavan kenttäalueen oman kolmanneksen torjuvan katalonialaisten tähtisikermän lähemmät yritykset. Messi tehnee paluun sarjapeleihin pitkän tauon jälkeen, mikä varmasti piristää Blaugranan peliä, mutta riittääkö se silti viemään joukkueen voittoon vieraskentällä?

Pysäyttääkö Thibault Courtois Messin ja Sánchezin? (Michael Regan/Getty Images)

Atléticon pelitapa ei elä eikä kuole pallonhallinnan mukana, vaan nopeiden vastahyökkäysten, erikoistilannepelaamisen ja joukkueen puolustuksen sekä maalivahti Courtoisin onnistumisten mukana. En näe näiden osa-alueiden pettävän, joten odotankin ottelusta vähämaalista keskialueen hankaamista Barcelonan pitäessä palloa ja Atléticon kytätessä mahdollisuutta ratkaista ottelu vastahyökkäyksistä Diego Costan tai David Villan toimesta. Kaksikosta jälkimmäiselle ottelu on ensimmäinen sarjapeli vanhaa seuraansa vastaan ja odotankin Villalla olevan palava halu rankaista viime kautista seuraansa ja ratkaista ottelu madridilaisten eduksi.

Päättyipä ottelu miten tahansa, ainoa surun aihe lauantai-illan pimetessä onkin La Ligan näkymättömyys Suomessa näkyvillä kanavilla. Ottelu näkynee kuitenkin Betsafen tai Veikkauksen livestream-osiossa. Joka tapauksessa minun maailmani hiljenee kahdeksi tunniksi lauantaina klo 21.