HJK:n toimitusjohtaja: ”Olemme tekemässä poikkeuksellisia asioita”

HJK:n vuosi 2014 osui urheilullisesti nappiin. Se voitti kotimaassa sekä Suomen mestaruuden että cupin ja selviytyi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Seuran toimitusjohtaja Aki Riihilahti ja muu organisaatio eivät kuitenkaan ole jääneet pyörimään omassa erinomaisuudessaan, vaan pyrkivät määrätietoisesti nostamaan toimintansa tasoa jokaisella sektorilla.

Viime vuoden lopulla Riihilahti ja urheilujohtaja Tuomo Saarnio vierailivat Japanissa virittelemässä yhteistyökuvioita.

– On selvää, että emme me siellä lomalla käyneet. Voin sanoa sen verran, että olemme tekemässä poikkeuksellisia asioita. Toivottavasti niistä päästään pian tiedottamaan, Riihilahti sanoo.

HJK:n pelaajisto tulee muuttumaan viime vuodesta kohtalaisen paljon, ja joukkueen harjoituksissa on jo tällä viikolla nähty kaksi testipelaajaa: venäläinen Jevgeni Tjukalov, 22, sekä japanilainen Naoyuki Yamazaki, 23.

– Molempien pitää petrata otteitaan todella paljon sopimuksen saadakseen. Rimamme on tässä suhteessa korkealla.

– Valmennusjohto tietysti päättää kenet he joukkueeseen haluavat, mutta uusien pelaajien kriteerinä on olla parempia kuin meidän omat pelaajamme, Riihilahti toteaa.

Testiin on tulossa vielä lisää pelaajia, ja Riihilahden mukaan kaikkia on tarkasti suunniteltu.

– Meillä on jo hyvä runko kasassa, ja etsimme spesifejä pelaajia. Kaikkien tänne tuloon on olemassa selkeä syy. En ala niitä tässä kuitenkaan tarkemmin erittelemään.

– Joukkueen kokoamisessa on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Joko ryhmä kasataan jo joulu-tammikuussa, tai sitten ei tehdä kompromisseja ja etsitään kunnes riittävän hyvät pelaajat löytyvät. Olemme valinneet jälkimmäisen tien.

Klubi on tehnyt kovia satsauksia myös junioripuolelleen, mutta sen työn tuloksista saadaan nauttia vasta useamman vuoden kuluttua.

– Olemme tehneet lukuisia investointeja nuoriin. Meillä on 2500 junioria, joille on rakennettu kaksi hallia ja viisi tekonurmikenttää. Päätoimisia valmentajia on myös palkattu paljon.

– Emme ammu haulikolla, vaan teemme systemaattisesti töitä. Tarkastamme ja korjaamme strategiaamme matkan varrella, ja 3-5 vuoden päästä tullaan mittaamaan, miten olemme onnistuneet, Riihilahti sanoo.