Leicester mestaruuden jälkeen: mitä tapahtuu tuhkimotarinalle? – ”Jamie Vardy kannattaisi myydä”

Kuluva viikko tulee jäämään jalkapallon historiaan ja sitä tullaan muistelemaan vielä sukupolvien ajan. Leicester City nimittäin varmisti sensaatiomaisen, suorastaan käsittämättömän Valioliiga-mestaruuden maanantaina. Penkinlämmittäjät suuntaa kuitenkin katseet tulevaan ja pohtii, miltä Leicesterin ensi kausi ja tulevaisuus näyttävät. Lisäksi käsittelyssä oli Everton, jonka konttausta ei kestä katsoa enää yksikään seuran kannattaja.

Leicesterin mestaruus on uskomaton saavutus aikana, jolloin raha määrittää kaiken huippujalkapallossa. Sen vuoksi Leicester ansaitsi mestaruudellaan uskottavan maineen, ja seuran nimi tulee olemaan vielä pitkään ihmisten huulilla.

Tulevasta kesän siirtoikkunasta odotetaan mielenkiintoista. Jamie Vardy, Riyad Mahrez ja N’Golo Kanté muodostivat huikean tehotrion mestarijoukkueessa. On mahdollista, että yksikään heistä ei pelaa ensi kaudella Leicesterissä.

– Leicesterin kannattaisi nyt myydä Jamie Vardy, koska hän ei tule koskaan enää pelaamaan yhtä huikeaa kautta kuin pelasi tällä kaudella, Atte Ruuttila ehdottaa.

Toimituksen Anssi Karjalainen ja Jussi Vainikka ovat puolestaan sitä mieltä, että Vardy ei vaihda osoitetta kesän aikana, vaan jää ”kettujoukkueeseen”.

Kolmikko toivoo, että Leicesterillä olisi pitkäjänteisyyttä pelaajahankintojen osalta, eikä rahaa käytettäisi yltiöpäisesti. Lisäksi päävalmentaja Claudio Ranierin pitää pystyä tekemään muutoksia ensi kauteen. Loppuun Penkinlämmittäjät arvioi, monenneksi Leicesterin on realistista sijoittua ensi kaudella.

Brittifutisteema jatkuu myös jakson toisella puolikkaalla, kun toimitus pohtii, miksi Everton on ikuinen Liverpoolin kakkosseura.

Perinteikäs joukkue tottui David Moyesin alaisuudessa menestymään varsin hyvin siihen nähden, miten säästeliäs mies seurapresidentti Bill Kenwright on. Roberto Martínezin aikakausi on ”Toffeesin” luotsina alkaa väistämättä tulla päätökseensä, sillä Everton on sarjataulukossa vasta 11:s.

Penkinlämmittäjät ihmettelee ja analysoi sitä, miten paperilla näin hyvä joukkue on pystynyt pelaamaan niin surkeasti. Entä mitä tapahtuu ensi kaudella, kun seuran uusi omistaja Farhad Moshiri haluaa setelipinkkoineen pistää asiat uuteen järjestykseen?

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e10-mestaruuden-j%C3%A4lkeinen-leicester-ja-liverpoolin-kakkosseura-everton/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: Getty