Bayern Leverkusen ja Glasgow Celtic kohtaavat Stadionin nurmella

Onnistuuko Teemu Pukki murtamaan Leverkusenin puolustuksen kuten Barcelonankin? (Getty Images)

Onnistuuko Teemu Pukki murtamaan Leverkusenin puolustuksen kuten Barcelonankin? (Getty Images)

Faneille.comin saamien tietojen mukaan Bayern Leverkusenia ja Glasgow Celticiä ollaan tuomassa ensi kesäksi Suomeen. The Game -nimellä kulkeva tapahtuma ajoittuisi elokuun ensimmäiselle viikonlopulle, jolloin se pelattaisiin viikkoa ennen niin ikään Olympiastadionille kaavailtua Supermatch II -tapahtumaa.

Ottelun myötä suomalaisille futisfaneille tarjoutuisi mahdollisuus nähdä Sami Hyypiän käskyttävän joukkuettaan Leverkusenin päävalmentajana, ja kentällä saatettaisiin myös nähdä Celticiin viime kesällä Schalkesta siirtynyt Huuhkaja-hyökkääjä Teemu Pukki. Sekä Bundesliigan että Skotlannin Valioliigan ensi kauden otteluohjelmien ollessa edelleen avoinna voidaan olettaa, että The Game toimisi molemmille joukkueille kenraaliharjoituksena ennen varsinaista kauden alkua.

Käsittääksemme The Gamen järjestäjien toiveena olisi julkistaa tapahtuman aika sekä joukkueet heti maaliskuun alussa, mutta tämän tavoitteen toteutumista voidaan pitää epätodennäköisenä, koska Palloliitto ei ole vielä antanut suostumustaan Olympiastadionin käytölle ottelua varten. Faneille.comin tietojen mukaan myöskään ensimmäisen Supermatchin Suomeen tuoneelle Infront Finlandille ei ole vielä myönnetty lupaa järjestää Supermatch II Olympiastadionilla.

Palloliitto joutuu ratkaisemaan aiheutuuko Olympiastadionin käytöstä haittaa esimerkiksi pelialustan kulumisen vuoksi suomalaiselle jalkapalloilulle sekä maajoukkueille. Tilannetta saattaa entisestään mutkistaa se, että Palloliitolla saattaa olla kolmaskin tapahtuma-anomus punnittavanaan. Heinä-elokuussa kolmen näytösottelun pelaaminen Olympiastadionilla tuskin miellyttää Palloliittoa, mutta toisaalta liiton päättäjät halunnevat välttää tilanteen, jossa he joutuisivat perustelemaan miksi lupa kentän käyttöön on myönnetty yhdelle hakijalle ja evätty toiselta.

Viime vuoden elokuussa pelattu Supermatch, jossa kohtasivat Arsenal ja Manchester City, keräsi Olympiastadionille 39261 katsojaa tuottaen järjestäjilleen varovaisen arvion mukaan yli miljoonan euron voiton. Supermatch II -joukkueita ei ole vielä julkistettu.

Päivitys: Näinhän siinä kävi, kuten Faneille.com raportoi. Tapahtuman nimi on muuttunut Eloklassikoksi ja päivämäärä vahvistunut elokuun 2. päiväksi.