Keskiviikon kuumimmat 22.1.2014

Keskiviikko näyttää ensisilmäyksellä hiljaiselta. Mutta kyllähän urheilumaailmassa taas jotain tapahtuu!

Nähdäänkö RVP ja Rooney tänään kentällä?

Nähdäänkö RVP ja Rooney tänään kentällä? (Getty Images)

Klo 18.30 Blues-Lukko 2.10-4.05-2.85

Liigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun raumalainen Lukko matkaa Espooseen. Blues pelaa siis peräkkäisinä päivinä, kun se eilen kohtasi HPK:n Hämeenlinnassa. Lukko on saanut ladata akkuja tasauskierroksen jäljiltä lauantaista.

Blues hävisi eilen Hämeenlinnassa 4-2 ja se oli jo espoolaisten viides tappio viimeiseen kuuteen otteluun. Joukkueen ongelmana on ollut maalinteko. Joukkue on osunut kehikoihin viimeisessä viidessä ottelussaan vain kahdeksan kertaa. Lukko hävisi tasauskierroksella kahdesti selkeästi JYPille (4-1 ja 2-5). Vähämaalista ottelua ehkäpä luvassa, koska eivät raumalaisetkaan ole maaleilla juhlineet. Viidessä viimeisessä ottelussa Lukko on iskenyt seitsemän osumaa.

Näitä kuuden pisteen otteluita riittää kun kevät lähenee. Lukko on sarjataulukossa Bluesia vain kaksi pistettä edellä. Tasainen ottelu siis ennakkoon luvassa. Kertoimien laskijat ovat nostaneet Bluesin jopa yllättävän kovaksi suosikiksi. Lukko pääsee otteluun levänneenä ja se on ollut paremmassa iskussa. Ennen JYPiä vastaan pelatusta sarjasta joukkue kaatoi Jokerit ja HIFK:n kotonaan sekä haki pisteet Kärppien vieraana voittolaukausten jälkeen. Betsson tarjoaa lukon moneyline voitollekin kertoimen 2.13.

Klo 21.45 Manchester United-Sunderland, Capital One Cup, 1.32-5.00-9.40

Chelsea murkasi ManUn sunnuntaina 3-1 ja David Moyesin tuskaan ei näytä löytyvän helpotusta. Aiheesta lisää syvemmässä artikkelissamme: Glory, glory Man United… Mennyttä? Wayne Rooney ja Robin Van Persie palasivat harjoituksiin maanantaina, mutta ainoastaan Moyes tietää nähdäänkö pelaajat tänään kentällä. Rooney ja RVP pelaavat siis mahdollisesti, mutta sunnuntaisen pelin tiimellyksessä joukkue menetti puolustuksesta Nemanja Vidicin ja Patrice Evrakin linkutti kentältä.

Sunderland yllätti Unitedin jo ensimmäisessä osaottelussa 2-1, joten nyt on Moyesin miehillä näytön paikka. Statistiikka povaa manchesterilaisille hyvää. Black Cats ei ole hakenut voittoa Old Traffodilta vuoden 1968 jälkeen. Nyky United on vaan sellaisessa kriisissä, että mikä tahansa on mahdollista. Huhujen mukaan jopa 9000 Sunderland fania matkaa länteen huutamaan joukkuettaan finaaliin.

ManU on hävinnyt neljä viimeisestä viidestä ottelustaan, kun taas Sunderlandin formi on kolme voittoa, tasapeli ja häviö. Rooneyn merkityksen joukkueelleen ovat nyt nähneet kaikki. Ratkaisevaa onkin, millä kokoonpanolla United otteluun lähtee. Sunderlandin kokoonpanossa ei yllätyksiä nähdä. Joukkueen tähti Adam Johnson on huikeassa vireessä ja on mies joka voi yksin aiheuttaa päänvaivaa mille tahansa joukkueelle. Red Devils hallitsi ensimmäistä osaottelua ja maalintekoyritykset menivät manchesterilaisille 16-9.  Unitedin maalista ensimmäisessä ottelussa vastasi Vidic. Nähdäänkö tänään Van Persie ja Rooney helpottamassa Moyesin tuskaa?

Otteluparin voittaja kohtaa Manchester Cityn finaalissa Wembleyllä sunnuntaina 2.3.2014. City murskasi West Hamin yhteismaalein 9-0.