Lyökö SJK viimeisen naulan Klubin arkkuun?

Veikkausliigan ystäviä hemmotellaan keskiviikkona huikealla ottelulla, kun SJK isännöi HJK:ta. Seinäjokelaisilla on mahdollisuus antaa kova kolaus helsinkiläisten mestaruushaaveille.

RoPS pitää halllussaan sarjan piikkipaikkaa kahden pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneisiin seinäjokelaisiin. Klubi on pelannut ottelun SJK:ta vähemmän ja on kolme pistettä perässä. SJK:n voittaessa ero kasvaisi jo kuuteen pisteen, mutta Klubilla on toki rästiottelu jäljellä. Kärkijoukkueilla on kautta jäljellä neljästä viiteen otteluun.

Klubilla on menossa varmasti yksi 2000-luvun heikoimmista jaksoista. Joukkue tarpoo kahdeksan ottelun voitottamassa putkessa. Helsinkiläiset eivät ole voittaneet lähes tarkalleen kahteen kuukauteen kuin yhden ottelun, kun FC Lahti kaatui Sonera Stadiumilla maalein 1-0.

Erityisesti vieraskentillä on tökkinyt. 11 vierasottelustaan Klubi on voittanut ainoastaan kaksi. Vierasmaaleja on tehtynä yhteensä 11 kappaletta, mikä on sarjan heikoin lukema FC KTP:n ja Jaron jälkeen. HJK:n edellinen vierasvoitto on neljän kuukauden takaa, kun SJK kaatui silloisessakin kärkiottelussa maalein 2-1.

HJK on kärsinyt ennennäkemättömästä loukkaantumissumasta, mutta käytettävissä olevallakin materiaalilla pitäisi pystyä parempiin esityksiin. Joukkueen peli ei ole kehittynyt kauden aikana juuri ollenkaan, vaan sinivalkoiset ovat kärsineet samoista ongelmista läpi kesän. Klubin hyökkäyspeli puuroutuu viimeistään viimeisellä hyökkäyskolmanneksella eikä kunnollisia murtautumispaikkoja saada millään aikaan.

Helsinkiläiset menettivät sairastuvan puolelle sunnuntainakin peräti kolme pelaajaa jo avauspuoliajan aikana, kun Erfan Zeneli, Sebastian Sorsa sekä Aapo Halme joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten myötä. Keskiviikkona paluun kentille tekevät Juhani Ojala, Obed Malolo ja Ousman Jallow sekä pelikieltonsa kärsineet Tapio Heikkilä ja Atomu Tanaka.

Tanaka on kenties Klubin tärkein yksittäinen pelaaja ja japanilainen nostaa joukkueen hyökkäyspelin vaarallisuuden heti aivan uudelle tasolle. Tanaka on kahdeksalla maalillaan ja neljällä maalisyötöllään joukkueen tehokkain pelaaja.

Atom on kärsinyt pelikieltonsa ja japanilainen johdattaa Klubin hyökkäystä jälleen keskiviikkona. Kuva: AOP

Atom on kärsinyt pelikieltonsa ja johdattaa Klubin hyökkäystä jälleen keskiviikkona. Kuva: AOP

Heikkilän ja Ojalan paluun myötä Klubi saa jalkeille raudanlujan puolustuslinjan. Taye Taiwo ja Roni Peiponen aloittanevat laitapuolustajina, kun taas Gideon Baah muodostaa toppariparin yhdessä Heikkilän tai Ojalan kanssa. Puolustuslinja on laadukas, mutta pelannut vähän yhdessä. Se asettaa luonnollisesti omat haasteensa ja yhteispeli esimerkiksi maalivahdin kanssa ei voi olla parhaalla mahdollisella tasolla.

Elokuussa joukkueeseen liittynyt Tomas Dähne ei ole viel torjunut yhtään voittoa pelaamissaan otteluissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kenet Klubi asettaa tolppien väliin kauden tärkeimmässä Veikkausliigan ottelussa. Dähne on kantanut torjuntavastuun viime otteluissa, mutta Kotkasta takaisin kutsuttu Saku-Pekka Sahlgren torjui lainavisiitillään erinomaisesti. Joukkueen tärkeimmissä otteluissa torjunut ja lähtökohtaisesti ykkösvahtina ollut Daniel Örlund on kärsinyt loukkaantumisista eikä pelituntuma ole kohdillaan, vaikkakin ruotsalainen olikin penkillä sunnuntaina.

SJK lähtee otteluun kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Kahden tasapelin jälkeen seinäjokelaiset nappasivat sunnuntaina 3-1 voiton Kotkasta, kun joukkue nousi tappioasemasta voittoon toisella puoliajalla.

SJK on ollut sarjan toiseksi paras kotijoukkue heti HJK:n jälkeen. Kerho on hoitanut vakuuttavalla prosentilla helpommat vastustajat, mutta kärkipään joukkueita vastaan on ollut ongelmia. HJK, RoPS ja FC Inter ovatkin ainoat joukkueet, jotka ovat hakeneet Seinäjoen keskuskentältä täydet pisteet.

Jos Klubin kaikki hankinnat eivät ole osuneet nappiin, niin samaa ei voi sanoa SJK:sta. Joukkue vahvisti kesän lopulla rivejään Roope Riskillä ja brasilialaisella Allan Souzalla, jotka ovat osoittautuneet hienoiksi vahvistuksiksi Veikkausliigaan. Riski on yksi joukkueen parhaimpia maalintekijöitä, sillä nopea hyökkääjä on viimeistellyt jo viisi osumaa kahdeksassa ottelussaan. SJK:n terveystilanne on myös mainio, sillä keskiviikkona sivussa on ainoastaan Richie Dorman

Keskiviikko on SJK:lle iso mahdollisuus. Klubi on voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista ja näissä peleissä SJK ei ole näyttänyt mestarin elkeitä. Sattumaa tai ei, niin nämä kaksi ottelua ovat olleet juuri Klubin kauden parhaimpia. Mestarin pitää olla parhaimmillaan tiukoissa paikoissa.

Sunnuntaina HJK:n esitys RoPS:ia vastaan oli suorastaan hävettävän huono, mutta keskiviikko tulee sopivan nopeasti, jotta helsinkiläiset saavat nopeasti unohdettua viikonlopun konttauksen. Molemmat leirit ovat vierittäneet ennakkosuosikin viittaa toistensa niskaan, mutta materiaalin puolesta Klubi lähtee totutusti suosikkina kamppailuun. Nykyvirettä taas jos vertaillaan, niin SJK on ehdoton suosikki.

Varsinaista ennakkosuosikkia ei välttämättä siis ole, mutta luvassa on huikea kamppailu. Tasapeli sataisi RoPS:n laariin, joten voitonnälkää ei taatusti kummaltakaan puutu. Seinäjokelaisten on nyt näytettävä, että onko joukkueessa ainesta mestariksi vai ei. Kolme tappiota keskinäisistä otteluista ei valehtelisi.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.00. Voit seurata mestaruustaistelua tuttuun tapaan IS Extran kautta.

Keskiviikon muut ottelut

18.30 HIFK – KTP

18.30 FF Jaro – KuPS

Kansikuva: All Over Press