HJK näytti Stadin derbyssä heikkoutensa ja vahvuutensa – nyt jaossa pääkaupunkiseudun herruus

Pääkaupunkiseudun talvikauden herruus ratkaistaan lauantaina Myyrmäki-hallissa, kun PK-35 Vantaa isännöi HJK:ta. Joukkueet ovat Liigacupin A-lohkossa tasapisteissä, kun molemmilla on vielä kaksi ottelua jäljellä.

Klubin alkuvuoden taival ei ole ollut pelkkää voittokulkua. Joukkue aloitti Liigacupin mainiosti kukistamalla IFK Mariehamnin, mutta voittoa on seurannut tasapelit sekä lohkoa johtavan FC Lahden että HIFK:n kanssa.

Kauden ensimmäinen Stadin derby ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi loppuunmyydyssä Talin hallissa. HIFK onnistui siirtymään kamppailussa välittömästi kahden maalin johtoon ja taisteli Klubia vastaan koko ottelun totutun miehekkäästi, mutta sinivalkoiset väänsivät pelin väkisin tasoihin varsinaisen peliajan lopussa.

HJK ei ole säästellyt kolmessa Liigacupin pelissään kaikkia avainpelaajiaan, sillä Taye Taiwo sekä Atomu Tanaka ovat pelanneet täydet minuutit jokaisessa ottelussa. Yleensä Liigacupin otteluissa nuoremmat pelaajat saavat näytönpaikkoja ja kokeneempia pelaajia säästellään, mutta ulkomaalaiskaksikko tulee kantamaan valtavasti vastuuta tulevalla kaudella, joten Mika Lehkosuo halunnee saada pelin alusta asti pyörimään kaksikon ympärille.

Taiwon ja Tanakan asenne on ollut ihailtava. Molemmat ovat jättäneet kentälle kaiken ja taistelleet jokaisesta pallosta kuin kyseessä olisi kauden tärkein ottelu. Tanakan taso tiedettiin jo viime kaudelta, mutta viime kauden lopulla Klubiin liittynyt Taiwo on osoittanut olevansa loistavassa tikissä. Siirtohuhujen ympärillä kauden jälkeen ollut Taiwo on ollut kentän paras lähes jokaisessa ottelussa ja viimeistellyt kaksi maaliakin.

Klubi esitteli HIFK:ta vastaan myös yhden viimeisimmistä hankinnoistaan, kun Alfredo Morelos pelasi ensimmäiset minuuttinsa joukkueen riveissä. Kolumbialainen viimeisteli HJK:n tasoitusmaalin ja valtasi kannattajien sydämet ryntäämällä tuulettamaan maalajia fanien keskuuteen. Harjoituksista kuultujen puheiden perusteella pallo on löytänyt tiensä verkon perälle myös treeneissä poikkeuksellisen kovalla prosentilla, joten 19-vuotiasta hyökkääjää kannattaa pitää silmällä ottelusta toiseen.

HJK osoittikin HIFK:ta vastaan heikkoutensa sekä vahvuutensa. Ville Jalaston ollessa sivussa puolustuslinja oli varsin haavoittuvainen, jonka HIFK hyödynsi armotta. Puolustavan keskikentän ja toppareiden yhteispelissä on vielä paljon parannettavaa, minkä myötä tilaa aukesi paljon. Sinivalkoisten topparihankinta Ivan Tatomirovic otettiin puoliajalla kentälle ja serbialainen toikin jämäkkyyttä kotijoukkueen puolustuslinjaan.

Kahden maalin takaa nousu tasoihin taas oli osoitus Klubin laadukkuudesta. Nikolai Alho toi vaihdosta lisää jalkoja hyökkäyspäähän, vaikka hukkasikin pallon muutamaan otteeseen varsin helposti. Alho pelasi hyvin yhteen Tanakan kanssa ja HIFK:n puolustus oli ongelmissa aktiivisesti liikkuvan sinivalkoisen hyökkäyksen kanssa. Klubin iskee nykyään myös huomattavast

PK-35 Vantaan taival Liigacupissa on alkanut positiivissa merkeissä. Vantaalaiset ovat pelanneet tasapelit FC Interiä sekä FC Lahtea vastaan ja napannut komean voiton HIFK:sta maalein 3-0. PK-35 onkin Klubin edellä A-lohkon toisena paremman maalieron turvin. Lohkoa johtaa viidestä ottelusta yhdeksän pistettä napannut Lahti.

Lauantain ottelu ratkaisee myös pääkaupunkiseudun talvikauden herruuden. Se tosin vaatisi HJK:n suurinumeroista voittoa, kun taas tasapelillä herruus menee yllättäen sarjanousijalle Vantaalle.

Ottelu alkaa Vantaalla Myyrmäki-hallissa kello 15.00.

Kansikuva: All Over Press