Kisälli kohtaa mestarinsa – Miten käy ManUn ja Chelsean taistossa?

Valioliiga jatkaa menoaan sunnuntaina, kun ohjelmassa on kolme ottelua. Me paneudumme Manchesterissa pelattavaan titaanien taistoon, jossa kohtaavat kotijoukkue United ja sarjakärki Chelsea. Vastakkain ovat kaksi toisilleen läheistä manageria, kun -90 –luvulla ManUn manageri Louis van Gaal toimi Barcelonassa pääkäskijänä ja nykyinen Chelsean manageri Jose Mourinho toimi van Gaalin apuvalmentajana.

Manchester United

ManU kävi viime kierroksella vierailemassa Hawtrowsilla WBA:n vieraana ja joukkue oli lähellä hävitä koko ottelun, mutta Daley Blindin komea maali pelin loppuhetkillä takasi kotiinviemisiksi yhden pisteen 2-2 tasapelillä. Heikon alkukauden jälkeen manchesterin paholaiset ovat hivuttautuneet pikku hiljaa kohti kärkitaistelua ja joukkue löytyy tällä hetkellä sijalta 6 – tosin matkaa sarjakärki Chelseaan on jo 10 pistettä. Jos van Gaalin porukka haluaa taistella tosissaan tällä kaudella mestaruudesta, olisi sunnuntaina napattava kotikentällä kolme pistettä, jotta ero lontoolaisiin ei kasvaisi liian suureksi.

Kokeneelta Robin van Persieltä odotetaan tehokkaampaa viimeistelyä. (Getty)

RVP:ltä odotetaan tehokkaampaa viimeistelyä. (Getty)

Viikon aikana manchesterilaisten ympärillä on puhuttu Victor Valdesin liittymisestä ilmaisella siirrolla joukkueen sotisopaan. Valdes on van Gaalille tuttu mies ja espanjalainen on tullut kuntouttamaan polveaan manchesteriin. Saa nähdä liittykö mies pysyvästi punaisiin paholaisiin. Toinen asia mikä on puhuttanut Manchesterin kapakoissa on ”maalitykki” Robin van Persien heikot esitykset. Hollantilaisen maalijyvä on kadonnut viime vuosien tykityksen jälkeen, kun kasassa on vasta kaksi Valioliigamaalia. Miehelle avautui pari todellista maalipaikkaa WBA:n vieraana, mutta miehen jalasta lähtee tällä hetkellä pelkkiä tuhnuja. Nähtäväksi jää luottaako van Gaal vielä maanmieheensä avauksessa vai ottaako Falcao yksinäisen kärkipelaajanpaikan, kun joukkueen kapteeni Wayne Rooney kärsii vielä pelikiellosta.

Chelsea

Kahdeksan peliä, seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Joukkue porskuttaa sarjassa kärkipaikalla neljän pisteen erolla ennen Manchester Cityä. Tiistaina joukkue kukisti tyylikkäästi Mestarien liigassa Mariborin lukemin 6-0 Eden Hazardin huippuotteiden ansiosta. Chelsean vireestä kertoo se, ettei se ole hävinnyt tällä kaudella yhtään ottelua, kun otetaan huomioon kaikki kilpailut – 10 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Vireen taustalla on Mourinhon loistava pelikirja, jota hän pystyy tarpeen tullen muokkaamaan vastustajan pelitavasta riippuen. Lisäksi kesän hankinnat ovat tuoneet joukkueelle aimo kasan voittoja, kun Diego Costa ja Cesc Fábregas ovat tällä hetkellä kenties kaksi kovinta jalkapalloilijaa koko saarivaltakunnassa. Diego Costa missasi tiistain Mestarien liigan ottelun ja hän huilannee todennäköisesti myös sunnuntain ManU-kamppailun. Myös tiistaina maalipuiden väliin osuneen Loic Remyn pelaaminen on epävarmaa, joten Jose joutuu puntaroimaan avaavan kärkipelaajan suhteen, onko se Didier Drogba vai kenties useammin laidalla viihtyvä Andre Schürrle. Mourinho ei ole vielä tietoinen pystyykö Costa pelaamaan – vai onko tämä taas perinteistä Josea – jokainen päätelköön itse.

”If there is a chance of playing, Old Trafford is not the place to protect players, it is the place to put the players who want to play and are ready to play. If Diego is ready to play, he plays” Jose Mourinho www.chelseafc.com

Chelsea-ikoni Didier Drogba on valmis hyppäämään avaukseen. Kuva: Getty

Chelsea-ikoni Didier Drogba on valmis hyppäämään avaukseen. Kuva: Getty

Ottelun kulku:

Vieraissa kovempia joukkueita vastaan Mourinho on lähtenyt usein puolustusvoittoisella taktiikalla, jossa luotetaan nopeisiin laitahyökkääjiin, jotka lähtevät pallonriiston jälkeen nopeasti kohti vastustajan maalia. Mourinho haluaisi lähteä näihin otteluihin kahdella alemmalla keskikentällä, mutta valitettavasti Ramiresin pelikunto on arvoitus ja John Obi Mikel ei ole tasoltaan kummoinen. Todennäköisesti Fábregas aloittaa alempana, mutta hänellä on vapaampi rooli keskikentällä. Tällöin loistavan Nemanja Maticin rooli korostuu entisestään puolustuslinjan varjelijana. Lisäksi vasen laitapuolustaja César Azpilicueta on poissa sinisten kokoonpanosta, joten vasempana pakkina häärää Valioliigan keltanokka Filipe Luis.

Manchesterilaisilla on Chelsean loukkaantumisten takia paremmat mahdollisuudet täyteen pistepottiin. Joukkueen onneksi pienistä kolhuista kärsinyt Angel Di Maria on pelikunnossa, ja jos hänen vireensä jatkuu, tietää se harmaita hiuksia sinisten alakerralle. Keskikentällä loistavasti pelanneen Ander Herreran pelikunto on vielä arvoitus, mutta hän pystyy todennäköisesti avaamaan. Suurin kysymysmerkki punaisten paholaisten kannalta on jälleen joukkueen puolustuspää. WBA:ta vastaan alakerran paletti oli jälleen kerran aivan keitaalla ja samanlaiseen kuunaamailuun ei ole sunnuntaina varaa.

Veikkaus: Jos jotain haluaa veikata, niin lapulle kannattaa lyödä yli 2,5 maalia, koska ManUn viimeisissä 11 kotipelissä Valioliigassa 10:ssä on tehty yli 2,5 maalia. Chelsea ei ole hävinnyt ManUlle viimeiseen kuuteen kamppailuun, joten veikataan lopputulokseksi sopuisaa 2-2 tulosta.

Mahdolliset avauskokoonpanot (whoscored.com):

whoscored.com

whoscored.com